<= Index
<= Zpět
(?)
www.astrolozka.cz (link)
Obsah
Předchozí
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
Další
-
hitler
694 otázku odeslal(a) young woman v Úterý 19.Června 2001 21:13:22
Zaujima ma hitlerova nativita, su zname jeho data?
-
Re: hitler
1 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Úterý 19.Června 2001 21:30:23
http://mujweb.cz/www/ptolemy/pas.htm
ADOLF HITLER 17:08 UT Braunnau Rakousko
48°N15´ 013°E02´
ZDROJ: DANIELI Učebnice astrologie a horoskopie
1936
-
2 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 20.Června 2001 02:06:15
což je pochopitelně úplně blbě, PT
-
3 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Středu 20.Června 2001 08:25:11
Já osobně jsem přesvědčený, že Uran na ten ASC
patří a hrot desítky do Raka. No ale to je jen můj
dojem.
J.K.
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 20.Června 2001 08:51:41
Je to z ověřených pramenů 17:38 UT. Uran je sice blízko AS, ale ve 12. domě Turnovský
-
5 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Středu 20.Června 2001 09:04:19
Tak to jo, Váš údaj je kupříkladu v SOLAR FIRE, ale stále mě to svádělo ten Uran posunout, když jsem dostal do rukou Danieliho, zajásal jsem, ale když tvrdíte, že je to ověřené, tak to bude asi pravda.
Že jsem takový šťoura, z jakých zdrojů, jak kvalitní je ten údaj?
J.K.
-
6 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 20.Června 2001 10:16:36
je z Taegera, kde je označován jako 1* původní zdroj nazi-špičky. Danieli neměl možnost ještě pořádně rektifikovat, v době kdy knihu psal vypadal Áda téměř jako neviňátko v poměru k tomu co se díky němu strhlo pozdějí. Turnovský
-
7 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Středu 20.Června 2001 16:03:15
Vážení,
Nenechte se mást panem Turnovským. Hitler měl Urana na AS. Pan Turnovský je maten systémem domu jež používá – CAMPANUS. Tento systém však je „funkční“ i za polárním kruhem a tim odporuje základním astrologickým pravidlům. Tím pádem je vlastně nesmyslný.
PS: za ověřený čas narození lze považovat pouze svědeckou výpověď člověka jenž byl u porodu a zaznamenal čas – pochopitelně s malou korekcí rektifikací. Pokud vím, u porodu Hitlera nic takového nebylo.
-
8 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Středu 20.Června 2001 16:20:31
Anonyme, ASC je přeci u všech systémů výpočtů domů stejný, ale jinak se mi stále chce věřit tomu, že Uran na tom ASC je. MC je tak v Raku a jeho vládkyně
Luna v konjunkci s Jupiterem a ve třetím domě
v trigonech na konjunkci Slunce Merkur.
Tak vypadá v horoskopu osud řečníka.
Jsou i další okolnosti Hitlerova života, které by tomu napovídaly.
Pokud by platila hodina udávaná panem Turnovským,
Hitlerův horoskop by mi částečně přestával dávat smysl, nějakou dobu jsem se touto osobou zabýval.
Danieli Hitlera rozhodně nechápal jako andílka Ádíka, to z jeho výkladu celkem vyplývá, byť
je kniha vydána v roce 1936.
J.K.
-
17 odpověď odeslal(a) bau ve Čtvrtek 21.Června 2001 01:33:12
http://www.astrolab.cz
Jako mívám tendence panu PT protiřečit, tady se podepíšu pod ten jeho resp. Taegerův údaj s Uranem ve dvanáctém domě. Uran na Ascendentu se mi jeví jako trochu účelové přikroucení hodiny k prvoplánovějšímu obrazu. A konec konců co my víme o Uranu v domě XII.
zdraví Jirku i PT
Tonda Baudyš jr.
-
19 odpověď odeslal(a) Stuart ve Čtvrtek 21.Června 2001 07:37:30
Pane Baudyši, buďte rád, že to nevíte, není to nic moc... Ale jinou nativitu nám stejně nikdo nedá, takže proč hořekovat, že? Někdy je s tím i sranda
S.
-
20 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 07:51:18
Ahoj Tondo, s tím účelovým posouváním máš pravdu, jen jsem si postěžoval, že s hodinou z Taegera mi Hitlerův horoskop přestává dávat smysl, pochopitelně ne 100%.
Navíc stejné důvody pro ono posunutí napadly nezávisle na mě Tvého otce.
Jiří Kubík
-
21 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 21.Června 2001 09:21:27
Proč by AH horoskop s Uranem ve 12. domě neměl smysl? právě naopak: Osobní krize na pozadí celospolečenské krize, snaha přeměnit minulost a vykročit do budoucnosti. V prvním domě by to byla osobní krize vedoucí k sebeobjevení. Turnovský
-
22 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 09:44:43
No to možná ano, ale Luna jako vládkyně desítky je
matka, jakou jsem si představil z životopisů A.H.
