<= Index
<= Zpět
(?)
www.astrolozka.cz (link)
Obsah
Předchozí
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
Další
-
dotaz
451 otázku odeslal(a) Nesporová v Úterý 24.Října 2000 21:39:40
Vážený pane Turnovský,
velmi by mě zajímala Vaše odpověď na následující otázku.
Svoje datum narození zatím nechci zveřejňovat, ale snad ho máte, začala jsem u Vás kurs. /kdyby ne, uveřejním ho/.
Dne 13. dubna jsem potkala ženu, která na mě měla veliký vliv. Její datum narození je 4.11.1963 v Lagosu. Načrtla jsem si její horoskop, protože však nevím její hodinu nar., nevím toho moc. Myslím si, že by mohla mít Asc. v Panně. Uměl byste ho určit, když Vám dám o ní následující informace?:
- má 3 děti, holky
jejich datumy nar:4.9.1995, 16.6.93, 13.12.88
- paní se přestěhovala do Anglie před 8 lety
- před Vánoci vyhodila manžela a nyní se s ním soudí.
Myslím si, že i já jsem na ni měla velký vliv, ale to je pouze domněnka. Můžete nás srovnat?
Vaše odpověď je pro mě dosti důležitá, já ji hledám už delší dobu.
Děkuji Vám mnohokrát a jsem s pozdravem
Nešporová
-
Re: dotaz
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:58
ta otázka je natolik intimní, že bych to raději promýšlel spolešně s vámi někdev ústraní, nejlepší by ovšem bylo, kdyby byla přítomna i ona druhá strana, což asi nepůjde
-
(no subject)
1016 otázku odeslal(a) xxx v Úterý 12.Března 2002 14:39:19
Mé datum narození -xxx. Které znamení opačného pohlaví byste mi nejvíce doporučovali?
Děkuji xxx@xxx.xx
-
Re: (no subject)
1 odpověď odeslal(a) kat ve Středu 13.Března 2002 11:03:54
Bulvární astrologie by Vám doporučila znamení Kozoroha nebo Býka, i se vzdušnými znameními (Blíženci, Váhy, Vodnář) byste si mohla rozumět.
Podle čínské astrologie by se k Vám údajně měly hodit ročníky 1964 (Drak), 1960 (Krysa) nebo 1963 (Zajíc). Ale kupte si spíš nějakou hodnotnou knížku nebo zajděte k serióznímu astrologovi. Máte svobodnou volbu. Na tomto "odborném fóru" Vám v této záležitosti těžko někdo poradí. Potřebujete také znát svou hodinu a místo narození.Jinak bude horoskop příliš povrchní a všeobecný.
-
2 odpověď odeslal(a) Jiří Nitsche ve Středu 13.Března 2002 13:12:33
Já Vám doporučuju takového člověka, který Vás má upřímně rád, bez ohledu na znamení.
A lásku, tu poznáte lépe svým srdcem, než prostřednictvím astrologa.
Přuju krásný den
Jiří Nitsche
-
kompaktibilita
1198 otázku odeslal(a) Lucie Bernardová ve Středu 7.Srpna 2002 16:28:52
muž Beran a žena Vodnář
hodíme se k sobě ?
-
kompatibilita
1 odpověď odeslal(a) Jiří Nitsche ve Středu 7.Srpna 2002 16:46:22
Tuto otázku si kladu, milá Lucie, už o třetinu jar déle, než-li trvá Saturnovská revoluce a dodnes na ni neznám odpověď.
Ale svoji ženu Vodnářku mám pořád rád a snad i raději než tenkrát.
Beran Jiří
-
Re: kompaktibilita
2 odpověď odeslal(a) Navrátil ve Středu 7.Srpna 2002 18:24:33
:)všechno se k vodnářovi hodí víc než štír, nedoporučuji žádnému štírovi vodnářku:)
Lucie jasně že se k sobě hodíte, proč ne.
Vašek
-
3 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 7.Srpna 2002 18:52:52
Posuzování vztahu jen na základě postavení Slunce ve znameních považuji ze nebezpěčně zjednodušující a zavádějící a všechny studenty astrologie-synastrie před tím varuji. Turnovský
-
4 odpověď odeslal(a) Jiří Nitsche ve Středu 7.Srpna 2002 19:46:04
Máš samozřejmě pravdu, Pavle, mne to jen prostě oslovilo...
