<= Index
<= Zpět
(?)
www.astrolozka.cz (link)
Obsah
Předchozí
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
Další
-
co to znamená
900 otázku odeslal(a) Alena ve Čtvrtek 6.Prosince 2001 22:16:56
Prosím vysvětlete mi význam Luny v konj.s černou Lunou a CHironem v 8.d.ve Vodnáři.Luna je zárovenˇ
vládce ASC a je v opozici do 2.d.na Urana v konj.s Venuší ve Lvu.Děkuji.
-
Re: co to znamená
1 odpověď odeslal(a) Bucyfal v Neděli 9.Prosince 2001 01:12:56
Může to znamenat třeba potíže ve vztazích se ženami,ztrátu dědictví,problem se tchýní,sexuální chlad a pod.Luna jako vládce pak může naznačovat úmrtí vlastním zapřičiněním .Vzestupy a pády ve společných financích,ale to vše je jen velmi okrajové,protože se nedá bez dalších informací určit nic bližšího.
-
2 odpověď odeslal(a) čitatel fora v Neděli 9.Prosince 2001 01:22:26
No také to může naznačovat,že astrologové na těchto stránkách řeší asi jiné problémy,protože ván nikdo nemá čas odpovědět.Kdyby ste se ptala na politiku v USA,tak by se hned forum oživilo a Vy byste si přečetla dlouhé litánie,které by vás sice nezajímaly,ale zase byste věděla,že vás neignorují.
Z postavení planet,které ste uvedla se dá usoudit na potíže s dědictvím,možný je i rozvod,nadané dítě a sexualní problém.Třeba vám to někdo vysvětlí lépe.Dobrou přeje čitatel fora.
-
3 odpověď odeslal(a) Axmannová v Neděli 9.Prosince 2001 11:44:25
Dobrý den. V zadání dotazu je pár údajů zřejmě jednoho horoskopu. Jestli je to nativita, nevím. Nebudu tvrdit, že mě nezajímá Černá Luna, že ignoruji Chirona, že neuvažuji při výkladu další uvedené prvky.
Představte si, že Vám chci přiblížit pro Vás významného člověka, kterého neznáte a tak povím, že má bradavici na uchu, staré boty a v ruce tašku. Stačí? Ne?
Otázka je stejně důležitá jako odpověď. Tady mám pocit otázky položené na lopatě odpovědi, jen ji nadhodit a šup do pece. Neumím odpověď na takto položenou otázku. Hezký den. LA
-
4 odpověď odeslal(a) Petr Rastokin v Pondělí 10.Prosince 2001 06:17:13
http://www.oceany.cz/rastokin/
.
Problém myslím není v nedostatku údajů (datum/čas je udán s přesností na +/- 40 min., pro Placida 23:10 +/- 40), a v jistém smyslu ani v tom, co je obsahem otázky (viz. čas položení otázky). Dokonce zde není ani problém, zda jde o radix či tranzit. Obecné čtení (!celého!) horoskopu bude stejné a zkoncentrováno do jedné věty by mohlo znít: Přerod (8) rodové karmy (krve rodu) inovací (té "krve") v sobě proměnou činů (Lev). Vodnář znamená, mimo jiné také krvetvorbu tj. "nová krev" = inovace, novelizace.
Paní Aleno, jak již Vám napsala LA. - část problému (budu předpokládat, že jde o Váš radix) je v tom, že z otázky neplyne, k jakým koncům jste dosavadní "práci" (službu rodu, rodině (Panna-(4)) dovedla a v důsledku toho, co řešíte (samozřejmě - pokud vůbec něco řešíte).
Obecně je sice případné řešení obsaženo v hor. (Ur,Ve-Lev.. a dále), ale konkrétní CESTU i její naplnění musíme VOLIT podle okolností.
A zde je jiná, neméně závažná část problému - nelze hledat řešení ZA NĚKOHO a navíc bez něj! (viz. P.S.).
