<= Index
<= Zpět
(?)
www.astrolozka.cz (link)
Obsah
Předchozí
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
Další
-
Zajímavá náhoda?
377 otázku odeslal(a) Andrea v Pátek 4.Srpna 2000 10:10:28
Vážení, jezdím na záchranné službě. Dnes v noci jsme měli celkem 4 případy, podívejte se na data narození:
3.11.1926- (zemřela, příčina nejasná, asi již něco probíhajícího asi týden, zřejmě metabolický rozvrat),
2.11.1950- ( krvácení do mozku, asi týden již probíhající)
7.11.1914 –( náhlý otok plic ,ak. infarkt myokardu , pravděpodobně to bude špatné)
16.11.1943 – (astmatický záchvat „nejhorší v životě“, srdce).
Že by Mars na začátku Lva op.Nep Aqu svírající kvadraturou jejich Slunce či jiný prvek??
Co si o tom myslíte?
Přes den byla data "rozházená", žádný Štír se nevyskytl. Ale zkušenost s tím, že se o jedné službě zachraňují nešťastníci s velmi podobnými stupni Slunce (když už ne ve stejném znamení), ty pozoruji už dlouho.
Musím říct, že i můj pozitivistický kolega kroutil nevěřícně hlavou...
Zdraví
Andrea
-
Re: Zajímavá náhoda?
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:55
Obávám se, že bez přesných časů narození z toho uděláme "Věštírnu". Zdraví Turnovský
-
2 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Pátek 4.Srpna 2000 12:26:04
Dobrý den, Andreo. Taky nevěřícně kroutím. Berme to jako 1,2,3,4 tak, jak jste to zadala.
Tvary horoskopu ve znameních (domy nejsou k dispozici): 1 téměř rozptyl, 2 otevřený úhel, 3 houpačka, 4 hemisféra
Lunární osmina: 1. 8/8,2. asi 6/8, 3. 5-6/8, 4. 6/8
Možné Sabiánské symboly pro Slunce: 8,9,10,22,23
Stellia Štír – 1,2,3 Kozoroh – 4
NOVy před nar.: 13.Váhy, 18. Váhy, 26. Váhy, 5. Štír
Direkční Slunce asi: 295., 260., 205., 290.stupeň
Protože není nemožné dopátrat se, koho jste při službě naložili, přičítám zveřejnění dat (ale Vaše tam nejsou) Vaší únavou zjitřené mysli. Přeju všechno dobré. Ljuba Axmanová
-
3 odpověď odeslal(a) Andrea v Pátek 4.Srpna 2000 13:23:35
Vážená paní Ljubo,
pochopila jsem Vaši výtku. Vzhledem k tomu , že za noc bylo přijato více než 60 výzev k zásahu, doufám, že nebude tak snadné cokoli najít. Hlavně by mne v mé prostoduchosti nenapadlo, že by se uvedené údaje měly či mohly jakkoli zneužít.
Pokud jsem Vás nějak pohoršila, tak se upřímně omlouvám.
Andrea
-
4 odpověď odeslal(a) Andrea v Pátek 4.Srpna 2000 14:20:11
Pardon, ještě ty moje data, jestliže jsou v tomhle nějak podstatná:
12.8.1965 9,36 Praha
( stellium Ur-Pl-Ven Vir 12 op. Sa-Chir Pis 6.kv.Ju Gem 9., Sl kon Mer Leo 11. op. Lu Aqu 5., kv Nep Sco 2., Ma 1. Lib tri Lu Aqu 5. tri Ju Gem 9.)
A.
-
5 odpověď odeslal(a) Martin Šmíd v Pátek 4.Srpna 2000 15:38:03
Já bych tady z toho nic moc nevyvozoval, protože pokud sledujete data dostatečně dlouhou dobu, takovéto fluktuace jsou zcela v intencích "náhody".