Však sem taky poctivě přiznal, že odpověď neznám.
Poznat, zda se k sobě dva lidé hodí, či nehodí, to není vůbec jednoduchá věc. A netroufl bych si to stanovit ani z úplných radixů, natož z pouhé polohy Slunce ve znamení.
A tedy stejnou platnost, či neplatnost, má i ono varování Vodnáře před Štírem.
Dejme se vést spíš srdcem, než astrologickým rozumem, protože omnia vincit amor.
Přeju krásný den
Jiří
-
Partnerstvi
1503 otázku odeslal(a) Martin Alven v Pondělí 24.Března 2003 18:05:50
Vazeni kolegove,
zajimalo by me, jak je to v synastrii s postavenim planet mezi obema partnery a jejich vzajemnou pritazlivosti. Nebo-li, jak se jednotlive planety partnera projevuji v osobnim zivote druheho cloveka.
Obecne je znamo, ze velmi silnou vazbou je postaveni planet osoby A v 7. dome nebo jeste lepe v tesné blizkosti Descendentu osoby B. Rovněž ma podobny ucinek postaveni planet osoby A v 1 a 10 domu resp. v blizkosti Ascend. a Media Coeli.
Co kdyz ma napriklad zena radu vyznamnych planet (Venusi, Mars, Slunce atd.) planet v 7. domu muze, ale planety muze jsou horoskopu zeny napriklad jen v 5. dome nebo jinych domech, jak je to s pritazlivosti mezi temito osobami? Je muz PODNECOVAN a PROBOUZEN planetami zeny a rozdmychava se v nem chut navazat s zenou partnerstvi, zatimco ona nic takoveho neciti a nebo je touha vytvorit svazek mezi obema jedinci stejny? Je jedno CI planety jsou v 7. (1., 10.) dome? Budou mit OBA chut spolu zit a nebo tuto chut bude mit vice osoba v jejimz 7. dome, se nachazeji planety druheho?
-
Re: Partnerstvi
1 odpověď odeslal(a) Axmannová v Pátek 28.Března 2003 14:32:56
http://www.astrolozka.cz
„Obecne je známo,…“
Obecně je dobré - mít na paměti, že např. v 7. domě předstupujeme před druhé, navazujeme vztahy, které jsou podmíněny také tím vším, co jsme doposud se sebou provedli. Planeta v dome ukazuje nejen na přirozený způsob vlastního projevu, ale i sklon vnímat druhé. Budu- li mít v 7. domě např. Saturn a „potkaný“ muž Venuši, zřejmě mi on svým přirozeným projevem nabízí zvednout saturnskou závoru, kterou projdou moje pravidla do citlivého (Venuše) prostředí. Jemu naopak můj Saturn může zavánět určitou jistotou a představou pořádku v citech. A jindy, potkají se Mars s Venuší, on a ona nebo ona a on nebo tak nějak a pro samou přitažlivost nikdy nepochopí, jací že jsou lidé a kromě postele půjdou z jednoho nedorozumění do druhého.
Planety na osách usnadňují seznámení nebo vymezují témata či motivaci ke vztahu. Jestli ještě druhý den máte dojem, že je to ONA nebo ON a stojíte o partnerství, pak se pusťte do poznávání celé bytosti. Nevěřím na celoživotní Můzu, neměnnou. LA
-
Saturn muže na venuši ženy?
1592 otázku odeslal(a) Kateřina ve Čtvrtek 22.Května 2003 12:54:49
Dobrý den,
Můj partner ma saturn posazený na mé konjunkci venuše-merkur v raku, navíc ještě v konjunkci s mým descedentem. Několikrát jsem narazila na varování před touto vazbou v partnerském horoskopu. Mám se skutečně obávat? Jinak jsou naše ostatní srovnávací aspekty pěkné (slunce m trigon měsíc ž, měsíc ž konj. asc m, mars m sextil venuše ž, venuše m trigon mars ž, IC m konj ASC ž - tim padem desc ž konj MC m, jupiter m konj mars ž, asc m trigon slunce, saturn, mesic, jupiter ž, asc ž trigon mesic m, IC ž konj mesic m....)
Dekuji za odpověď
Kateřina
-
Re: Saturn muže na venuši ženy?