Snad Vám i toto zkratkovité vyjádření bude nějak užitečné. Zdravím Vás
Petr Rastokin
P.S.: ad odp.1,2) Výklad horoskopu není cílem, ale podobně jako celá astrologie, prostředkem (byť dosti mocným) k pochopení a řešení lidských problémů. Samotná pomoc při hledání konkrétního řešení nějaké situace je možná jen za aktivní spolu-účasti toho, koho se to týká, tj. v rámci osobní, individuální konzultace. I takto mohou vypadat důvody, proč se do výkladu zde na fóru příliš nehrnout.
.
-
co to znamená?
903 otázku odeslal(a) Alena v Pondělí 10.Prosince 2001 23:06:19
Hezký večer přeji všem do fora.Děkuji paní Axmannové za odpovědˇ.Tedˇ jsme tedy dvě,které zajímá postavení Luny v konj. atd.Ale chápu Vaši odpovědˇ a něco na ten způsob jsem čekala.
Něco ale úplně jiného je odpovědˇod pana Petra Rastokina.Odpovědˇbyla překvapivá a patrně pravdivá.Opravdu jsem byla překvapena,protože o něco takového mi vlastně šlo.Proto děkuji.Alena
-
Láska na celý život?l
1034 otázku odeslal(a) Alena v Neděli 24.Března 2002 13:43:31
Vážení,dovolte,abych Vám pověděla kousek osobního příběhu,který není zcela obyčejný.
když mi bylo 16 let,"chodila" jsem s o rok starším klukem.Již na základce mi věnoval pozornost a v těch krásných 16 letech jsme se teda "setkali".Hrál na kytaru,jezdili jsme na motorce a hlavně jsme toho k životu moc nepotřebovali.Pak šel na dva roky na vojnu a v mých 18 letech,byly dva roky celou věčností.
bydleli jsme ve stejné čtvrti,kousek od sebe a tak když se vrátil z vojny,opět jsme se setkali,ale já již byla pouze přátelská.Zatím nic zvláštního,že?
Dnes je mi o celých 30 let více,nežli v době,kdy jsme byli více než přátelé a poenta je,že celá ta leta mě můj"přítel z mládí"projevuje stejnou pozornost a lásku,jako v oněch 16 letech.
Dvakrát se oženil a pokaždé se přišel zeptat,jestli jsem si ti nerozmyslela.I já jsem již 20 let vdaná .
Hledala jsem v našich horoskopech nějakou významnou konstalaci,která by osvětlila tento po leta trvající vřelý vztah,ale na nic podobného jsem nepřišla.
Teď přichází jaro a s tím i vynoření nových lásek.v mládí to jde tak snadno.
Jak budou dlouhé a trvalé,to je opravdu jen ve hvězdách a hlavně v našich srdcích.Máte-li někdo podobnou zkušenost a máte pocit,že je o čem hovořit,uvítám Vaše názory i příběhy.Možná že je někdy třeba
dát své srdce k nahlédnutí druhým,pak možná také obohatíme toto forum ,protože otevřeme téma lásky a hlavně svoje srdce.
Hezký den Alena
Data:15.9.1956,Praha,22h 30GMT¨
¨ 4.6.1955,Praha,15h 45GMT
-
Re: Láska na celý život?l
17 odpověď odeslal(a) Roman Polehla v Pondělí 25.Března 2002 23:48:35
Dobrý den paní Aleno.
Obrazy základních mužských energií jsou v horoskopu planety Mars a Slunce.
Obrazy základních ženských energií planety Venuše a Luna.
● Váš Mars, představitel muže jako prince, milence, leží v proměnlivém vodním znamení Ryb.
Mužův Mars leží v základním vodním Raku.
Obě znamení postavení Marsu jsou vodní.
● Vaše Slunce, obraz muže otce, manžela, leží v proměnlivé zemské Panně.
Mužovo Slunce leží v proměnlivých vzdušných Blížencích.
Obě znamení jsou proměnlivá, oběma vládne Merkur.
● Descendent symbolizuje způsob, jakým navazujeme vztahy. Vaším Descendentem je základní zemský Kozoroh.