Popisoval jsem to ve svém článku, kde jsem použil onu neof. hodinu. Luna jako vládkyně desítky
v takovém postavení a aspektaci je dispozice k řečnictví. Když hitler pozřel kapsli jedu, napadal tuto Lunu tranzitující Saturn a sol.dir. Saturn.
Ve Weinfurterově učebnici se píše asi to, že pro velkou slávu je třeba mít Slunce, Lunu a Jupiter ve vzájemných dobrých aspektech a ve vztahu k desátému domu.
Když jsem četl jakého měl otce a o vztahu otce a matky, vliv otce na A.H. sázel bych spíše na ten Saturn nežli na Uran.
Lovím v paměti, ale zkuste se podívat na můj článek.
J.K.
-
23 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 09:46:02
Tentokrát s PT zcela souhlasím, chystal jsem se napsat stejnou reakci - přesto trochu jinak :12 dům má silné temné stránky, dlouhodobě se píše o jeho dobrých stránkách v rámci návaznosti na znamení Ryb a jeho dlouhodobém a neopodstatněném favorisování.
Nutno si však uvědomit, že bere analogii s kriminální složkou Ryb a tak se Uranický přínos AH soustředil k zavedení nových objevů týkajicích se věznění a vyhlazování lidí. I pro mne má smysl Uran v XII nikoliv v I.
Zdraví Martin.CH
-
24 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Čtvrtek 21.Června 2001 09:58:01
"V prvním domě by to byla osobní krize vedoucí k sebeobjevení."
Pane Turnovský, jste dobrý, to sedí - tedy Uran na AS - sebeobjevení démonického řečníka.
-
25 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 09:58:47
Uran ve 12. domě je trochu skrytý,
na ASC opozice Merku bych si představoval člověka, který během chvilky exploduje, je histerický, nepředvídatelný, tohle je jeho základní povahový rys. Na čistý ASC ve Vahách mi to nepřipadá. Přiznávám, trochu jste mě nalomili.
J.K.
-
26 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Čtvrtek 21.Června 2001 10:03:19
Tedy - 12tý dům a masové vyhlazování lidí - to jsem ještě neslyšel.
-
27 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 10:14:04
Dvanáctý dům - tajná zařízení, vězení,instituce,
třeba i koncentrační tábory
Ale u Hitlera bych si to masové vyhlazování spojoval hlavně s jeho osmičkou.
-
28 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 10:15:53
Možná by nebylo od věci sledovat tranzity a direkce v době jeho uvěznění.
-
29 odpověď odeslal(a) Martin.CH ve Čtvrtek 21.Června 2001 10:37:45
Jeho VIII je o válce a schopnosti pro ní zfanatisovat dav, dává mu psychické síly ovládat lidi.
Co všechno se dělo v koncentrácích a věznicích se svět dověděl až po válce, pokud to probíhalo, bylo to skryté (pokud mne moje sklerósa neklame).
PS: svým chroustáním jsem zjistil, že pan Tichý to má na svých www uvedený špatně a ještě zaokrouhleně.
-
Re: hitler -Asc
30 odpověď odeslal(a) Martin.CH ve Čtvrtek 21.Června 2001 10:54:50
Jeho Asc je v 3 dekanu Vah v živlové triplicitě odkazujícímu ke znamení Blíženců, což je vliv, který se zde také promítne. Váhy jsou dost variabilní znamení. Weinfurthera si postavte do uvozovek a neberte vždy vážně ( i když to byla první kniha, která ke mně o astrologii v dobách komunismu přišla). Ten vztah by snad mohl platit jen v ideální monarchii, kde nejsou žádní "padouchové".
Zdraví Martin.Ch
-
31 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:01:10
Já si se schopností ovládat dav spojuji onu konjunkci Luna Jupiter v trigonu na konjunkci Slunce Merkur. To z něho činilo charismatického řečníka schopného porozumět mentalitě národa,
získat jeho přízeň, být populárním, milovaným.´
Kniha Dušana Hamšíka se jmenuje GÉNIUS PRŮMĚRNOSTI.
Podívejte se na další slavné charismatiky, herce, politiky a harmonickou vazbu Luny s Jupiterem tam budete nacházet velmi často. (Kennedy, Marx, Stallone,Bush ml., Jiří Grosman)
Jeho vystoupení po Německu se v mnohém podobala
koncertům dnešních populárních hvězd, včetně ječících fanynek.
Osmý dům u něho souvisí se sexualitou, z nejrůznějších zdrojů se zdá, že v té oblasti trpěl silnými komplexy, dále se smrtí.