1 odpověď odeslal(a) blabla-zen ve Čtvrtek 22.Května 2003 13:48:08
Nebojte se a užívejte si oné konjunkce.Zapomeňte na klišé,že je Saturn hrozný,přísný a bůhvíco všechno ještě.Každá planeta má dvě tváře.Berte to tak,že vy do vztahu přinášíte klasicky venušinské hodnoty a partner zase ty saturnské.Pozitivní nebo negativní,záleží na úhlu pohledu.Nedejte na řeči,ale na svůj vnitřní pocit.
-
2 odpověď odeslal(a) Axmannová ve Čtvrtek 22.Května 2003 14:15:20
http://www.astrolozka.cz
Zkusila jsem si nakreslit provázanost obou horoskopů, ale nějak mi to nevychází.
Tak jen obecně: možná, že v tom souladu a provázanosti zapomínáte na potenciál každého z Vás, na to, co se máte naučit, co máte rozvíjet jeden každý. Saturn druhého člověka, na vašem DS v konj. s Venuší a Merkurem, Vám možná má pomoci najít skutečné hodnoty mezilidských vztahů, ke kterým se jen těžko můžeme propovídat. Hezký den. LA
-
3 odpověď odeslal(a) Kateřina ve Čtvrtek 22.Května 2003 14:56:18
Omlouvám se, jestli jsem nějak zmátla těmi vzájemnými aspekty. Nechtěla jsem někoho zdržovat výpočtem. Naše data jsou:
Já: 9. 6. 1973, Brno, 21:35
Partner: 11. 8. 1974, Brno, 10:05
-
4 odpověď odeslal(a) Axmannová ve Čtvrtek 22.Května 2003 15:40:29
Možná se teď cítíte velmi, velmi žensky, možná se Vám zdá, že všechno kolem Vás jde příliš pomalu. Neuspěcháte nic. Ráda Vás pozvu na konzultaci, tady je to ode mne všechno. LA
-
5 odpověď odeslal(a) Airáp v Pátek 23.Května 2003 08:33:37
Promiňte, že se pletu do této záležitosti, ale z Vašeho výkladu je zřejmé, že se trochu vyznáte v astrologii. Přesto Vám doporučuji navštívit paní LA, protože ta Vám jistě poctivě vyloží Váš manželský a vzhledem k mužům Váš vztahový potenciál Vaší nativity. Podíváte li se na Vaší nativitu, musí vám být zřejmé, jaký je Váš potenciál k partnerským vztahům, a partnera do tohoto uvažování netahejte. Nakonec si můžete vybrat, s kým budete svůj potenciál realizovat, ale výsledek nebude příliš rozdílný. Mám pravdu pane Turnovský?
Srdečně zdraví Airáp.
-
6 odpověď odeslal(a) Axmannová v Pátek 23.Května 2003 11:40:06
Je velmi důležité, s kým „prožíváme svůj potenciál“, je velmi důležité poznat, co vztahem s konkrétním člověkem rozvíjíme nebo uspáváme i v čem jemu jsme prospěšní nebo ne. Při posuzování současnosi je dobré projít minulost člověka, využít v úplnosti i v částech planetární cykly v souvislosti s prožitými událostmi, je důležité projít sekundární direkce - obraz vnitřního vývoje, mj. připravenost na konkrétní vztah a pochopení svojí úlohy, svého místa v něm. Je důležitý relativ obou horoskopů a jeho aktualizace vzhledem k minulosti i současnosti obou. A nepatří to do fora, má- li být spolupráce otevřená. Máte, Airápe, úplnou pravdu.
Hezký den. LA
-
hodime sa k sebe?
1852 otázku odeslal(a) Henrieta ve Čtvrtek 27.Listopadu 2003 15:33:27
ja: zena: dat nar. 02.12.1972 v Zlatych Moravciach
on: muz: dat nar. 29.08.1973 v Sali
Dakujem za odpoved
-
Re: hodime sa k sebe?
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 28.Listopadu 2003 09:47:07
Pokud máte oba potřebu nekonvenčního vztahu pak ano. Turnovský
synastrie/kompozit
-
Dvě synastrické
336 otázku odeslal(a) Martin Šmíd ve Čtvrtek 22.Června 2000 10:07:26
Vážení astrologové, prosím o radu jak interpretovat...
