<= Index
<= Zpět
(?)
www.astrolozka.cz (link)
Obsah
Předchozí
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
Další
-
OLBRAM ZOUBEK
1087 otázku odeslal(a) Turnovský v Neděli 26.Května 2002 23:59:32
22. V. 2002 okolo 11 SELČ tj. 10 UT/GMT byl odhalen Pomník obětem komunismu od Olbrama Zoubka. Je to dobrý studijní materiál pro rozlišení práce s Transolárem a Solárem.
sochař Olbram Zoubek nar. 21.IV.1926, 4:50 SEČ v Praze (dle osobního sdělení v knize rozhovorů s Janou Klusákovou, str. 60) výrazně se proslavil tím, že odlil posmrtnou masku Jana Palacha.
Transolár (TSR) 21.IV.2002 16:40:28 SEČ Praha
MC TSR 9° Rak v konjunkci s Jupiterem 10° Raka, Jupiter současně tranzituje přes IC nativity.
Jupiterova pozice v TSR je příznačná pro společensko-kulturní docenění
Luna TSR 16°Lva tvoří Velké T s Neptunem 11°Vodnáře a Merkurem 17°Býka
Solár (SR) 20.IV.2002 14:34:20 SEČ Praha
MC SR 9°Blíženců v konjunkci s Marsem 5° a Saturnem 13°Blíženců. Saturn v opozici na Plutona 17°Střelce. Luna SR 1°Lva v Kvadratuře na Slunce SR (a nativity) 1°Býka. Pluto je v trioktilech vůči Slunci i Luně.
Saturnova a Marsova pozice naznačuje špatný zdravotní stav sochařův, panovaly dokonce obavy, že se odhalení pomníku autor nedožije.
Turnovský
-
Re: OLBRAM ZOUBEK
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 27.Května 2002 00:20:05
První ženou Olbrama Zoubka byla významná a mezinárodně uznávaná avntgardní sochařka Eva Kmentová, nar. 6.I.1928 22:00 SEČ v Praze, zemř. 8.IV.1980 tamtéž
příklady/Orwell
-
GEORG ORWELL
1606 otázku odeslal(a) Turnovský v Pondělí 2.Června 2003 23:44:01
Blíží se Orwell Centenaire (100. výročí narození), zamysleme se nad nativitou Toho, který věděl, autora knih 1984, Farmy zvířat, Ať žije Katalánie. Prorok na posledních stupních lunační fáze, jehož vize ze 40. let minulého století se naplňují: Veliký Bratr, veliká Sestra tě Vidí!!!!
-
Re: GEORG ORWELL
1 odpověď odeslal(a) Anonymous v Pondělí 2.Června 2003 23:44:59
-
2 odpověď odeslal(a) AM v Úterý 3.Června 2003 07:26:16
Pro pana Baudyho a Kubíka bych upozornila na úplněk Pluto Uran - tedy jasné vidění toho,kam vede nesprávně uchopená con Uran Pluto(a tedy i to,že nositel radixu musel mít dosti jasno jak by měla vypadat správně uchopená).
-
3 odpověď odeslal(a) AM v Úterý 3.Června 2003 10:18:15
Dotaz asi na pana Nitsche - protože mne ta con Uran Pluto chytla,nebyla jsem líná sjet si všechny konjunkce a opozice od -1000 do +3000 a zdálo se mi tam mnoho zajímavého než mi ovšem došlo,že přesný Pluto bude až v novém Johannesovi.
Mohla bych poprosit o nějaké přesné konjunkce(stačí jen ve kterém znamení,nebo které se liší)a ráda bych se zeptala,kdy bude nový Johannes.
-
4 odpověď odeslal(a) Anonymous v Úterý 3.Června 2003 12:01:32
Doplním dotaz. Pluto je snad v JOHANNESOVI nepřesně ? !!!