Vládce ASC Venuše v domě osmém a výrazné obsazení tohoto domu naznačuje silný zájem o tuto oblast, ale aspektace naznačuje neharmonii v této oblasti.
Jiří Kubík
-
32 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:11:24
Né vždy, když se nám dostane do rukou kniha a máme pocit, že jsme ji pochopili, tomu tak skutečně je.
Pravidla uváděná ve Weinfurterově učebnici platí, pochopitelně ne absolutně opisovaná.
Pravidla týkající se kupříkladu partnerských vztahů používám, protože mnoho jiné literatury zde není a fungují.
Není se co divit, když si pročítáte odkud je přebíral. (Ptolemayos, Morinus,Sepharial)
Promiňte, že jsem tak háklivý, ale v těchto věcech mi neraďte, to neznamená, že bych s Vámi nechtěl diskutovat.
Jiří Kubík
-
33 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:20:00
O jeho sexualitě postačujícím způsobem vypovídá VII a Ven con Mar, jak někteří pocítili na vlastní kůži.
Jeho VIII vypovídá o smrti, kterou dával i jíž se mu dostalo. On ve svých projevech uměl rozehrát jen jeden směr (aspoň z toho co vím).Vztah Luna-Jupiter mu v tom pochopitelně pomáhal, ale vzniká 2x každý měsíc.
-
34 odpověď odeslal(a) Martin.CH ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:24:38
Oprava: Konjunkce je 1x měsíčně, pochopitelně, připočtěte 2x sextil a 2x trigon. M.Ch
-
ad Weinfurter
35 odpověď odeslal(a) Martin Ch. ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:29:43
OK, ohledně volby máte pravdu.
Je to kompilát i z kvalitních zdrojů, při kritickém přístupu z toho něco lze určitě vytahat.
Jen na dnešní poměry doporučuji aplikaci dobře zvážit (myslím třeba v porovnání s Keferem, kde je přizpůsobení též třeba).
-
36 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:30:06
Sedmý dům vypovídá o manželství spolupráci,
sestavte si radix Evy Braunové.
-
37 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:34:53
Podívám se na ten radix - napíšete sem data?
PS: nevím, co v manželství děláte, vy se sexu věnujete jinde?
-
38 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 11:47:58
Ženatý nejsem. :-)
Data mám doma, takže je dodám později.
-
39 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 12:02:53
Jak se zdá, s tématy 5.a 8. domu to nemá nic společného.
-
40 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 21.Června 2001 12:08:04
Zajímavější než Hamšík je Štern: Vůdce a jeho lid. Rudhyar mluví o tom, že klíčem k AH nativitě je retrográdní Venuše Večernice v konjunkci s Marsem. Uran ve 12. domu poblíž AS je symolickým vyjádřením užívání moderní technologie: Jako první politik létal na schůze leatdlem, používal rozhlas, jezdil vž v posledním typu Mercedesu. To vše si samozřejmě nekupoval za své, ale dostával k dospozicic od dnešními slovy kapitánů vojensko-prúmyslového komplexu. Turnovský
-
41 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 12:44:22
Uran u Asc ve XII.domě - taky jeho podpora vědě a snaha o vývoj nových zbraní, lze říci "láska k technice"?
ad Kubík a sex
V. je pro mne více o společnosti(a v ní sex také vládne), Vládce Neptun je v VIII .
Vládce VIII domicilní Venuše v VII a jsme zase tam. Vládce VII Mars v VII, já se k tý konjunkci Mars Venuše dopracovávám ze všech stran, ještě mně připadne důležitý Saturn, který ji kvadrátuje z X. Hledám-li Hitlera jako osobnost člověka - povahu etc., bude to klíčem, ten VIII dům si stojí podle mne dobře a vy jste psal cosi o problémech (já ho zas tolik nestudoval).
-
42 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 13:23:37
Já bych ten Mars počítal spíše do osmičky.
Nejprve pozřel kapsli jedu(Neptun) a pak si prostřelil hlavu(Mars).
Vládce ASC v domě osmém v konjunkci s Marsem
a v kvadratuře na Saturn = sebevražda.
Konjunkci Neptun Pluto za tak velkou výhru nepovažuji, tedy na hmotné úrovni.
Nevím jak svoji sexualitu prožívají chrousti, ale u lidí si ji spojuji mimo jiné s domem osmým.
Hitler měl osmý dům těžce poškozen a tak v téhle oblasti trpěl zábranami, byly tím dokonce ovlivněny jeho názory na výchovu německé mládeže.
J.K.
-
43 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 13:31:28
5. dům je o tvořivosti, radosti z tvoření, dvoření a flirtování, milenecká láska,
schopnost se radovat, společenskost atd.