... co znamená, že ženina Luna je v opozici k mužovu Slunku? (Viděl jsem to několiktrát. V jednom případě to dokonce bylo tak, že první manželství jisté ženy bylo s mužemm, který měl svou Lu na jejím Sl a její Lu byla na jeho Sl, podruhé se vdala za muže, který má sice také Lu na jejím Sl, její Lu je však k jeho Sl v opozici.)
... co znamená, že v kompozitním horoskopu (vytvořeném z midpointů) dvojice se Slunce objeví na Äscendentu? (tak to máme třeba já a bratr nebo on se svou nastávající).
Děkuji za odpověď
Martin
-
Re: Dvě synastrické
1 odpověď odeslal(a) Ljuba Axmannová v Sobotu 24.Června 2000 14:18:26
Dobrý den, Martine.
Slunce vyzařuje, Luna to přijímá, odráží, reformuluje. V synastrii Luna po boku Slunce mají dispozici společně vykročit ve smyslu kvalit dalších prvků. Vyzařování a jeho pochopení jsou v přirozeném souladu. Úplňkové postavení z “očí do očí“dává šanci pochopení-osvícení, zkřížení cest může oba obohatit, aniž by museli jít dál spolu.Slunce na As kompozitu mluví (při dodržení zadání 1/2:1/2) o velkém sebe-vědomí dvojice. Zdravím Vás.Ljuba
-
2 odpověď odeslal(a) Lucie Lomová v Sobotu 24.Června 2000 18:16:48
Společné Sl na AS - vztah nachází snadno své vyjádření; vztah je zvlášť důležitý pro rozvoj identity obou zúčastněných, pro jejich sebeobjevování.
Takto významné kontakty (konj. a opozice) Sl a Lu - vztah pro oba má velkou šanci na pevnost, na vzájemné obohacování, vzájemné zrcadlení se.(Tohle je možná spíš spoluotázka než odpověď.)
-
3 odpověď odeslal(a) Magdalena V. Bugar v Sobotu 24.Června 2000 23:19:37
Mily Martine,
otazka by mela v tomto pripade obsahovat vice detailu.
Opozice v partnerskych horoskopech mezi Lu/Slunce nejsou rozhodne negativni, ale spise stimulujici aspekty, pritazlivost a vzajemne doplnovani.Rozhodne "zivejsi",nezli casto problematicke konjukce. Ovsem problematicke jsou opozice v PEVNEM krizi (proto ta poznamka o vice detailech), -a to je rozhodujici. Vsimnete si ze i snatky mezi Vodnar/Lev ci Stir/Byt jsou pomerne zridkave.
Konj.Lu/Slunce je opet zavisla co se uspechu tyce na elementu ve kterem stoji.
Srdecne zdravi Magdalena
-
Kompozit a tranzity
748 otázku odeslal(a) Svoboda Jan v Neděli 5.Srpna 2001 23:29:56
Při synastrickém zkoumání dvou radixových horoskopů, používám techniku kompozitu, který se mi osvědčuje hlavně k základnímu popisu vztahu. Nevím ale, jak s tímto horoskopem pracovat dál, vzhledem k jeho vývoji v čase. Protože postavení planet je vlastně „uměle“ vytvořené, s tranzity ani s progresemi to asi nepůjde… Existuje tedy nějaký jiný způsob jak z kompozitu vyčíst ještě něco víc? Poraďte mi někdo, prosím…
-
Re: Kompozit a tranzity
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 6.Srpna 2001 09:19:27
pane Svobodo, prohlédněte si náš společný materiál s pani Milošovou oo kompozitu - někde tady v textech, snad vás pak něco napadne. turnovský
-
(no subject)
491 otázku odeslal(a) Lenka P. ve Středu 20.Prosince 2000 13:58:13
Pane Turnovský,
přeju pěkný den a protože už týden nikdo nic nepíše, zkusím se vrátit k jedné z prvních otázek (neb až nyní si zpětně pročítám zipové fórum).
Když už na našem území není vcelku žádná literatura k synastrii, Vy sám - neuvažujete o tom, že byste nějaké dílko, učebnici, kuchařku k mezilidským vztahům napsal?
Pokud neuvažujete, moc se přimlouvám, abyste uvažovat začal. Určitě máte co říct, tak se zkuste podělit o něco ze svých hlubokých vědomostí.?