Vysvětlím: My, kteří mají rádi různé shody okolností, děláme velmi často následující chybu: uvidíme něco zajímavého (jako Andrea) a v duchu si řekneme: To není náhoda. Zpětně si určíme pravděpodobnost našeho zajímavého jevu (ať už ji spočítáme nebo jev označíme za nepravděpodobný na základě intuice). Protože vyjde malá, označíme jev za zajímavou shodu okolností. Správně bychom ale měli počítat pravděpodobnost výśkytu jakéhokoli jevu, který by nás zaujal. A ta může vyjít dosti vysoká.
V našem případě: Pravděpodobnost, že se během jedné služby objeví čtyři pacienti se Sluncem v v patnáctistupňové výseči ekliptiky, což se stalo, je mizivá, ale pravděpodobnost, že nastane nějaký zajímavý jev, se rovná jistotě.
Pravděpodobnost, že ze čtyř pacientů budou čtyři mít Slunce v rozmezí mezi jedenáctým a dvacátým čtvrtým stupněm Štíra (včetně), je
((24 - 10 + 1)/360)^4=0,000003
(stříška znamená mocnění). Pravděpodobnost, že ze čtyř pacientů budou čtyři v jakékoli patnáctistupňové výseči, je
((24 - 10 + 1)/360)^3=0,0000723
(alespoň doufám).
Pokud by měla Andrea každou noc čtyři případy (to je blbost, dá se to spočítat i pro proměnlivý počet případů, ale tím tu nebudu prudit), pak pravděpodobnost, že se za X služeb alespoň jednou všichni čtyři strefí do patnáctistupňové výseče, je
1 - (1-0,0000723)^X,
Takže pravděpodobnost, že takový případ nastane aspoň jednou během deseti služeb, je 0,00072314, aspoň jednou ze sta služeb se to stane s prstí 0,00720, jednou z tisíce služeb je to 0,06979.
Pokud má Andrea devět kolegů, z nichž každý má každou noc čtyři případy, je pravděpodobnost, že se to během tisíce služeb stane aspoň jednomu z nich aspoň jednou, je 0,5149 (je to podle stejného vzorce, celkový počet služeb je 10000), tedy více než padesát procent. Kdyby Andrea sledovala i ostatní planety (těch je deset) a za významný by považovala jev, že se některá z planet strefí ve všech čtyřech případech do patnáctistupňové výseče, pak je to (s určitou licencí v případě pomalých planet) jako 100 000 služeb, a pravděpodobnost vyjde 0,9993, což je skoro jistota.
Martin
-
6 odpověď odeslal(a) Andrea v Pátek 4.Srpna 2000 16:08:39
Milý Martine,
bravo, můj obdiv, to jste mě teda dostal.
...Tak to bude Okamžik? Synchronicita?
Třeba mi to mělo něco sdělit. Zrovna mně. Když mě to tak zaujalo.
Přeji všem hezký den a víkend
A.
-
7 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Pátek 4.Srpna 2000 16:34:33
Milá paní Andreo, co jste teď zmínila, měla jsem na mysli: souvislost dnešní noci s Vaší nativitou.
Zdravím Vás. LA
-
8 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:55
Ano, milá Andreo, zkuste se na to podívat tak, jak jste v posledním příspěvku napsala....radí Turnovský
-
9 odpověď odeslal(a) Karel Tichý v Sobotu 5.Srpna 2000 11:00:19
http://www.volny.cz/astrolot/index.html
Milá Andreo, statistika a astrologie jsou dvě věci, které mě fascinují. Uvítal bych, kdyby bylo zaznamenáno více takových "náhod". Mějte se krásně. Karel Tichý.
-
10 odpověď odeslal(a) Martin Šmíd v Sobotu 5.Srpna 2000 11:34:43
Andreo, díky za obdiv, mám z toho asi dvacet zkoušek. Vy (doktoři) zase máte můj obdiv za odpovědnost, kterou na sebe berete.