-
5 odpověď odeslal(a) ... v Úterý 3.Června 2003 16:31:38
Anonymousovi-mám dojem,že jelikož se astronomické dráhy Pluta musí dělat pozadu(od jeho objevení)a protože jeho "dráha" má značné výkyvy nebo nepravidelnosti,opravovali-zpřesňovali astronomové jeho postavení v letech "dávných"tedy např.-1000 l.př.,takže někdy v těch letech by ještě nemusel mít Johannes opravu.Jinak mi připadlo zajímavé,že cca po 500-600letech přechází ta konjunkce ze zemských do vzdušných,vodních,ohnivých,a tak jsem se chtěla ujistit,že je tomu tak.
-
6 odpověď odeslal(a) Anonymous v Úterý 3.Června 2003 23:18:19
-
7 odpověď odeslal(a) Anonym ve Středu 4.Června 2003 00:05:34
Tak se mi přihodilo to co pí Axmannové nad radixem Nikoly Tesly-naprosté okouzlení.Nemohl by někdo zkušenější přihodit pár slov k radixu.(?)
-
8 odpověď odeslal(a) Anonym ve Čtvrtek 5.Června 2003 13:00:41
Nikdo nic,tak já bych se zamyslela nad náhodně vybranou jednou z mnoha mě okouzlujících potencialit.Saturn ve Vodnáři v 5.domě.5.dům je také dům tvořivosti,srdce.Saturn ve Vodnáři je povýšený-neboť si uchovává všechnu vážnost Saturna ale je lidský,zaměřený na lidstvo.Také by se dalo říci,že tématem bude řád,instituce,nebo co si též myslím o Saturnu v pátém domě,že tvoří něco co přečkává čas,tedy např.architekti,stavitelé řádu,(někdy i říší).
Dispozitor Saturna,Uran je v kořenech osobnosti ve Střelci-originální filosofie,zřec,schopnost tvořit ve vyšších řádech+Uranova intuice a průkopnický duch,pokrok,duchovní a intelektuální revoluce a to vše se silou Merkura("vládce"AS) con Pluto v Blížencích,atd atd...
(Saturn op Venuše ve Lvu-zodpovědná,tvořivá etika,sociální uvědomění-12.dům jako též nápravný dům společnosti)....
příklady/Pym Fortuyn
-
polibek smrti Pima Fortuyna
1076 otázku odeslal(a) Turnovský v Sobotu 11.Května 2002 17:37:32
Pim Fortuyn narozen 19.II.1948 0:12 SEČ Velsen 52 N 29, 4 E 37 (díky Magdaleně Bugárové za zveřejnění dat), místa atentátu na něj Hilversum (52 N14 , 5 E 11) 6.V.2002 ? hodin
V nativitě nás upoutá osový Saturn v konjunkci s MC (MC 18 lev 00, AS 4 štír 58), k němuž se symetricky sbíhají vztahy ostatních planet a 6 reprográdních planet (Me, Ma, Sa, Ur, Ne, Pl)
samými Nizozemšťany byl považován za krajně pravicového populistu spíš než za fašistu. Saturn v 10. domu je známý z horoskopů mnoha politiků – nejznámější je ten Hitlerův. Saturn v této pozici neznamená politický vzestup a pak nevyhnutelný pád, ale zkoušku mocí. Pokud jsou politické záměry jedince s takto postaveným Saturnem v souladu s opravdovými potřebami společenství, je vše v pořádku (princip holarchie). Převáží-li však atoritativní sklony a sobectví pak takový člověk dostává padáka.
Jeho názory v kostce:
původně chtěl intgerovat přistěhovalce spíš než by je vyhnal
byl zaujat proti islámu, neboť islám odporuje demokraciji nozozemského typu
podporoval práva homosexuálů
legalizaci drog a prostituce
doma měl portréty Marxe a Lenina
jedna třetina jeho příznivců je tvořena barevnými přistěhovalci (podobně Le Pena volilo 18 procent barevných přistěhovalců)
V únoru zaskočil politické kruhy návrhem zrušit 1 odstavec ústavy, který zamezuje diskriminaci.