Vládce Descendentu, Saturn, leží v pevném vodním znamení Štíra a v aktivním, činorodém 5.domě.
Mužovým Ascendentem, jeho osobou, je pevné znamení Štíra.
Štír je znamení, kde leží Váš vládce Descendentu.
Mužův vládce Ascendentu, Pluto, leží na Mediu Coeli v pevném ohnivém Lvu.
Lev je 5. znamením a svým významem odpovídá 5.domu.
V 5.domě leží Váš vládce Descendentu.
● Mužova Venuše, obraz princezny, milenky, leží v pevném zemském Býku v 7.domě.
Vaše Venuše leží v pevném ohnivém Lvu ve 2.domě.
2.dům odpovídá druhému znamení zvěrokruhu – Býku.
Obě znamení postavení Venuše jsou pevná.
● Mužova Luna, obraz ženy matky, manželky, leží v proměnlivém ohnivém Střelci v 1.domě.
Vaše Luna ve vzdušném Vodnáři v 8.domě.
●
Vaše Luna je spojena s mužovým Sluncem trigonem (orbis 7°).
Vaše Luna je spojena s mužovou Lunou sextilem (orbis 3°).
Vaše Venuše je spojena s mužovým Sluncem sextilem (orbis 5°).
Vaše Venuše je spojena s mužovou Lunou trigonem (orbis 4,5°).
Vaše Slunce je spojeno s mužovou Venuší trigonem (orbis 3,5°) .
Váš Mars je spojen s mužovým Slunce kvadrátem (orbis 3,5).
Váš Mars je spojen s mužovou Venuší sextilem (orbis 2,5°).
-
19 odpověď odeslal(a) Alena v Úterý 26.Března 2002 05:33:18
Hezké brzké ranko.
Taaak!!! Konečně slovo muže!!! Díky Romane,že jste se nenechal otrávit tou malou slovní pří,kterou jsem zde nevědomky spustila.A protože jste si dal tu práci a na horoskopy se podíval! velmi Vám děkuju.
Aspekty pro mne spočítá "johann",to jsem udělala také,ale jaký máte z toho horoskopu názor?smím-li být zvědavá.Vzájemné propojení a aspekty dle mého názoru neříkají,zda žena,či muž,to je fuk,budou mít k sobě nějaký vztah.Jádro mé otázky leželo tedy v tom,že jsem se ptala,co má být v horoskopu základem dobrého vztahu.Zdůrazňuju v horoskopu!/jinak stejně rozhodne srdce a city,že/.
Jedno jakého,dá-li se to takto vůbec odvodit.Proto jsem uvedla data svého přítele.Myšlenka byla,jak pomoci těm,které se "plácají"v nevyrovnaných a bezcitných vztazích.
Je to vůbec možné z horoskopu vyčíst a jestli ano,kde a pod čím?Jestli znáte odpověď,budu za Vaši informaci vděčná,i když jsem si plnně vědoma toho,že není obecné pravidlo,přece jen se ptám na možnost,nebo názor.
Děkuju Vám za Váš čas i zájem a přeju dobrý den. Alena
-
21 odpověď odeslal(a) Honza B. v Úterý 26.Března 2002 09:36:47
Pěkný den paní Aleno!
Poslední dobou jsem si mnohokrát všiml, že v horoskopech partnerů, kteří mají takové "osudově vypadající" vztahy, jakoby se "poznali", se často vyskytuje poměrně přesný aspekt - obvykle konjunkce - nějakého osobního prvku s lunárním uzlem. A tak je to i u Vás - Váš severní lunární uzel je v poměrně blízké konjunkci s Lunou Vašeho přítele. Navíc ji máte v pátém domě "lásky", i když docela na konci. A ve volnější konjunkci se Saturnem, což by mohlo napovídat i něco k tomu, že se tento vztah vlastně v plné formě nerealizoval. U Vašeho přítele bych podobnou zábranu mohl vidět v opozici Saturna a Venuše. Samozřejmě spojujících prvků je ve Vašich horoskopech víc, jak už psal pan Roman.