Když se na situaci díváme z hlediska příčiny působící (kauzality), všechny "nitky", které k situaci vedly, velmi těžko dohlédneme. Z hlediska příčiny účelové (teleologie) je to jednodušší - situace dostala dané téma na náš talíř, například mně to umožnilo statisticky odůvodnit myšlenku, která mně už dávno napadla, řečeno jazykem filozofie: můj výpočet přešel z potenciality do uskutečnění, což je to, proč žijeme, ne? Vás zase taková věc může učit hledat posvátnost ve všem, nejen v zázracích (viz vývoj Starý zákon:Bůh bydlí v chrámu, Nový Zákon:Bůh je přítomen ve všem).
Ještě dodatek, který by se měl dávat ke každému statistickému výsledku, jako se dává varování ke každé krabičce cigaret: Pravděpodobnost neexistuje, je to pouze určitý model skutečnosti, někdy užitečný, někdy ne.
Martin
P.S. Narodila jste se ve stejný den a rok jako jeden můj dlouholetý a poměrně důležitý kamarád. :-)
-
Pomalé planety a já
408 otázku odeslal(a) afil v Pondělí 11.Září 2000 17:21:14
Vážení a milí,
probírali jste tu v nedávné minulosti témata 12. domu.
Mám opět dotaz, a to tentokrát na partnerské vztahy vzhledem k prvkům nativity a pomalým planetám. Vím, že z nativity se nemá vytrhávat jedna konstelace a izolovaně vykládati, leč poslyšte:
Mám Venuši v pádu na 21 st. Panny, a tudíž Uran s Plutem transitovaly několik let před a po mém narození volnější či těsnější konjunkcí na toto postavení Venuše. Když toho už bylo dost, logicky se dostaly do orbisu konjunkce s mým ascendentem na 10. st. Vah ( a chvíli tam vydržely.A taktéž i Č. Luna).
Otázka:
Prakticky vzato, nevíte někdo o nějakém pěkném domově důchodců nebo ev. mateřské škole, kde bych si mohla najít partnera s nějakou volnější vazbou na mou Venuši ve 12. domě, napadenou opozicí Saturna/ Chirona ze 6.a kvadraturou Jupíka z 9. domu? Podotýkám, že se, chudinka, v nativitě vejde ještě do konjunkce i s tím Uranem, i s Plutem.
Co vůbec s takovými dlouhodobými záležitostmi dělat?
Určit si, že všichni pánové narození od roku x do roku y jsou prostě předem prohraná bitva?
Dík,
Hezký den
Andy, 12.8.1965 9.36 Praha
-
Re: Pomalé planety a já
1 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Pondělí 11.Září 2000 22:39:02
Dobrý večer.
V horoskopu podání Vašeho příspěvku sedí Černá Luna na AS, DS hostí Dračí hlavu,…
takže připomínám Váš dnešní Translunární horoskop (6:52:59UT Praha) s Venuší na AS:
FÁZE 194 (Váhy 14): ČLOVĚK, ODPOČÍVAJÍCÍ ZA HORKÉHO POLEDNE.
KM: Potřeba obnovy sil v průběhu společenského modelu každodenní činnosti.
Dnešní člověk není schopen neustálé aktivity na emocionálně-kulturní úrovni. Musí odpočívat, držet siestu nebo nebo alespoň pauzy na kávu, během nichž se stáhne do vlastní sféry svébytí, nejen kvůli fyzické relaxaci, ale také k uvolnění místa zvláštním, ale evidentně nutným hrám snových fantazií. Společenské struktury nemohou být zachovány ve zdraví, pokud neexistují pauzy, ať člověk žije v kterémkoliv podnebí. Tělo rovněž potřebuje relaxaci a oddech od nervového vypětí, většinou po hlavním jídle dne.
RELAXACE - potřeba dovolit tělesným a psychickým funkcím "strávit" komplexní prožitky života ve společnosti, zvláště ve světě obchodu.