Jeho vrah Van der Graaf, veganský obránce práv zvířat (odmítal např. od dětství rybolov, neboť se při něm na udici napichují žížaly) ho zastřelil šesti ranami když vycházel z budovy rozhlasu v Hilversum, kde právě skončil předvolební rozhovor.
Tranzity v čase atentátu:
Uran 28 Vodnář 32 v konjunkce Slunce nat. 29 Vodnář 14,
opozice° retro Mars 27 Lev 25 (konzervativní Slunce v 4. domu, antiestablishmentový Mars v 10. domu)
Saturn 17 Blíženci 09 poblíž Luny nativity 10 Blíženci 16 (v tranzitech se neuvažuje, zato v lunárních revolucích i nadále významná konstelace) trinus retro Neptun nat 12 Váhy 40, sextil retro Pluto 13 Lev 25
Jupiter 11 Rak 50 doběžná kvadratura retro Neptun nat. 12 Váhy 40
Pluto 17°Střelec trinus retro Saturn nat 18 Lev 27, trinus MC nat. 18 Lev 00
Neptun 10 vodnář 58 trinus Luna 10 Blíženci 16
Poslední TransLunár 16.IV.2002 19:10 SEČ vykazuje:
Saturn (8. dům) 11 Blíženci 26 konjunkce Luna 11 Blíženci 01 (oprava o nahromaděnou precesi)
Pluto (2. dům) 7 Střelec 56 opozice Luna
Z výše uvedené vyplývá, že
Uranský tranzit přes Slunce může být konzervativním a pravicovým osobám nebezpečný (viz odchod Josefa Luxe za stejného tranzitu), protože nejsou schopni se vyrovnat s vnitřními změnami. Považují je za příliš nebezpečné a raději zemřou, než by je podstoupili.
Spoluúčinkování Urana, Neptuna a zejména Saturna s Plutonem za tak tragických okolností pak ukazuje na falešné obrazy, které někteří lidé o sobě (ale i sobě) vyzařují. Udeří saturnsko-plutonská hodina a to, to co bylo v minulosti považováno za integrovanou součást osobnosti a přitom není, vybuchne zničujícím způsobem, jako kočka vložená do mikrovlnky.
PS. na sajtu Antonína Baudyše jsem se nechal slyšet, že nehodlám prolévat krokodýlí slzy nad smrtí Pima Fortuyna. To ale neznamená, že s atentátem na něj souhlasím. Van der Graaf není turbína, ale trouba, který svým „hysterickým“ činem zvýšil počet hlasů, které budou straně Faymenových pozůstalých ve volbách odevzdány. Pokud si i přesto někdo myslí, že atentát schvaluji, (jako to vyplývá třeba z kontextu příspěvku paní Milošové tamtéž, v jejím případě to spíš považuji za výsledek ledabylého čtení mého příspěvku) bude na mne muset podat trestní oznámení pro podezření ze schvalování trestního činu atd. atp.
Jo a příště budem pokračovat o obecných souvislostech dlouhodobého vztahu Saturn opozice Pluto. Turnovský
-
Re: polibek smrti Pima Fortuyna
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Sobotu 11.Května 2002 18:56:19
Kdepak se v Nizozemí vzala tolik lidí, kteří nejsou ani bělochy, ani křesťany? Zapomíná se, že Nizozemí bylo do konce 40. let nezanedbatelnou koloniální mocností (její kolonie Indonesie má dnes bezmála 200 milionů obyvatel zatímco Nizozemí necelých 15), jejíchž úředníků chování v Indonesii nese svoje hořké plody dodnes. Pokud má (měla) nějaká společnost užitek z práce nebo vykořisťování domorodého obyvatelstva kdesi na opačné straně světa, pak musí být připravena integrovat i ty své občany (poddané), kteří do metropole odejdou za prací, nebo utečou a také ty, kteří za nimi pak ještě desetiletí přicházejí a narozdíl od těch dřívějších nejsou integrovaní případně po tom ani netouží. Pokud tyto otázky neřeší, dojde samozřejmě k tomu, že se určité společenské vrstvy cítí ohroženy a dají své volební hlasy těm, kteří jim nabízejí jednoduchá a líbivá řešení. Ostatně uvidíme, že za opozice Saturn Pluto se ukazuje, že i v mnoha vzorových demokraciích (jíž Nizozemí až dosud bylo) jsou lidé, kteří jsou ochotni se demokracie vzdát, když se jim to "správně" vysvětlí.