Váš severní lunární uzel podle karmických astrologů ukazuje na směr a úkol Vašeho života, ve kterém by tedy mohlo být něco saturnského, nějaké to odříkání nebo askeze (třeba) - a to by mohlo nějak souviset s touto Vaší láskou.
A mimo astrologii - i já rád porušuji pravidla, dokoce i když je uznávám, a řídím se u toho poměrně dost citem - a tady jsem cítil s Vámi, jak jste chtěla povídat o lásce a pořád Vám někdo místo toho vnucoval pravidla. A také vzpomínám na svoje staré lásky a pomáhá mi to v životě. Že ženy mluví o mužích (a obráceně ovšem) a o lásce škaredě - to nic neznamená podle mě, to je jen ventil z tisíce drobných i větších zklamání a ran; jakmile se ten správný objeví vedle nich, budou možná stejně mluvit o "slepicích ze sborovny". Tak jen opatrujte svoje lásky staré i nové - ona stejně ta havní Láska je jedna, i kdyby přicházela skrze různé lidi.
zdraví
Honza B.
-
26 odpověď odeslal(a) Roman Polehla v Úterý 26.Března 2002 23:00:54
Dobrý den paní Aleno
Myslím si, že má velký význam rozdělovat horoskop na mužský a ženský. V horoskopu ženy je Luna a Venuše vědomým obrazem ženskosti, v horoskopu muže je Luna a Venuše obrazem nevědomí. Žena ví, že je žena, zná svou ženskost. Muž není ženou, nemá ženské tělo.
Přesto i muži ve svých horoskopech Venuši a Lunu mají. U mužů hrají tyto energie symbolizované právě Lunou a Venuši také důležitou úlohu.
Žena svou ženskost zná přirozeně, ví o ni. Ona sama je ženou.
Muž své ženské vlastnosti projikuje do okolního světa, tam se setkává se svým nitrem.
Muži jsou přitahování určitým typem žen, navazují vztahy podle stejných vzorců chování.
Zde sehrává hlavní roli mužovo nevědomí.
Žena se se svým nevědomím setkává skrze mužské energie.
Vaše postavení Slunce a Marsu vypovídá a o tom, jakým způsobem (postavení Slunce a Marsu ve znameních) a ve které životní oblasti (postavení Slunce a Marsu v domech) se můžete nejpřirozeněji setkat se svým nevědomím, zdravě spolupracovat s těmi energiemi, které jsou nutné ke spokojenému životu.
-
29 odpověď odeslal(a) Alena ve Čtvrtek 28.Března 2002 11:53:07
Dobrý den
Nejdříve chci poděkovat Romanovy za jeho výklad a hlavně za to,že se obtěžoval na ty horoskopy podívat.Nešlo mi ani tak o osobní věc.Ta data měla být jen jako vodítka,konkretní k tomu,abych se dozvěděla v čem v horoskopech spočívá přitažlivost a naopak.
V tomto konkretním případě,bych asi tedy souhlasila s Honzou,který to vystihl celkem přesně.Postavení mužovy Luny na Sev.uzlu atd.Také ten Saturn tam hraje velkou roli,protože i když si pan Turnovský myslí,že nemám úctu k autoritám,ten Saturn v horoskopu jasně hovoří opaku.Držím se většinou pravidel,a podobně jako napsal Honza,svým citem.To pak člověk může i pravidla překročit.Nejsme prostě dokonalí.
Sestavila jsem si nativy svých přítelkyň a jejich lásek a zajímavé je,že ve všech horoskopech jsou Venuše špatně aspektované,a výrazně je postaven Uran.No a když už jsem to tak pěkně pitvala,tak jsem si vyjela i náš vzájemný horoskop s manželem a hleďme.Také Venuše v problému.Přesto jsem 20let vdaná a mám poměrně pěkné manželství.Tak tato cestička to asi nebude.
Když někdo na něco přijdete,dejte mi vědět,protože mě to zajímá,a možná se mnou i další lidi,protože jak řekla p.Axmannová,nežijeme ve vzduchoprázdnu,vztahy jsou pro nás důležitejší než si myslíme.