Posuzovat omezenou část nativity je, říkám, z talířku střep, proto Vám posílám k produmání
Sabiánský symbol Vaší nativity:
FÁZE 306 (Vodnář 6): MASKOVANÁ POSTAVA, PŘEDVÁDĚJÍCÍ RITUÁLNÍ AKTY V TAJUPLNÉ HŘE
KM: Jedinec jako aktivní součást v dlouze se ustavujících modelech aktivity, zaměřené na uvolnění kolektivní síly.
Velká Mystéria minulosti byla výtvorem inspirovaných Zřeců a Adeptů za účelem převedení toho, co v nižších královstvích života nazýváme instinkty, na mentálně vědomou a lidsky významnou úroveň skupinového působení. Biologické a kosmické energie tím pádem mohou být pojistkou toho, že společenské procesy neztratí kontakt s hlubšími realitami planetárního a kosmického Života. Rituály jsou svazující, a jejich provaděči často užívají masek, neboť nejednají jako lidské bytosti, ale jako středobody uvolnění transpersonálních sil.
První bod 62. sekvence - společenské procesy v jejich nejhlubším okultním aspektu. Vidíme jedince , který přijal TRANSPERSONÁLNÍ ODPOVĚDNOST.
…a ten, který patří úplňku, za kterého jste se narodila:
FÁZE 140 (Lev 20): INDIÁNI ZUNI PROVÁDĚJÍ RITUÁL K POCTĚ SLUNCE.
KM: Návrat ke glorifikaci přírodních energií.
Zatímco první symbol této sekvence zobrazil nádheru návratu slunce po bouři, v tomto posledním symbolu vidíme, v podtextu, člověka, vracejícího se k přírodě a oslavujícího slunce, po dlouhé krizi “civilizovaného” života v umělých městech. Po mnoho let je americký Indián unavenému obyvateli města a vyschlému intelektuálovi symbolem tohoto “návratu k přírodě”. Poté, co jsme ho nemilosrdně zničili, přicházíme k němu jako ke vzoru mírumilovného a harmonického skupinového života.
Symbol nám přináší obraz zvratu naší zespolečenštělé aktivity a otvírá nám cestu pro uvolnění, pramenící z nejhlubších kořenů , uvolnění našich dlouho potlačovaných energií. Přírodní člověk sám sebe vědomě napojuje na zdroj všeho života na Zemi. A to znamená IDENTIFIKACI POMOCÍ UCTÍVÁNÍ -a posvěcení tvůrčí síly.
…a Sabiánský symbol Vaší Venuše:
FÁZE 172 (Panna 22): KRÁLOVSKÝ ERB, OSÁZENÝ DRAHOKAMY.
KM: Osvědčení o aristokratickém stavu, ať už se "vznešenost" prezentuje na jakékoli úrovni kulturní výlučnosti.
Znovu se mezi symboly Panny objevuje odkaz na linii předků. Zde ho máme v nejexaltovanějším charakteru, jedná se o “královský” erb. Tradičně je král symbolem jednoty integrovaného národa; jelikož symbol mluví o erbu, máme co dělat s postavením, které není jen pouhým osobním výdobytkem, ale má kořeny ve významné minulosti. Každý velký Adept pochází z linie, jejíž členové významným způsobem ovlivnili lidskou evoluci. Duchovní výdobytky jsou výsledkem dlouhého, opakovaného úsilí; je to konec “královské cesty”, (radža joga), v nejširším smyslu slova radža, které znamená krále.
Tento symbol kontrastuje s předešlým, neboť se vztahuje k dědičnosti, spíše než k přípravě mladého hrubého materiálu. Gautama Buddha byl okultně znám jako "Ten, kdo přichází po svých předchůdcích". Erb reprezentuje kolektivní status, Duchovní Úřad. Kdokoli jej nosí, bere na sebe za něj odpovědnost. Jak říkají Francouzi, "noblesse oblige". VZNEŠENOST vypovídá o náročné odpovědnosti člověka. Symbol implikuje otázku: Chceš, jsi schopen a připraven vzít na sebe "královský" úřad, ať je na jakékoli úrovni?