-
2 odpověď odeslal(a) baudy v Neděli 12.Května 2002 07:46:58
http://www.astrolab.cz
Na Váš rozbor obecných souvislostí opozice Saturn-Pluto se těším, sám tohle téma pokládám za "úkol dne" a proto se na něj také chystám spáchat elaborát. Nic podstatnějšího v loňském a letošním roce na nebi nejestvuje. bau*
-
3 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 13.Května 2002 11:22:19
V dnešním Respektu vyšel pozurohodný článek o Pimu Fortuynovi, který nám dává možnost zorientovat se v jeho nesourodých názorech. Jakkoli sympatičtěji ve světle těchto informací Fortuyn vypadá, stejně problematickým zůstává jeho záměr učinit z immigrantů Nizozemce. To prostě v oblasti márodních států nejde, jako nejde z imigrantů učinit Čechy, Němce, Francouze narozdíl od toho, že z imigrantů lze udělat Američany. I po tomto informovaném a informativním článku zastávám názor, že suspendování článku jakékoli ústavy, který brání diskriminacy by kdekoli v Evropě vedlo k nastolení fašistického režimu, zejména když jedním Fortuynových návrhů jak dosdahnout ponizozemštění emigrantů bylo opětovné zavedení všeobecné branné povinnosti, tedy snaha nahnat imigranty na vojnu, kde by si s nimi lampasáci už poradili. Turnovský
-
10 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 28.Května 2002 23:16:23
No jak jinak, fašouni všech zemí už se spojili, viz zpráva BBC:
"Humanitární organizace Amnesty International uvedla, že v důsledku teroristických útoků na Spojené státy z 11. září loňského roku se stav lidských práv zhoršil. Amnesty International ve své výroční zprávě obviňuje vlády mnoha zemí, že využívají Američany vedený boj proti terorismu jako záminku k omezování občanských svobod.
Ve zprávě se uvádí, že zavedené demokracie, jako jsou Británie či Spojené státy, přijaly ve jménu veřejné bezpečnosti přísná opatření, mezi kterými je možnost zadržování cizích státních příslušníků bez sdělení obvinění. Zpráva také viní Jižní Koreu, Jordánsko a Indii z přijetí zákonů, které dávají přílišné pravomoci bezpečnostním složkám.
Amnesty International tvrdí, že definice terorismu jsou nebezpečně nejasné a vágní. Například v Číně dochází pod nálepkou boje proti terorismu k utlačování menšin."
a to se ve zprávě raději moc nemluví o České republice
příklady/RS
-
pomoc s nativitou
795 otázku odeslal(a) RS v Neděli 9.Září 2001 13:43:01
Dobrý den
Jsem astrolog amatér a začátečník. Po roku, co se astrologii věnuji intenzivně, jsem v přebytku informací nenašel pevný bod, ze kterého bych mohl konstruktivně vycházet pro výklad horoskopu. Chybí mi objektivní pohled. Rozhodl jsem se tedy zkoumat svou osobní nativitu jako jedinou objektivní možnost najít výchozí bod a současně i jakousi introspekci.
Chtěl bych tímto poprosit zdejší zkušenější přítomné, kteří mi obětují chvíli svého času a zkušeností k pomoci v naťuknutí základních výchozích center mé nativity nebo alespoň jakékoliv připomínky, jak postupovat ve studiu.