Přeju všem pěkné a veselé velikonoce.
Hezký den Alena
příklady/Andrea
-
PROSBA
108 otázku odeslal(a) Andrea v Pátek 12.Listopadu 1999 17:25:14
Vazeny pane Turnovsky,
odeslal jsem Vam otazku ( pravda, ne zrovna astrologicko-vedeckou) c.52 a Vy jste byl tak laskav, odepsal jste mi a ptal se na cas narozeni, Z toho jsdem vysoudila, ze byste byl ochoten odpovedet, ale odpoved jsem nenasla. Nyni mi slo transitni Slunicko pres nativni Neptun
( kde je v sek. direkcich Mars) a bylo mi , no, jak to rict... Tak jsem si myslela, ze se opovazim a zeptam se, zda se ta Vase odpoved nahodou prece jen neztratila...
S velikými díky
AF
-
Re: PROSBA
1 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Neděli 14.Listopadu 1999 23:52:33
Milá Andreo,
Omlouvám se za dlouhou odmlku, měla jste se hlásit vehementněji, než ostatní, kteří Vás předběhli, mnohdy jen ze zvědavosti…
Podle Transolární revoluce, počítané k 13.VIII.1999 2:36:32 a souvisejících tranzitů, většina toho, co se kolem Vás i ve Vás děje, je spojena s radikálním rozbíjením stereotypů, které jste si během života osvojila, vyprošťování z úrovně společensko-kulturní směrem k individuální. O tom svědčí Uran tranzitující opozicí vůči Slunci a blížící se k Luně nativity, je navíc v kvadratuře na Saturna Marse, (i oni jsou v opozici), tyto změny oddaluje a tím i při odloženém výbuchu zvyšuje jeho ničivé-osvobuzující účinky. Velké téčko mezi Merkurem, Neptunem a Jupiterem zvyšuje iracionalitu (v dobrém i špatném smyslu) Vašeho myšlení; vnímání a komunikace se stávají senzitivnější, hrozí však mediumita. Uran rozbíjí dosavadní omezení 1998-2003, Neptun (blížící se ke Slunci a Luně 2002-2011) spojení s každodenností znechutí, Pluto rámuje tyto změny soudem v první polovině 90. let a příležitostí pochopit je 2000 – 2007. Užijte si to, mám něco podobného za sebou a dal bych si to ještě jednou…. Nicméně na veřejnosti a na dálku se nedá jinak než takhle pracovat, Váš Turnovský
-
Jen kratce
125 otázku odeslal(a) Andrea Filípková v Pondělí 13.Prosince 1999 14:04:43
Vážený pane Turnovský, již jste byl tak laskav a díval se na můj děsuplný solár ( zatmění versus mé pevné polokříže aneb "co byste za to dal, zažít znovu opozici Urana vůči Slunci"- pořád se tomu ještě mírně sarkasticky usmívám),no a teď se opět opovažuji zeptat: co byste si myslel o dvou ohňostrojích energie v jedné kuchyni
12.8.1965 9:36 Praha
25.5.1961 19:00 Praha
!!!JEN KRÁTCE!!!!
Moc moc moc díky
Andrea
-
Re: Jen kratce
1 odpověď odeslal(a) Anonymous v Pondělí 31.Července 2000 00:00:26
--------------------------------------------------
-
Re: Jen kratce
2 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:55
Pokud je to ještě aktuální pak opravdu jen pár drobných tahů štětcem, abyste viděla, že se synastrie dá řešit úplně jinak než je tu zvykem:
Myslím, že jste typický příklad z Jungova experimentu jak vyšitý. Jeho Luna na Vašem AS. Vztah obou nativit je dost napjatý, hlavně to společenské postavení, praktické pracovní záležitosti, dělají neplechu, ale nakonec Relative chart – průsečík času a prostoru je velmi příjemný, hvězdicovitý tvar v campanových domech – (Uran/10, Mars, Pluto/11, Neptun/1, Luna/2, Saturn/4, Slunce,Merkur,Venuše/8 a Jupiter/6 jako hrot) tedy znak docela dobré možnosti vzájemné pomoci při integraci.