8.dům souvisí se sexualitou jako vlastním aktem
-
44 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 13:53:22
Kolik máte hrot VIII a pozici Marse, já tam vidím docela slušnou vzdálenost.
A co Pluto v VIII - sebevražda z důvodu blížící se rudé armády.
Jeho názory na výchovu sex, etc viz retrográdní Venuše v konjunkci s Marsem, to nestačí?
Jinak to postavení v Blížencích je generační věc a každý s asc v příslušných místech ho musel takto mít (a ostatní v jiném domě). Je logicky lepší vysvětlení, že následkem toho mnoho lidí prošlo II. světovou válkou nebo že měli všichni sexuální problémy?
Zdraví Vás Martin.Ch
-
45 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 14:20:58
Kde zůstala logika nevím, ale být Vámi, tak bych se na ní neodvolával.
Čemu vládne Pluto. To se jako zastřelil, protože neměl peníze?
Sebevrazi dost často mívají vládce 8. domu v prvém a nebo naopak.
Mars konjunkce Venuše jsou vládcové sedmého a prvého domu. AH s EB spáchali společně sebevraždu,
co Vy na to? Já bych tu konjunkci šoupnul do osmičky.
-
46 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 14:40:02
ad Pluto, když chcete - neměl materiál na další pokračování ve válce. Jinak není všechno ve vládcích domů. Pluto vládce II domu ukazuje v tomto případě též způsob získávání prostředků a moci (skryté přípravy, manipulace veřejnosti médii). Jak vy interpretujete jeho II?
Jinak se celou dobu bavím o ověřeném datu 17:38, nikoliv o tom, jak by se mne to líbilo.
Že spolu spáchali sebevraždu je hezké. Jen mimochodem, mohla říci Eva Braunová ne?
-
47 odpověď odeslal(a) V.Navratil ve Čtvrtek 21.Června 2001 14:40:50
jak je ta astrologie jednoducha Jirko:),
vladce dvojky v osmicce> "to se jako zastrelil protoze nemel penize?"
asi to tak bude NEBO myslis ze se zastrelil protoze nemel manzelku?
V.N.
-
48 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 15:16:38
http://mujweb.cz/www/ptolemy/PAS.htm
Martine, mohl byste mi vysvětlit význam té poslední otázky, na co reaguje?
Promiňte, ale to co produkujete je v rozporu s tím, jak se na horoskopy dívám a jaké pravidla používám.
Pluto je vládcem domu druhého - kapitál, který stál za Hitlerem.
Kdesi výše jsem psal, jaký tranzit působil v době jeho úmrtí.
Na mé stránce je článek HITLER, tam jsem to nejzákladnější popsal. Panu Turnovskému se omlouvám za nekalou reklamu, ale nevím jak jinak
reagovat.
Ta hodina prostě 100% není, ačkoliv je velmi pravděpodobná.
Václave nazdar,
jsem rád že žiješ, kdy se objeví plody Tvé
utajené práce?:-)
Nechceš přijet ve středu do Plzně na přednášku?
J.K.
-
49 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 21.Června 2001 15:41:49
Zastřelil se, protože mu přišel účet za plyn! Tak alespoň praví okultní legenda. PT
-
50 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 21.Června 2001 15:31:57
Nebyla to okkultní legenda, ale židovská anekdota. Ve věci hodiny narození je u Taegera poznámka, že se jedná o údaj z nejvyššíchšoiček NSDAP a z úřadních záznamů. Navíc se neví, zda AH nebyl svůj vlastní bratr, neboť pod jeho jménem se vyhýbal vojenské službě v rakousko-Uherské armádě a pak stoupil do armády německé. 2. světová vílka by pak ohla být jeho odložená náhradní vojenská služba, ktreou si zavařil, když osvobodil Rakousko (vítán davy Rakušanů jako osvoboditel z tyranie autoritativního režimu), tím, že ho přivtělil k Velkonemecké říši v březnu 1938. PT
-
51 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Čtvrtek 21.Června 2001 15:49:09
Promiňte, ale způsob, jakým je v této otázce vedena odborná diskuse, degraguje astrologii na sbírku kuchařských receptur a připomíná spíše rozhovor rybářů, sdělujících si, na jaké těsto kdo chytil nejlepší rybu. Tak to je tedy to pravé, po čem volá na těchto stránkách pan Kubík?? No heuréka!
-
52 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 15:54:45
Tak jsem si přečetl Váš článek - píšete setřelil ho Saturn, o II domě jsem tam nic nenašel. Co se mně nejvíc nezdá je pasáž:
"Hitlerův sebeobraz by se dal charkterizovat asi takto - umělecký génius pravidelně bědující nad tím, o co byl svět ochuzen, když byl z pocitu povinnosti donucen zabývat se politikou. "
A nemyslím tím ten překlep.