Chápu, že si nakonec každý na vše musí přijít sám, nejde mi ani o žádnou exhibici nebo pouhou zvědavost, co mi o mě řeknete a poradíte mi jak žít, či řešit problémy. To rozhodně, ne jedná se o seriozní zájem adepta, kterému chybí učitel, a který cítí, že pokud se neozve a nezeptá se, tak se bude dlouho a zbytečně točit na jednom místě.
Zde je nativita: 30.10.1978 22:30 SEČ Olomouc
Zde jsou alespoň nějaké základní informace o mě:
- Studuji jazyky na univerzitě, věnuji se malbě a kresbě, bojovým uměním, astrologii a mnoha jiným. Jelikož nemám na nic dost času nebo spíš sil skáču od jednoho k druhému a nevím, co upřednostnit čemu se věnovat víc. Osobní život uvízl na nultém bodě, jakoby mě ty povinosti nepouštěly dál. Točím se v kruhu a nevím, jak z něj ven, chybí mi objektivní názor a to je také i proč to píši.
Uvítám jakékoliv poznámky, připomínky, prostě cokoliv.
Budu rád za jakoukoliv odpověď, nejsem životní troska, která by hledala nějakého vůdce spíš jenom pomoc ze slepé uličky.
-
Re: pomoc s nativitou
1 odpověď odeslal(a) Jarmila Voženílková v Neděli 9.Září 2001 14:25:30
Doporučila bych Vám, zamyslet se nad tím, který astrologický směr Vás zaujal, které osobnosti astrologie Vás inspirují. Pak by bylo dobré absolvovat alespoň základy v nějaké astrologické škole, najít si někoho zkušenějšího,pokud budete potřebovat poradit.
Začínala jsem také svojí nativitou, potom nativitami ostatních příbuzných, kamarádů...
Projděte si také astrologickou literaturu.Můžete tápat, ale může tam najít taky něco zajímavého.Pokuste se o tom, co čtete přemýšlet, konfrontovat s tím, jak to vnímáte Vy sám.
Z vlastní zkušenosti si myslím, že je astrologie především hledání sebe sama.
-
2 odpověď odeslal(a) RS v Neděli 9.Září 2001 17:07:25
Paní Voženílková
To, co mi popisujete jsem již podstoupil (mimochodem zvolil jsem si právě transformační astrologii) a snažím se do toho vniknout hlouběji, jelikož mi chybí objektivita (nemám opozice) a snažím se s tím něco dělat, rozhodl jsem se konfrontovat své názory na sebe (na horoskop) s někým, kdo bude mít zájem a rozumí tomu lépe než já. Jelikož jsem jej nenašel ve svém bezprostředním okolí, zkouším to alespoň takto zprostředkovaně. Jedná se pro mě o jakousi zkoušku z předmětu, který se teprve učím.
Proto si myslím, že mi více pomůže konkrétní názor na danou nativitu, než obecné rady do začátku. Samozřejmě nechci někoho obtěžovat nebo si vymiňovat pozornost. Dělám to po delším zvažování a toho učitele (ve smyslu radu do začátku) hledám zde.
Pokud samozřejmě žádnou neobdržím, tak to pro mě bude také odpověď a pustím se do strmé stezky samostudia.
Zajímá mě pouze, jak to vidí ostatní.
Přesto Vám děkuji
-
3 odpověď odeslal(a) Petr Trnka v Neděli 9.Září 2001 18:32:54
Milý příteli,
po paní Voženílkové si dovolím i já něco doporučit. Myslím, že by dneska bylo dost nerozumné, abyste se sám prokousával vším od piky, jako my starší začátkem 80. let nebo i dříve. Pokud jste sám a neznáte ve svém okolí žádného zkušenějšího astrologa, který by Vám mohl ukázat cestu, bylo by asi dobré, kdybyste napsal, kde se právě vyskytujete a kde by pro Vás bylo nejjednoušší navázat nějaký ten kontakt. Narodil jste se v Olomouci, možná tam i bydlíte a studujete, a tam je dobrá a aktivní astrologická skupina. Budete-li chtít, pošlete mi mail a poskytnu Vám na ni spojení. Podobné skupiny jsou ale i leckde jinde. Pokud jste ze severní Moravy, mohl byste se popřípadě zúčastnit i mého astrologického kursu v Novém Jičíně, který bude začínat zhruba za tři týdny. No a co se týká literatury, ze které by se dalo studovat, tady může mít začátečník a laik někdy dost ztíženou pozici, protože kromě skutečně dobrých knih vyšlo u nás za posledních deset let i spousta nekvalitních, nebo i přímo brakových, což laik nemusí rozeznat, a sáhne-li po takové knize jako první, může být dost nepříjemným způsobem sveden na scestí. No ale snad se Vám ozvou i jiní kolegové odjinud, napíšete-li, kam to máte nejblíž. Přeji Vám hodně štěstí.