S pozdravem, přáním krásných svátků a co nejlepšího vstupu do nového roku, století a tisíciletí
Lenka Provazníková
-
2 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 23.Dubna 2002 21:49:59
Poznámky ke kompozitu už jsou na:
http://www.astrologie.cz/texty/kompozit/kompozit.htm
Turnovský
-
(no subject)
966 otázku odeslal(a) Axmannová v Neděli 3.Února 2002 14:38:31
Byla jsem včera v Městské knihovně – Den s českou astrologií. Richard Pealling, Leon Zawadski a oba - Ing. i jr. Baudyšové přinesli náměty k přemýšlení, paní Gričová poutavě zaplavila sál výčtem zatmění, které vztahuje k událostem ze života Máchy. Byla jsem zvědavá na Martina Ch. – ukázal se, ale vystoupení odvolal.
Zmiňované horoskopy byly průběžně (a viditelně)promítány, to bylo velmi příjemné. LA
P.S. Máte praktické zkušenosti s kompozitem mezi nativitou a událostí ? (Pealling, Baudyš jr.)
-
DEN S ČESKOU ASTROLOGIÍ
1 odpověď odeslal(a) Turnovský v Neděli 3.Února 2002 16:52:19
http://esoteric.mysteria.cz/
No, Ljubo, další přímý účastník Dne s českou astrologií, pan Martin Ch, má na celé "podujatie" poněkud jiný názor než Ty, viz
http://esoteric.mysteria.cz/
ale samozřejmě nevíme, jaký názor by měl, kdyby se jeho přednáška konala. Pavel T.
-
2 odpověď odeslal(a) Axmannová v Neděli 3.Února 2002 22:11:21
Pavle, přečetla jsem si hodnocení Martina Ch., mně se do podrobností jít nechce. Odlišnost závěrů má asi počátek v odlišném očekávání. lj
-
3 odpověď odeslal(a) R.Nejezchlebová v Pondělí 4.Února 2002 08:31:34
Taky jsem tam byla. Při svém vztahu k literatuře jsem nejvíc ocenila přednášky pana Kubíka o L. N. Tolstém a dr. Gričové o Máchovi. Pana Martina Ch. mi je upřímně líto, ale jistě bude moci svou přednášku uplatnit jindy...
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 4.Února 2002 09:38:49
Pokud bychom dělali kompozit mezi nativitou a událostí, pak bychom stáli pevnýma nohama v oblasti astrologie zaměřené na události. Navíc myslím, že to nemá logiku. Je jisté se aktuální čas je spojen s průběhem vývoje v minulosti, ale rozhodně není možné tu vyzbu umisťovat přesně do jakési geometricky abstarktní polovičky času mezi vynořením potenciálu (nativita) a aktuální situací. Od zkoumání vztahu Potenciál - aktualizace máme přece hromadu osvědčených možností od tranzitů po direkce. Zdraví Pavel Turnovský
-
5 odpověď odeslal(a) Axmannová v Pondělí 4.Února 2002 11:41:44
Na www.astrolab.cz je shrnutí A.Baudyše celé akce (i s vysvětlením, proč nebyla přednáška Martina Ch.) s tím, že
jednotlivé příspěvky budou prý postupně tam přepisovány – pak je tu možnost zastavit se třeba nad konkrétními příklady v příspěvku o kompozitech. Obecně s Tebou Pavle souhlasím a nemám potřebu tímhle směrem rozšiřovat svoji sbírku astrologických nástrojů. Taky mě ale velmi (pokud je čas) zajímá způsob uvažování jiných astrologů – většinou si říkám zalaťpámbu, že jsem se učila rovnou u Tebe, někdy ale mám pochyby, jestli jsem nepřeskočila něco podstatného, čím Ty jsi sám prošel, no a lepší už asi nebudu. Měj moc hezký den. Ljuba
-
6 odpověď odeslal(a) Petr Rastokin v Pondělí 4.Února 2002 15:13:33
http://www.oceany.cz/rastokin/
.
add 4) Pavle, to o čem mluvíš (časoprostorový střed dvou horoskopů - tzv. "Relation"), není - pokud jsem dobře pochopil - to, co bylo předmětem příspěvků, tj. horoskop na bázi "midpointů" (Kompozit).
Zdraví Petr
.