Přeju Vám všechno dobré. Ljuba Axmanová
-
2 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
Pády a exaltace existují a platí jen v siderickém zodiaku navíc ve verzi Fagan-Bradley, zdraví Turnovský
-
3 odpověď odeslal(a) Airáp v Pátek 15.Září 2000 00:25:20
Pane Turnovský,
proč?
Děkuji.
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 15.Září 2000 01:17:56
exaltace jsou pozice planet během svatého roku -784 v Babyloně, na pozadí souhvězdí ne v troopickém zodiaku. Viz Cyril Fagan: Zodiacs Old and New, dr. Heinl zde nějde na ČAS - text věnovaný hypsomatům, resp, Turnovského Rozlučka s tradiční astrologií, Turnovský
-
5 odpověď odeslal(a) afil v Pátek 15.Září 2000 10:17:44
Dobrá dobrá, tak tedy ať je ta Venuše v pádu nebo není, všude jsem se dočetla, že vazby Venuše ( a ascendentu) na Pluta a Urana v horoskopu partnera nejsou ku dobrému.
Takže co?
Co s tím konkrétně a co s tím obecně : transitní pomalá(é) planeta(y) sedící jak žába na prameni na některé dominantě horoskopu. Vzdát to rovnou?
Počkat 20-30 let? Dík, Andrea
-
6 odpověď odeslal(a) radmila v Pátek 15.Září 2000 11:04:10
políbit žábu! Bude princ!
-
7 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
Lapidárně řečeno, ano. Pluto 0° Uran ve vztahu k Venuši mohou symbolizovat radikální proměnu hodnotového systému, inspirovanou exotickým pohledem na svě, Hádám, že se jedná o člověka narozeného (v hastrologickém hantecu zrozenec) v polovině šedesátých let, kdy to co bylo libůstkou jedinců (např. beatnici) se stalo otevřeným modelem pro celou generaci hippies,apod,...TUR
-
Re:Radmile
8 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Sobotu 16.Září 2000 10:33:00
mistrovská zkratka! L
-
9 odpověď odeslal(a) afil v Pondělí 18.Září 2000 16:27:18
Áno, áno, pane Turnovský, jsemť opravdu zrozencem z let šedesátých , tak jak jsem byla uvedla na počátku. Kdo by to byl řekl.
Tak když tato vysoce astrologická debata došla k závěru, ža bude nejlépe změniti sexuální preference směrem k obojživelníkům, pokusím se.
Třeba si zamiluju alespoň žabí stehýnka...
Ale velmi děkuji paní Axmanové za její neironický příspěvek plný laskavosti.
No tak dík.
Andrea
-
10 odpověď odeslal(a) ZR v Pondělí 18.Září 2000 17:08:04
Dobrého dne, Andreo.
Dlouho jsem čekala, co se z tohoto tématu vyklube. Musím přiznat, že jsem se opětovně zklamala reakcemi přispívajících. Nicméně nevěšte hlavu. Mám podobný problém (27.4.1966, 9:45 SEČ, Brno) a vyřešila jsem ho tou školkou. V domově důchodců mi vadil Uran na mém ascendentu. Uznávám, není to standardní řešení, ale není nejhorší. Zdraví ZR
-
11 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
No vidíte, že jsem měl s tím obdobím narození pravdu, chtělo by se mi říci, ale teď vážně, nečetl jsem &vaše zadání, neboť jsem měl havarii na počítači, pokud jste zklámána, možná jsme Vám nabídli něco, ci prozatím přesahuje Vaši představivost, ale to je astrologovým úkolem, ne? Nebo snad od astrologa chtete jen potvrdit své představy? Zdraví Turnovský
-
12 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Úterý 19.Září 2000 07:47:55
Pane Turnovský,
(…nečetl jsem Vaše zádání…)
řekněte mi prosím,co Vás přimělo, astrologa, odpovědět na dotaz, když jste neznal zadání?