Petr Trnka
-
4 odpověď odeslal(a) Jarmila Voženílková v Neděli 9.Září 2001 19:08:27
S tou literaturou je to pravda. Taky mi doma leží zbytečné knížky, ale to už k tomu patří, člověk si tříbí vkus, hledá a pátrá. Pak možná najde i poklady. Pan Trnka má pravdu, bude dobré, pokud uvedete místo, kde býváte nejčastěji.
-
5 odpověď odeslal(a) Petr Trnka v Pondělí 10.Září 2001 10:40:27
Nějak jsme kvůli obecnostem zapomněli na to hlavní, na co jste se ptal, totiž na "naťuknutí základních výchozích center Vaší nativity". Zkusím to napravit. Nebudu Vám ovšem dělat komplexní analýzu radixu, to je záležitost složitá a trvala by řadu hodin. Všimnu si pouze hlavních rysů, struktury, které je třeba věnovat pozornost v první řadě.
Především je to rozložení všech planet do tvaru, kterému se říká "ranec" - mezi oběma krajními planetami, Jupiterem na ascendentu a Neptunem v 5. domě, je vzdálenost 128 stupňů 37 minut. Význam: vyhraněný typ osobnosti, hluboké zájmy, velké zdroje, schopnost plně se soustředit na vytčený cíl. Všech 10 planet v noční (severní) polosféře: subjektivita, introverze. 70 procent planet ve 2. kvadrantu (mezi IC a DES): výrazná emocionalita. 60 procent planet ve 4. domě: svázanost s kořeny, domovem, původem, tradicemi (obzvlášť když zde stojí Slunce a Měsíc). O Vaší výrazné emocionalitě svědčí i plná polovina všech planet ve vodním elementu, protože však všechny tyto planety stojí ve Štíru, může to také signalisovat Vaši velmi komplikovanou osobnost. Štír je totiž bezesporu nejkontroverznější a nejsložitěji interpretovatelnou oblastí zodiaku: na jedné straně vyjadřuje například silnou touhu po citovém svazku, empatii, vnímavost, zranitelnost a soucit, na straně druhé ovšem také podezřívavost, nedůvěřivost, nekompromisnost, sklony k manipulátorskému ovládání druhých lidí, tendence k předpojatosti a k fanatismu. (To samozřejmě jenom velice stručně.) Velmi příznivě může na první pohled vypadat Váš Jupiter, nacházející se ve Lvu pouhých 44 úhlových minut od ascendentu (tedy podle tradiční neHaT astrologie vládnoucí planeta Vaší nativity). Na druhé straně je tu však také dost přesná kvadratura Jupitera ke Slunci (s orbisem pouhých 53 úhlových minut) a potažmo také kvadratura Slunce k ascendentu, takže jak Jupiter, tak i ascendent jsou dost vážným způsobem poškozeny. To může signalisovat mimo jiné dost podstatným způsobem snížené sebevědomí, které si ovšem na druhou stranu můžete kompenzovat například sklonem dělat se důležitým a nepostradatelným, vnucovat se, může se tu jako druh kompenzace objevovat i arogance, pompéznost a podobně.