-
7 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 4.Února 2002 19:13:35
To máš pravdu, Petře, jenže jak z materiálů na tomto sajtu vyplývá, je kompozit (o který se tu jedná) možná mechanickou náhražkou relativu. Proti relativu má kompozit jedinou výhodu, je natolik abstraktní, že ho není tedy možné vyjádřit živou bytostí. JInak k výpočtu jeho domů, přinejmenším MC potřebuješ nějakou hodnotu pro sklon ekliptiky a pro zeměpisnou šířku, proto se berou hodnoty používané v relativu. To je jeden z důvodů, proč relativ a kompozit považuji za sourozence. Zdraví Pavel T.
-
8 odpověď odeslal(a) Axmannová v Pondělí 4.Února 2002 21:31:44
nepozorně čtu, promiňte - šlo o horoskopy polovičních vzdáleností/kompozity.(Ale bez komentovaných příkladů, které sem nechci sama psát, abych se nedopustila nějaké nepřesnosti, je to plácnutí.) lj
-
9 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 4.Února 2002 21:47:11
To je v pořádku, ljubo, všichni víme, že šlo o kompozity, ale já to vzal poněkud zeširoka, Pavel Turnovský
synastrie/proč to nejde/
-
Dotaz
78 otázku odeslal(a) Martin v Pondělí 27.Září 1999 18:09:43
Pane Turnovský,
narodil jsem se 14.9.1973 1 hod 30 min.
Mám docela problémy v mezilidských vztazích. Přečetl jsem pár knížek,
(např. Saturna od Liz Greene), nechal jsem si sestavit horoskop v nějakých
sharewarovych programech (podle Placida) a vycházejí mi tam nehezké věci - příliš moc kvadratur
hlavně postavení Saturna a aspekty Saturn vs. Měsíc, Merkur, Venuše atd. Zajímal by mne Váš názor
na můj horoskop - jak dál, na co se zaměřit, jestli je to opravdu tak zlé.
Děkuji, s pozdravem
Martin,
Brno, 27.9.99
-
Re: Dotaz
1 odpověď odeslal(a) Jitka Vondrouskova ve Středu 29.Září 1999 12:11:33
Kdo vam rekl ze spousta kvadratur jsou nehezke veci,
snazte se je zpracovat po svem co nejlepe,
treba vas to dovede nekam vys...
zalezi na Vas..a nenechte se tolik ovlivnovat Kefrem, jsou i jini autori..
Jitka Vondrouskova
-
Ke 360 otázce
366 otázku odeslal(a) Andrea Flípková v Pondělí 24.Července 2000 16:58:05
Vážení diskutující,
moc se mi líbí Vaše rozprava o 12 domě a věcech souvisejících.Na těchto stránkách se učím.
Zeptala bych se na toto: v jistých letech , asi plus minus před 35 , byla konjunkce Pl-Ur v Panně ( já to mám v tom 12. domě konj. Ven op. Sa-Chir v 6., Ven vládce ascendentu).
Vlastně nikdy jsem si nedovedla pořádně vysvětlit, co ta - je-li významně postavená- konjunkce Pl-Ur, např. v té op. Sa-Chir (pár měsíců v roce 1965) v individuální nativitě znamená. Zatím jediné, co se mi zdá ,že máme my tehdy narození společného, je, že se jeden za druhým rozvádíme neb jsme se již rozvedli(dříve neb později, asi dle cyklů, transitů, direkcí, slun. skvrn, atmosferického tlaku, míry tolerance partnerů atd.). Možná mě nic chytřejšího nenapadá, protože je to generační a máme to tak nějak všichni společné, a tak to na první pohled pro mne není vidět.
Poučte mě, prosím.
Dík a hezký den
Andrea
-
Re: Ke 360 otázce
1 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pondělí 24.Července 2000 18:46:40
Rád bych Vám odpověděl, ale bez znalosti radixu si netroufnu.
Pokud budete mít zájem, zde je můj mail.
EMG_KUBIK@seznam.cz
mějte se pěkně
J.K.
-
2 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Úterý 25.Července 2000 11:16:27
Něco Vám přece jen napíšu.
Ve všech horoskopech s Vámi popsanou konjunkcí
v 7. domě se řeší téma partnerství a nemusí to být ani konjunkce, stačí, když jsou obě zmíněné planety v sedmém domě a je to problém.