(…možná jsme Vám nabídli něco, co prozatím přesahuje Vaši představivost…)
Zdá se mi,že je úkolem astrologa, ukázat souvislosti s problémem tak, aby se astrologem udělená rada stala podnětem nejen pro rozvinutí představivosti.
Možná jsem Vám neporozuměla, pak promiňte. Ljuba Axmannová
-
13 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
Milá Ljubo,
řimělo mne k tomu použití termínů v pádu, k tomu jsem se původně a prvně vyjádřil, jak lze vysledovat.
"Zdá se mi,že je úkolem astrologa, ukázat souvislosti s problémem tak, aby se astrologem udělená rada stala podnětem nejen pro rozvinutí představivosti."To je zajisté pravda, ale astrologovým úkolem je také ukázat, že se o problému dá přemýšlet poněkud jinak...
Zdraví Turnovský
-
14 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Úterý 19.Září 2000 12:17:17
Díky za odpověď. LA
-
15 odpověď odeslal(a) afil v Úterý 19.Září 2000 16:25:01
Pro ZR: Díky díky za chápající přístup. Asi to člověk nějak podvědomě cítí, protože neocitlo se vedle mne v historii mnoho jedinců, kteří by nebyli mladší než já. Starší byl vlastně jen jeden, a to můj bývalý manžel, takže je jasné, jak to dopadlo. Ale přesto: do porodnice se z té školky přece jen pokračovat nedá...
Přeju hodně štěstí, Andrea
-
16 odpověď odeslal(a) afil v Úterý 19.Září 2000 16:30:13
Pro všechny, kdo si našli chvíli a odpověděli: Děkuju Vám za inspiraci, snad k tomu chápání dozraju při transitu Urana sedmým domem, to bude tak za těch deset let,no to už je asi fuk jestli 10,20 nebo 30, už se nemůžu dočkati. Radmile: do té doby zkusím ty obojživelníky zvládnout alespoň
teoreticky.
Hezký den,
Andrea
-
17 odpověď odeslal(a) ZR ve Čtvrtek 21.Září 2000 10:44:29
Andreo, a s muži staršími o cca 8 - 11 let to taky nejde? Tam bych viděla určitý prostor. Otázka je, k čemu. Zdraví ZR
-
18 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
Myslím, afil,že nám, co tuto debatu sledujeme už je jasné, proč máte s partnery takové problémy.Konečně, kdo je nemá, že? Současný tranzit urana a neptuna 5. domem přes Lunu a v opozici na Slunce, by měl být příležitostí k změně Vašich postojů na tomto poli. Neměla byste být v těchto věcech tak hrr...Turnovský
-
19 odpověď odeslal(a) ZR ve Čtvrtek 21.Září 2000 17:15:35
Řekla bych, že Neptun začne procházet 5. domem Andrey v dubnu 2003.