Tolik tedy velmi stručně, bez jakýchkoliv nároků na úplnost a neomylnost, některé hlavní body, kterými je nutno zahájit každou astrologickou analýzu. Teď by k tomu všemu přistoupilo zevrubné zkoumání všech planet, jejich postavení ve znameních a v domech, jejich vzájemných aspektových vazeb, polohy ASC, MC, popřípadě i dalších prvků a tak dále, ale to by už překračovalo rámec tohoto mého orientačního psaní. Je také docela pravděpodobné, že jiní kolegové by Váš horoskop četli trochu jinak, jiným způsobem, i když bychom nakonec měli stejně dojít k nejspíš velmi podobným výsledkům. Snad se do Vaší nativity podívá také některý ze zde přítomných HaT astrologů, abyste měl možnost naše přístupy porovnat. Přeji Vám hodně úspěchů.
Petr Trnka
-
6 odpověď odeslal(a) Jarmila Voženílková v Pondělí 10.Září 2001 19:53:40
Ještě bych dodala, že si při pohledu na Vaši nativitu myslím, že astrologie je zřejmě Vámi intuitivně volená. Uplatníte zde svoji senzitivitu a hluboké vnímání. Astrologická setkávání Vám přinesou více pružnosti, otevřenosti a v neposlední řadě inspirující setkávání.
-
7 odpověď odeslal(a) RS v Pondělí 10.Září 2001 22:21:25
Oběma Vám moc děkuji, dost jste mi pomohli odpíchnout se od dna. Je to velká motivace.
Měl bych ještě jeden konkrétní dotaz.
Na pomezí 4. a 5. domu je stellium 5ti planet (Sl, Ur, Ve, Me, Ma), z nichž Venuše je retrográdní. Jakým způsobem postupovat v jeho interpretaci? Je tam 6 konjunkcí. Mám přihlížet ke všem jednotlivě (s výkladem) nebo se nějak potlačují, ovlivňují, čímž myslím jestli jedna potírá význam druhé, čili mám na to pohlížet jen nějak obecně. Dochází tam k nějakému vnitřnímu nebo vnějšímu tlaku?
Jak ji mám využít, k čemu slouží?
Díky moc za Váš čas a snahu, snad Vám to budu moci někdy oplatit.
-
8 odpověď odeslal(a) Jarmila Voženílková v Úterý 11.Září 2001 21:59:40
Na horoskop vždy pohlížejte jako na celek. Seskupení planet jistě svůj význam má, ale jinde jsou zase prázdná místa, energie chybí...
Toto stellium značí mnoho energie a pozornosti v oblasti horoskopu, kde se právě nachází. Ve Vašem konkrétním případě si myslím, že jste velmi introvertní a uzavřený člověk. Domov, kořeny, minulost - to je pro Vás velmi důležité. Máte svoje vlastní myšlenky a názory, rád se jimi řídíte a nerad se jich vzdáváte. Jistě jste velmi tajuplný a senzitivní, také mnohdy nevypočitatelný. Co děláte s emocemi?
Ale myslím, že už Vám takto podobně odpovídal pan Trnka. Souhlasím s ním.
-
9 odpověď odeslal(a) Axmannová ve Středu 12.Září 2001 00:28:00
Dobrý večer.
Studujete jazyky, které Vám rozšíří možnosti komunikace nejen se současností, i s minulostí.
Věnujete se malbě a kresbě, dávají Vám možnost vynést na povrch otázky z nitra, poodstoupit od nich, tím možná vyčíst otázky další. Bojová umění jsou tu proto, aby (domnívám se) Vám umožnila nebojovat, ale prostě být. Možná astrologii vůbec nepotřebujete. Možná stačí vědět, že se učíte komunikovat s minulostí (v konkrétním i obecném významu toho slova), abyste to, co má význam, mohl jednou předávat dál. Axmannová
-
10 odpověď odeslal(a) RS v Sobotu 15.Září 2001 12:00:15
Všem moc děkuji, sedí to dost přesně a dost jsem se dozvěděl o tom , co jsem zatím jenom nějak podvědomě tušil.
příklady/Radim