Takže ho to vlastně nebavilo???Že by si myslel, že je dobrý jen v umění? Anebo v něm byl dobrý....
ad metody
Jak je vidět, lze i v tradiční astrologii nahlížet na věci z různého pohledu a to je dobře.
----------
Dík PT za oživení diskuse. Slyšel jsem na účet tohoto politika několik vtipů, ale tohle je první slušný.
-
53 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 16:12:04
Ta věta neni z mojí hlavy, už ani nevím, kde jsem jí opsal, ale řekl jí někdo seriozní, kdo se touto osobností zabýval.
Do představy jakou jsem si o Hitlerovi jako člověku udělal na základě jeho horoskopu a studia reálií z jeho života krásně zapadá.
K tomu druhému domu jsem se vyjádřil přímo v otázce.
Pokud budete mít trpělivost a necháte si načíst všechny obrázky, můžete si přečíst i článek pana Baudyše na toto téma, také zajímavé.
J.K.
PS: Za ten překlep se omlouvám.
-
56 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 16:36:48
Z diskuse už unavený, avšak zvědavost vyhrála a článek AB jsem si přečetl. Sice tam na konci píše o vlivu Neptuna a Pluta na válku (spolu s Uranem) a mám dojem, že jsem to psal, ale to je nepodstatné.
Našel jsem jednu skvělou inspiraci:
Svastika hákového kříže je "odpradávna náboženským znakem budhistů". Pominuli, že budhismus je filosofie a ne náboženství, jak asi bude vypadat znak "Jednotné budhisticko-katolické církve", když tu nedávno Baudy psal o jednání jezuitů o spojení s budhisty.
Navrhuji umístit na svastiku postavu atleta symbolizujícího Krista, případně spodní rameno prodloužit, aby se vešly nohy.
Nebo máte jiný návrh? Sem s ním
-
57 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 16:51:38
Martine, jako univerzální vzdělanec byste měl vědět, že mezi těmi hákovými kříži je jistý rozdíl,co?
-
58 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 16:58:34
Jen cituji z Vašeho článku, o směru otáčení tam ani slovo. Nebo hák zahnutý na druhou stranu už není hák.
-
59 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 17:09:24
Vy citujete věty vytržené z kontextu, v tom bude celý problém a mnohdy ani neumíte číst, navíc citujete věci, které jsem pak ve věcech, ze kterých jste citoval nenašel. Třeba jsem se přehlédl, je to možné.
Další důležitou věcí, kterou je třeba vědět, že
prostě nerozumíte výkladu horoskopu, z toho jakým způsobem jste reagoval je to patrné. Vymlouvat se na jiný úhel pohledu je směšné.
Nerozumíte významu základních pojmů a z toho pak
vznikají chybné závěry(viz domy 5.,7.,8.).
Ke konjunkci Pluto Neptun toho pan Baudyš napsal více. Každý může sám posoudit, do jaké míry jste objektivní.
Mějte se dobře, jak Vám jen Vaše konstelace dovolí.
J.K.
-
60 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 17:12:57
Necitoval jste z mého článku, ale to je nepodstatná maličkost!
-
61 odpověď odeslal(a) erra ve Čtvrtek 21.Června 2001 17:24:12
Vážený Pane Kubíku,
symbol svastiky (hákového kříže) se poprvé vyskytuje již mezi motivy paleolitických nástěnných maleb. Tyto malby pocházejí z tak zvaného mladého paleolitu, což je cca z období mezi 40 000 - 18 000 lety před naším letopočtem. Pokud mě neklame paměť, tak v této době nikdo o budhismu nic nevěděl a myslím si, že většina tehdejších lidí měla jiné starosti než jak sezením pod stromem dosáhnout nirvány.
-
62 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík ve Čtvrtek 21.Června 2001 17:28:32
Děkuji za informaci, to jsem nevěděl.
Co tím chtěl básník říci?
-
63 odpověď odeslal(a) Martin.Ch ve Čtvrtek 21.Června 2001 17:56:34
Věta je v odstavci "Dalším mužem, který měl ovlivnit duchovní formování Hitlera....", pokud jste ještě něco nenašel, rád Vám to vysvětlím.
Analogii pohlavní orgány - Štír - VIII. dům znám, ale nepovažuji ji ve věcech VIII domu za zásadní.
K ostatnímu není co dodat...
-
67 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 21.Června 2001 21:24:19
Správný postup při humanisticko-transpersonálním výkladu jakéhokoli horoskopu, i Hitleova, by byl ten, že by se měly klíčové roky jeho života (a ne jen nativita a smrt) srovnávat s tranzity, revolucemi, lunačními cykly v sekundárních direkcích, sekundární direkce a průběhem point of self. samozřejmě horoskop posledního novoluní před narozením. K dispozici by měl být samozřejmě nějaký dobrý životopis.