Ve 12 jsem to ještě neviděl, ale přes to.
Konjunkce Uran Pluto je síla, dává schopnost zničit překážky, zničit svazující a nevyhovující bez ohledu na následky, v konjunkci s Venuší bych viděl city hluboké a nespoutané, opozice Saturn se bude snažit vnést řád. Tím, že je to stélium ve 12. by tyhle vlastnosti mohly být nevědomé.
Nevědomá touha po svobodě, osvobození, citové opravdovosti a čistotě, která naráží na všednost, možná není chápána okolím.
Tak a nyní už jen zjistit celkové uspořádání horoskopu, živly, vládce domů, polaritu a spoustu dalších maličkostí.
To, co jsem napsal, chápejte prosím jako schéma, jak bych asi postupoval a rozhodně ne jako závěry o Vás.
s přátelským pozdravem J.K.
-
3 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 25.Července 2000 12:42:22
V sedmém domě se sbírají zkušenosti spojené s partnerství i když tam není žádná planeta, Počátek nadzemní - objektivní hemisféry Descendent generuje vzdušnou sílu - vjem a komunikaci, tedy i schopnost zaujmout vztah k ostatnímu světu (ne-já) k druhým jednotlivým lidem, kteří prošli analogickou všelidskou cestou individuálního rozvoje až k místu cyklu, kdy se všichni setkají (vytvářejí kolektivitu) a vztahy obracejí k novému počátku. Předpokladem pro úspěšné zvládnutí vztahů je nejen očištění v 6. domu, ale zejména vytvoření bezpečného centra budoucí osobnosti v domě čtvrtém. Sedmý dům je prvním domem kolektivního hemicyklu, tak jako první dům je domem sedmým hemicyklu kolektivního, čili prvním domem individuálního hemicyklu.
Ve dvanáctem domu se jedinci, kteří se stali společenskými bytostmi oddělují od kolektivity, postupně procházejí procesem transformace pod vlivem kulturních archetypů (11. dům) oddělují zbytečné a vybírají ty nejdůležitější myšlenky z celého cyklu, které přenesou do cyklu nového. Pokud došlo k během procesu k nezvládnutí zkušeností, je tento "konečný soud" proveden tvrdě a drsně. Pochopitelně, že všechny domy jsou funkční, i když jsou prázdné. V nativitě mohou prázdným domům pomoci opoziční domy obsazené, nebo domy symetrické podél osy Ascendent - Descendent, nebo opačně, domy předcházející a domy následující zejména pokud jsou to domy koncové. Další možnost spočívá v užití dispozitorů (nezodpovědně nazvaných "vládci"). Zdraví turnovský
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 25.Července 2000 16:45:45
A to vše se pochopitelně odehrává v rámci strukturovaného celku, řetězce domů založených na 12ti postupných krocích, ve tvaru a rytmu horoskopu. Domy obsazené planetami mohou být v centru pozornosti, případně fungovat jako kameny v řece od nichž se odrážíme, prázdné domy nás mají zajímat, vábit jako otevřená náruč dosud praádná 13. komnata milované ženy. Turnovský
-
5 odpověď odeslal(a) Martin Šmíd ve Středu 26.Července 2000 15:59:42
Předposlední příspěvek Pavla by myslím dost dobře vysvětloval "Mars efekt", objevený Gauqelinovými.
Co se týče mých zkušeností s "nevědomým" domem kde mám po řadě domicilního Marta a Saturna v opozici k Jupiteru, se toto projevuje pocitem, že mi někdo ubližuje (Tajní nepřátelé, sakra, dávám zuapravdu Keferovi :-)), Mars teď kupodivu vystupováním před veřejnosti: hraju (Trigon na Lunu?) na flétnu, kde je třeba vytvořit velmi úzký a průrazný proud vzduchu (sextil na Merkur), kromě toho je hraní také "zabráním zvukového prostoru". Saturn se pak projevuje přecitlivělostí na kritiku (zajímalo by mne, co dělá vám v šestce) no a pak matematikou (pevný systém, Sa je v býku), v době opozice jsem byl nespravedlivě obviněn z podvodu (zase ti tajní nepřátelé).
Tak nevím, jestli vám to něco přineslo, ale já jsem si to aspoň ujasnil.