TUR
-
vesmírný cestovní ruch
161 otázku odeslal(a) Radmila v Pondělí 24.Ledna 2000 16:20:34
Příhoda z běžného hotelového života: 11. srpna 1999 nám anglický partner pogratuloval, že jsme byli vybráni z mnoha uchazečů do hotelového katalogu ECLIPSE CITIES 2000. (Na můj dotaz mi sdělili, že si název ECLIPSE vybrali, protože se jim líbí, a s astronomickým zatměním nemá ničeho společného...) Ovšem první klient z tohoto zdroje nám bydlel 17-21/01 2000 (navíc měl prémiovou noc lunárního zatmění 20-21/01 zdarma...) A bonus na závěr: ten pán má narozeniny 12. srpna.
Otázka zní: Není toto pěkná verifikace astrologie?
-
Re: vesmírný cestovní ruch
3 odpověď odeslal(a) AndreaFilípková ve Středu 26.Ledna 2000 14:25:15
Milí symbolologové, přispěla bych Vám troškou té sychronicity. Též jsem narozena 12. srpna. Letos v létě o narozeninách jsem ležela úplně opuštěná
( jinak celý život- pořád- celé dny a noci -se dvěma dětmi v těsném závěsu) doma s horečkami
( jinak se těším nehynoucímu zdraví),a byla jsem hrozně, přestrašně smutná. Nyní v lednu o zatmění - po plánované stomatologické operaci , takže jsem si to de facto přivodila sama- jsem opět měla horečky, zánět kdečeho v těle, byla jsem zase sama doma a stejně tak strašně smutná jako v létě, a TAK NEVÍM. Je to takové zvláštní.
Ale už by to zatmívání mohlo přestat i s těmi symboly.... Zdravím, Andrea
-
Ke 360 otázce
366 otázku odeslal(a) Andrea Flípková v Pondělí 24.Července 2000 16:58:05
Vážení diskutující,
moc se mi líbí Vaše rozprava o 12 domě a věcech souvisejících.Na těchto stránkách se učím.
Zeptala bych se na toto: v jistých letech , asi plus minus před 35 , byla konjunkce Pl-Ur v Panně ( já to mám v tom 12. domě konj. Ven op. Sa-Chir v 6., Ven vládce ascendentu).
Vlastně nikdy jsem si nedovedla pořádně vysvětlit, co ta - je-li významně postavená- konjunkce Pl-Ur, např. v té op. Sa-Chir (pár měsíců v roce 1965) v individuální nativitě znamená. Zatím jediné, co se mi zdá ,že máme my tehdy narození společného, je, že se jeden za druhým rozvádíme neb jsme se již rozvedli(dříve neb později, asi dle cyklů, transitů, direkcí, slun. skvrn, atmosferického tlaku, míry tolerance partnerů atd.). Možná mě nic chytřejšího nenapadá, protože je to generační a máme to tak nějak všichni společné, a tak to na první pohled pro mne není vidět.
Poučte mě, prosím.
Dík a hezký den
Andrea
-
Re: Ke 360 otázce
1 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pondělí 24.Července 2000 18:46:40
Rád bych Vám odpověděl, ale bez znalosti radixu si netroufnu.
Pokud budete mít zájem, zde je můj mail.
EMG_KUBIK@seznam.cz
mějte se pěkně
J.K.
-
2 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Úterý 25.Července 2000 11:16:27
Něco Vám přece jen napíšu.
Ve všech horoskopech s Vámi popsanou konjunkcí
v 7. domě se řeší téma partnerství a nemusí to být ani konjunkce, stačí, když jsou obě zmíněné planety v sedmém domě a je to problém.
Ve 12 jsem to ještě neviděl, ale přes to.