Snahy dosadit Urana na jeho ASC jsou pro mne potvrzením toho, že němečtí astrologové se s ním zapletli stejně jako naprostá většina ostatních Němců. To, co před pár minutami několikrát zaznělo na TV: že se sám cítíl naprosto ztotožněn z německým lidem je potvrzení toho, že urana ma ve 12. domě. Osttaně ten zvláštní údaj 17:38 UT je čitelnější, když si ho přeložíte do místního času: 18:30 LT. Turnovský
-
71 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 22.Června 2001 12:43:33
"tak trochu histerik" Co je hysterie a jak se u Hitlera projevovala, pane Kubíku?
-
72 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pátek 22.Června 2001 13:00:25
Pokud si pamatuji, žil nějaký čas v domech pro bezdomovce, do diskusí se nezapojoval, když přišla
řeč na politiku, vždy vyskočil a začal ohnivě řečnit, pak se opět usadil a maloval.
-
73 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pátek 22.Června 2001 13:04:46
Četl jsem paralelní životopis Stalina a Hitlera od A.Bullocka a knihu Génius průměrnosti od Hamšíka.
J.K.
-
74 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 22.Června 2001 14:32:32
Pokud jste četl Bullocka, pak jste si jistě četl i kapitolu Srovnání Stalina s Hitlerem, kde už na jjeí druhé stránce (druhy odstavec zdola) se mluví o sklonu obou k narcismu a na dalších stránkách pak jsou zmiňovány záchvaty paranoie u obou, s tím, že u Stalina se k tomu přidával ještě komplex méněcennosti. PT
-
75 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pátek 22.Června 2001 15:20:21
Já to měl půjčené z knihovny a jak říkám je to půl roku.
Tomu co jste popsal, by Uran ve 12. domě odpovídal, to asi ano.
Pokud bych vzal vážně onen ověřený údaj, tak ten Uran by symbolizoval otce.
Když vezmu údaj z Danieliho, bude otcem ten Saturn.
To samé platí pro matku ( Luna nebo Slunce).
Je zbytečné psát dále, asi víte kam směřuji.
J.K.
-
76 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 22.Června 2001 16:12:09
Biologický otec je vždy symbolizován Sluncem, otec ve společenské roli Saturnem
Matka na obou úrovních je symbolizována Lunou
Turnovský
-
77 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pátek 22.Června 2001 19:28:03
S tím co říkáte souhlasím, ale také vládce čtvrtého a desátého domu. Já na ně kladu největší důraz, na Lunu a Slunce také.
V mém horoskopu je otec Merkur na IC v Panně
ve slabých kvadraturách na Mars a Neptun.
V horoskopu mého otce je konjunkce Mars Merkur v Beranu opozice Neptun.
J.K.
-
78 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 22.Června 2001 22:53:32
4. dům je prostorem pro vytvoření pevných základů pro integraci osobnosti. 10. dům je prostorem pro dosažení profesionální, společenské nebo duchovní integrity. Tím, kdo k těmto procesům dává příklad, nebo u nich asistuje může být jak matka, tak otec. Proto nelze v každém případě tvrdit, že dispozitorem (v HTA neradi používáme termín vládce) 4. domu je matka a 10. otec. Může to být naopak, může to být i docela jinak. Jediné co nepodléhá změně je změna. PT
-
79 odpověď odeslal(a) Anonymous v Pátek 22.Června 2001 23:07:06
Mrzí mě, že i Danieli se zapletl s Hitlerem (viz 67 odpověď) a to již v rove 1936. Nebo, že by někteří lidé chronicky trpěli komplexem spiknutí? U nás je to celkem normální, alespoň u politiků. Co u Vás, vážení diskutující.
Hitler měl AS na 19st a ?? minutách Vah.
-
80 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 22.Června 2001 23:54:09
27 Vah +/- Letadlo stoupá vysoko k jasnému nebi, ale lepší je descendentDíkypředstavivosti je znovunabyto ztarcené příležitosti (nezlomná víra při usilování o dosažení vlastních ideálů) hamšík se mýlí, AH nebyl průměrný. Až do ztráty Stalingradu mu všechno vycházelo. PT
-
81 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Sobotu 23.Června 2001 09:11:47
Hitler pochopitelně průměrný nebyl. Hamšík knihu nazval GÉNIUS PRŮMĚRNOSTI, díky svému mimořádnému nadání v horoskopu naznačeným konjunkcí Jupiter Luna v trigonu na konjunkci Slunce Merkur, jak jsem napsal. Měl cit porozumět lidu, sám vypadal jako průměrný, do hry pochopitelně vstupovaly
okolnosti, které mu hrály na ruku.
Násilný pád a smrt v horoskopu symbolizuje Saturn
v kvadratuře na konjunkci Mars Venuše.