Andreo, je třeba se nebát a normálně žít, jelikož ono to hned tak neskončí. Klasik tvrdí, že je jedno, jestli vyhraji nebo prohraji. Důležité je, jak vypadám v průběhu hry. :-) Zdraví Vás ZR
-
20 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
Ono jde spíš o ty dlouhodobé tranzity k úplňku...lidé narození za úplňku mají osttatně sklon kopnout do všho, co se ukázalo neodpovídající z jejich hlediska idealistickým představám,,,
-
21 odpověď odeslal(a) Martin Fridrich v Pátek 22.Září 2000 02:22:14
Toz to se teda este nacekame, zvlast kdyz p.Baudys predpovida ze se nesemele nic. Snad bych s tim za doprovodu bubnu a svych starych kosti, v ulicce pesti, souhlasil, ale radsi se uprostred zastavim a nehrdinne v pocitu sounalezitosti ke kmenovym bratrum svym zastrenym hlasem zasypam: "mala ryba, taky ryba." MF
-
22 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:56
5. dům v Campanově systému má Afil ma 10 Vodnáře, Uran do něho vstoupil v únoru 1998, neptun vstoupí v únoru 2002, turnovský
-
23 odpověď odeslal(a) ZR v Pondělí 25.Září 2000 12:17:24
Nepoznamenala jsem, že datum platí pro Kochův systém. Pardon. Zdraví ZR
-
24 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:57
Tušil jsem to, v naší škole pracujeme sjedinou výjimkou (hroskop prenatálního novoluní) v Campanově systému, proto to už ani nezveřejňujeme, a asi s tím značkováním budeme muset opět začít. Zdraví Turnovský
-
25 odpověď odeslal(a) andrea ve Čtvrtek 5.Října 2000 12:54:36
Dostala jsem se zase po čase k foru, děkuju všem za odpovědi.
Pro ZR: ještě jsem žádného takového (o těch 8-10 let staršího) nepotkala, fakt mám štěstí spíš na ty o 10 let mladší. Má to své jisté výhody, což možná znáte ze školky..
Pro p. Turnovského: Jo, máte pravdu. Asi jsem hrrr. Mars v prvním domě a tak. Ale vlaky se nezadržitelně řítí pryč. Tak mi to připadá.
-
26 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:57
To nejsou vlaky, které se řítí nezadržitelně pryč, jste to Vy, kdo se řítí, ale nazapřenou, přestaňte se bát času...je to krása stárnout - zrát doporučuje Turnovský
-
27 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová ve Čtvrtek 5.Října 2000 23:46:33
Zdravím Vás, Andreo.
„Krásně stárnout- zrát, doporučuje Turnovský“ a podobně 228.stupeň Sabiánských symbolů, na kterém je ve Vaší současné sekundární direkci právě konjunkce Mars/Neptun/a (vzápětí bude) hrot 12.domu.
V horoskopu chybí oheň a převažuje živel Země, potřeba uspořádat neuspořádatelné (?): žádné planety v kardinálním modu podporují představy namísto činů, šest planet v mutuálním modu dává snadnou přizpůsobivost potřebám druhých při skryté touze po osvobození, pět planet v reaktivních domech jako touha porozumět skutečnému významu minulých zkušeností …možná.
Tvar direkce, tedy obrazu vnitřního zrání, právě přechází do saturnského trychtýře: Saturn v Rybách a 2.domě jako pocit nutnosti nekonečného používání sebe sama pro dorovnávání schodků (?), zdaleka nejen svých – kdy na práci jediná Luna je pod obzorem, v šestém domě, sice volným trigonem propojená se Sluncem do jakoby uspávající harmonie, podpořené triseptilovými představami o transcendentní Venuši, ale stále připravená sloužit.
Rádlo, tady tvořené šesti planetami mezi kvalitami 2.,8. a 12.(11.)domu, dává možnost vyústění pocitu nekonečného dej-ber v novou kvalitu při neptunské transformaci, dává Vám možnost přijmout oporu, ne pro stáří, ale pro dospělost k opravdovému vztahu:
dohromady – vrátila jste se právě ke svojí otázce:
Konjunkce Venuše s pomalými (společenskými, transpersonálními) planetami? Mars Vaší nativity, od Venuše oddělený horizontem, a jako součást Draka s úplňkovou osou 5./11.dům, se teprve v konjunkci s Neptunem (v sek. direkcích) dostává naroveň nativní Venuši. Domnívám se, že „dozrál“ čas k hlubokému vztahu, kde ale věkový rozdíl nehraje vážnou roli.
Pavel Turnovský zmínil častou slabinu úplňkových lidí – odkládat nedokončené. Zdá se mi, že Vaše práce u záchranné služby je ideálním naplněním této možnosti.
LA