Konjunkce Uran Pluto je síla, dává schopnost zničit překážky, zničit svazující a nevyhovující bez ohledu na následky, v konjunkci s Venuší bych viděl city hluboké a nespoutané, opozice Saturn se bude snažit vnést řád. Tím, že je to stélium ve 12. by tyhle vlastnosti mohly být nevědomé.
Nevědomá touha po svobodě, osvobození, citové opravdovosti a čistotě, která naráží na všednost, možná není chápána okolím.
Tak a nyní už jen zjistit celkové uspořádání horoskopu, živly, vládce domů, polaritu a spoustu dalších maličkostí.
To, co jsem napsal, chápejte prosím jako schéma, jak bych asi postupoval a rozhodně ne jako závěry o Vás.
s přátelským pozdravem J.K.
-
3 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 25.Července 2000 12:42:22
V sedmém domě se sbírají zkušenosti spojené s partnerství i když tam není žádná planeta, Počátek nadzemní - objektivní hemisféry Descendent generuje vzdušnou sílu - vjem a komunikaci, tedy i schopnost zaujmout vztah k ostatnímu světu (ne-já) k druhým jednotlivým lidem, kteří prošli analogickou všelidskou cestou individuálního rozvoje až k místu cyklu, kdy se všichni setkají (vytvářejí kolektivitu) a vztahy obracejí k novému počátku. Předpokladem pro úspěšné zvládnutí vztahů je nejen očištění v 6. domu, ale zejména vytvoření bezpečného centra budoucí osobnosti v domě čtvrtém. Sedmý dům je prvním domem kolektivního hemicyklu, tak jako první dům je domem sedmým hemicyklu kolektivního, čili prvním domem individuálního hemicyklu.
Ve dvanáctem domu se jedinci, kteří se stali společenskými bytostmi oddělují od kolektivity, postupně procházejí procesem transformace pod vlivem kulturních archetypů (11. dům) oddělují zbytečné a vybírají ty nejdůležitější myšlenky z celého cyklu, které přenesou do cyklu nového. Pokud došlo k během procesu k nezvládnutí zkušeností, je tento "konečný soud" proveden tvrdě a drsně. Pochopitelně, že všechny domy jsou funkční, i když jsou prázdné. V nativitě mohou prázdným domům pomoci opoziční domy obsazené, nebo domy symetrické podél osy Ascendent - Descendent, nebo opačně, domy předcházející a domy následující zejména pokud jsou to domy koncové. Další možnost spočívá v užití dispozitorů (nezodpovědně nazvaných "vládci"). Zdraví turnovský
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 25.Července 2000 16:45:45
A to vše se pochopitelně odehrává v rámci strukturovaného celku, řetězce domů založených na 12ti postupných krocích, ve tvaru a rytmu horoskopu. Domy obsazené planetami mohou být v centru pozornosti, případně fungovat jako kameny v řece od nichž se odrážíme, prázdné domy nás mají zajímat, vábit jako otevřená náruč dosud praádná 13. komnata milované ženy. Turnovský
-
5 odpověď odeslal(a) Martin Šmíd ve Středu 26.Července 2000 15:59:42
Předposlední příspěvek Pavla by myslím dost dobře vysvětloval "Mars efekt", objevený Gauqelinovými.
Co se týče mých zkušeností s "nevědomým" domem kde mám po řadě domicilního Marta a Saturna v opozici k Jupiteru, se toto projevuje pocitem, že mi někdo ubližuje (Tajní nepřátelé, sakra, dávám zuapravdu Keferovi :-)), Mars teď kupodivu vystupováním před veřejnosti: hraju (Trigon na Lunu?) na flétnu, kde je třeba vytvořit velmi úzký a průrazný proud vzduchu (sextil na Merkur), kromě toho je hraní také "zabráním zvukového prostoru". Saturn se pak projevuje přecitlivělostí na kritiku (zajímalo by mne, co dělá vám v šestce) no a pak matematikou (pevný systém, Sa je v býku), v době opozice jsem byl nespravedlivě obviněn z podvodu (zase ti tajní nepřátelé).
Tak nevím, jestli vám to něco přineslo, ale já jsem si to aspoň ujasnil.