Opozice Merkur Uran souvisí s velikášstvím, nerealistickým analyzováním situací, podlehnutí
kultu vlastní osobnosti, je to dispozicí k nekontrolovatelným výbuchům, Merkur je v Beranu.
Opozici Uranu přebírá přenosem světla i Slunce.
Tohle jsou podle mého názoru tři klíčové konfigurace k jeho pochopení.
-
82 odpověď odeslal(a) Prilis mnoho slov v Sobotu 23.Června 2001 20:03:25
Jiri, jenom na okraj, protoze Hitleruv zivotopis nijak duverne neznam.
Podle meho je v jeho nativite zajimavy taky kvitilove-bikvintilovy trojuhelnik Sa v 10/lev/-Pl con. Ne v 8- Lu con Ju ve 3/kozoroh/. Saturn v desitce predstavuje statotvornost, vyvoleny narod a sterilni nadrazenost bile rasy, taky muze poukazovat ke vzpominane paranoi a to vice nez Ur ve 12. Pluto s Neptunem jsou zde intenzivnim zaujetim pro utopii velke Rise, take se podileji na fanatismu,,ktery je s fasismem spojovan, na nekalych praktikach vseho druhu, Luna- Jupiter ve tretim dome, tak jak ji vykladas, take emocionalni vylevy na politicka temata. To vse v souvislostech a v propojeni s dalsimi prvky nativity, ktere uz zde byly nejakym zpusobem zachyceny.
Tato konfigurace z HTA hlediska mluvi o vyuziti ci zneuziti technologie a moci z toho vyplyvajici. Jeji charakter je podle meho take presnym zaznamem "hypnozy jeho emotivnich ideove- fanatickych projevu." Muze byt? Mf
-
83 odpověď odeslal(a) Anonymous v Sobotu 23.Června 2001 21:02:13
Vživotě mě nenapadlo, že, když někomu něco vychází, tak nemůže být průměrný.
-
84 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Sobotu 23.Června 2001 21:02:59
Víš Martine, já při výkladu základního horoskopu používám pouze základních pět aspektů, takže nevím.
-
85 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Sobotu 23.Června 2001 21:08:44
Anonyme, moje zkušenost mi říká, že za jakýmkoliv vzestupem se musí skrývat nějaká kvalita, která je astrologicky postižitelná v základním horoskopu. Jako lidé máme tendence posuzovat lidi a věci okolo sebe ze svého vlastního omezeného stanoviska, jsme ovlivněni módními trendy a to i
co se týká intelektuálních záležitostí.
-
86 odpověď odeslal(a) Anonymous v Sobotu 23.Června 2001 23:10:13
Pane Kubíku
zkratka (tedy i moje) vždy kulhá. Tedy, abych to rozved. Kon. Ju,Lu tri. Sl.,Me. dává Hitlerovi řečnické nadání, tedy běžné velmi dobré nadání jakých se vyskytuje řada. Jeli Ur. na ascendentu, pak je toto řečnické nadání transformováno do projevu, jímž byl Hitler pověstný, a jimž řadu lidí strhnul na svoji stranu a řadu lidí (ale potažmo i států) zastrašil. Tedy v tomto byl mimo průměr, ale nevím, mám-li tomu dát znaménko "+" či "-". O všech dalších vlastnostech nejsem ochotný uvažovat, jako o nadprůměrných, jsem ochoten je označit nejvýše jako významně deformované. Hitler se opíral o řadu lidí významných vlastností, ale sám je (asi) neměl. Jestliže někdo vyhraje 50 mil. ve sportce, tak je to jistě významný člověk, ale, pokud si k výhře nepomohl nějakou specielní technikou, tak to může být průměrný člověk s nadprůměrným štěstím. Takový člověk jistě prodělá velký vzestup, ale, alespoň podle mě, nestojí za ním žádná kvalita. O vrahovy také neřekneme, že to je nadprůměrný člověk i když se třeba zapíše do dějin světa - tedy alespoň já.
A k debatě o čase narození Hitlera. Nedovedu si představit, že Hitler s Ur. ve 12tém domě by dokázal řečnit tak jak řečnil - viz výše v této odpovědi.
-
87 odpověď odeslal(a) Turnovský v Neděli 24.Června 2001 00:14:39
jak Hitler řečnil?
-
88 odpověď odeslal(a) Anonymous v Neděli 24.Června 2001 08:04:39
Puste si záznam jeho projevu, třeba to pochopíte.
-
89 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Neděli 24.Června 2001 13:29:25
Anonymousi,
to je jedna z oblastí nad kterou jsem se hodně napřemýšlel. Problém je v tom, že mi jako lidé uznáváme kvality, které jsou námi uchopitelné.
To, že někdo vyhraje ve sportce je podle mého názoru známkou kvality, stejně tak jako když se
žena dobře vdá a všichni říkají jaké měla štěstí,
prostě nevěřím na náhody, byť se Vám to může zdát přitažené za vlasy. Ve věcech podle mého názoru existuje trochu jiná logika.
Ti, co mají tzv. štěstí mají kvality, které ostatní lidé třeba ani nevnímají a proto, že je nevnímají a nemají pro ně smysl, jsou nešťastní.
Hitler ve svém dětství nevykazoval žádné známky nadání, jeho dospívání a přechod do dospělosti by
nasvědčovalo spíše o opaku.
I přes to tento muž dokázal ovládnout myšlení desítek milionů Němců, považovaných za nejkultivovanější národ, je udivující, že měl výraznou podporu i mezi studenty a vysokoškolskými profesory.
To jednoznačně vypovídá o mimořádnosti v myšlení a cítění astrologicky vyjádřeném oněmi pozitivními konstelacemi. To, že v horoskopu jsou obsaženy prvky, které napovídají na deformaci charakteru, bezohlednost, krutost, vůbec neznamená, že ony pozitivní kvality neměl.
Jeho vystoupení byla fascinující a měla na posluchače ohromující vliv, v knihách jsou přirovnávána k vystoupením současných superhvězd,
včetně hysterických fanynek.
Teprve na takovémto konkrétním příkladě můžete pochopit, co mohl mít Kefer na mysli, když hovořil
o tom, že astrologie je prostředek k rozlišování mezi dobrem a zlem. Nedívat se na Hitlera s předsudkem, ale do detailů zkoumat působení hvězdných vlivů a porovnávat je s hodnověrnými prameny.
Jiří Kubík
-
90 odpověď odeslal(a) Anonymous v Neděli 24.Června 2001 13:53:32
Vážený pane Kubiku,
nechápu, proč mluvíte za mě (mi jako lidé). Jestliže se dívka dobře vdá (pro mě je to ..... ??), pak asi uplatnila nějaké svoje vlastnosti, a možná že to byly pozitivní vlastnost tedy pak i pro mě dobré vlastnosti. Jestliže někdo zaškrtá sportku na výhru, tak to není pro mě důkaz jakýchkoliv vlastností, ale též to pro mě není žádná náhoda. Ještě něco jiného je tz. "štěstí přeje připraveným", ale o tom jsem nemluvil. Skuste to ještě jednou promyslet.
-
91 odpověď odeslal(a) Turnovský v Neděli 24.Června 2001 21:13:01
Mne nezajímá jak řečnil, ale jak řečnil. T.U.R.
-
92 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Neděli 24.Června 2001 22:04:25
Anonymousi,
můj problém v téhle záležitosti spočívá v tom, že žádného takového výherce neznám.
Roučka píše, že je dobré mít v harmonické vazbě
Slunce, Jupitera a Urana, obdobnou zmínku jsem
našel v Keferovi.
Ve svém horoskopu obdobnou vazbu mám, tak jsem zvědavý. Doposud mě velké štěstí nepotkalo,
ale pozoruhodné dude datum 12.4.2002.
-
96 odpověď odeslal(a) Radek v Pondělí 25.Června 2001 09:52:17
Možná nebude naškodu diskusi trochu odlechčit. Vzpomínáte, jak nám každý rok zněla z rádia věta. "Právě jsem se vrátil z Hradu, všechny mé návrhy, tak jak byly předneseny, pan president přijal - AÚÚÚÚÚ" Ve skutečnosti bylo poměrně dlouhé ticho a pak někdo vykřikl "Ať žije president Beneš" a celé náměstí začalo skandovat "Ať žije president Beneš" To se komunistům moc nehodilo do krámu, a tak v archivu rozhlasu objevili nahrávky Hitlerových projevů z třicátých let. Ono zavytí, které jsme tak často slýchávali, bylo nastřiháno z těchto projevů.
Zdraví Radek
-
98 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Pondělí 25.Června 2001 20:12:02
Anonymousi, možná jsem se nepřesně vyjádřil,
já prostě věřím, že i výhra ve sportce není náhodná. Říkal jsem, že člověk může mít kvality,
které jsou normálními lidmi neuchopitelné a dotyčný si jich ani nemusí být vědom a v určitém životním okamžiku se projeví jako nečekané a nelogické štěstí, třeba v podobě výhry.
J.K.
-
104 odpověď odeslal(a) LP v Úterý 26.Června 2001 09:47:48
ad 99: a já bez mužů, :-))
ad 101 až 103 – to nemá chybu!
-
105 odpověď odeslal(a) Jiří Kubík v Úterý 26.Června 2001 16:52:45
LP, nemohu si pomoci, ale jste kouzelná, vážně.
J.K.