Zobrazení otázky a odpovědí
-
URAN ve znamení BERANA
5720 otázku odeslal(a) Pavel Turnovský v Neděli 23.Ledna 2011 13:17:38
http://www.transformotor.cz/wp/dva-pohledy-na-urana-v-beranu/
Rozhodli jsme se (Martina Lukášková a já) rozšířit prostor, který máme v Regeneraci vyhražen na svých webech. Zde si můžete přečíst zamyšlení nad pobytem Urana ve znamení Berana
http://www.transformotor.cz/wp/dva-pohledy-na-urana-v-beranu/
-
Re: URAN ve znamení BERANA
1 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Neděli 23.Ledna 2011 21:48:17
http://www.rezonance.cz
pobyt planet ve znameních zvěrokruhu a jejich tropická perioda je jedna věc, kromě toho má každá planeta svůj vlastní "individuální" cyklus, který začíná konjunkcí se jejím vlastním heliocentrickým vzestupným uzlem (tj. průsečíkem její dráhy s ekliptikou) a vrcholí v konjunkci se sestupným uzlem. Kromě těchto základních vztahů, i zde lze určit další fáze - aspekty. V níže položené tabulce naleznete rozčlenění posledních třech Uranových individuálních cyklů. Uvedené dny jsou pouze orientační.
-
2 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Neděli 23.Ledna 2011 21:48:52
-
3 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Pondělí 24.Ledna 2011 20:34:07
Jiří Nitsche inspirován mojí předchozí snahou vytvořil Johannesovi rozvoje vztahu mezi Uranem a jeho geocentrickým vzestupným uzlem pro uvedené tři cykly
-
4 odpověď odeslal(a) pt v Pondělí 24.Ledna 2011 20:34:50
-
5 odpověď odeslal(a) pt v Pondělí 24.Ledna 2011 20:36:49
-
6 odpověď odeslal(a) pt v Pondělí 24.Ledna 2011 20:37:59
-
7 odpověď odeslal(a) Vanda v Úterý 25.Ledna 2011 09:45:22
Samotný cyklus je pěkná věc, ale mám podezdření, že důležitější než cykly jednotlivých planet, jsou vzájemné vícenásobné cykly planet a jejich vztahy, především těch velkých. Čas od času se opakují postavení, kdy se více pomalých planet najednou octne ve vícenásobných aspektech k postavením více velkých planet v minulosti v jeden čas, a to jsou potom energeticky významná místa.
-
8 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Úterý 25.Ledna 2011 10:05:04
na tom se Vando nejspíš shodneme, podle méo názoru je pobyt planet ve znameních věc možná zajímavá, ale pro mne jsou zajímavější vztahy mezi planetami, z dlouhodobého hlediska ostatně žijeme v cyklu Urana/Neptuna/Plutona, který začal v 6. století př.n.l
-
9 odpověď odeslal(a) Jiří v Úterý 25.Ledna 2011 11:02:58
http://astrolot.cz/zajimavo/136teorie_veku.html
Když už zmiňujeme ty cykly, dovolil jsem si zveřejnit na uvedeném odkazu svůj příspěvek k dané problematice.
-
10 odpověď odeslal(a) Vanda ve Středu 26.Ledna 2011 12:12:21
Jiří díky za zajímavý odkaz.
U těch cyklů mám za to, že nanápadně jsou zasunuty v pozadí takové úhlové vzdálenosti planet, které znamenají, že se v určitý čas v budoucnosti dostanou obě planety do hlavních aspektů vůči své radixové pozici.
To díky retrograditě a jiným nerovnoměrným jevům nejde jen tak spočítat z heliocentrických pozic, porovnáním vzájemných úhlových rychlostí planet, ale je to nutné testovat na reálných datech. Ale jeví se mi to opravdu zajímavé. Když je to vzájemně a ještě do kříže, jde o vůbec nejsilnější působení.
-
11 odpověď odeslal(a) falcon ve Čtvrtek 27.Ledna 2011 12:26:21
Prošel jsem si nejen Jiřího příspěvek, ale rovněž i související odkazy. Kladu si nyní otázku, zda se dočkáme toho, že vodnářský věk bude úředně vyhlášen, aby už byl jednou pokoj. Jsem znepokojen tím, jak se stále zřetelněji astrologové zříkají astronomických znalostí a tvrdí naprosté nesmysly. Možná v tom oni spatřují onu astrologii vodnářského věku, která nám přinese něco zásadně nového.
Za těchto okolností musí nastoupit zákon džungle a proslulejším astrologem bude ten, kdo napíše více publikací, uspořádá více veřejných přednášek a bude případně častěji než jiní astrologové vidět v televizi. Ostatně - proč ne?! Akorát se "jen" rozejdeme s vesmírem (tím hůře pro vesmír,že?!). Až donedávna jsem si myslel, že se diskusemi něco může vyjasnit, ale když jsem nyní viděl, že ani jedno desetiletí nestačí k tomu, aby si publikující astrologové vyjasnili důsledky precese a přestali tvrdit nesmysly, plést si souhvězdí a znamení, nebo argumentovat astronomickými pojmy, kterým zjevně nerozumí, mám neodbytný pocit, že je všechno marné. Podle urputné zabejčilosti takových astrologů bych myslel, že i když tvrdí opak, demonstrují oni sami, který věk nejspíš nastává. Ale nenechte si tím, co tady píšu, kazit cestu do páté dimenze...
-
12 odpověď odeslal(a) Honza v Pátek 28.Ledna 2011 08:56:48
Myslím si, že na podobné otázky se musí spíš od lesa. Je to podobné jako s bulvární astrologií. Z nějakého důvodu podobné součásti magického myšlení prostě společnost potřebuje.
Přiznám se, že před několika dny jsem nadšeně otevřel jedno ze starších děl Liz Greeneové a po letmém přehlédnutí asi dvou kapitol pojednávajících o věku V. jsem to zase zavřel.
Když se zeptám přímo: Je to něco víc, než JEN očekávání království nebeského? Proč by vůbec musel být nějaký věk? To už máme na krku Kalijugu, Crowleyho věk Horův a teď ještě přijde Vodnář nebo Býk (nebo Ovce?). Už aby nás konečně vyzvednul ten Aštar Šeran.
-
13 odpověď odeslal(a) Vanda v Sobotu 29.Ledna 2011 21:02:41
No a jak se vám, Falcone, jevil samotný Jiřího příspěvek?
-
14 odpověď odeslal(a) falcon v Sobotu 29.Ledna 2011 21:30:14
Velmi zajímavý. Vždy se mi líbí, jestliže se hledají i jiné možnosti, než o jaké se vedou temperametní spory. Sám nemám právě potřebu dohledávat nějaké věky, protože čas lze chápat i jinak, než jako to, co plyne od minulosti k budoucnosti. A navíc - dnes je ekliptika takto, nikdo však neví, jak byla v dávnověku. Totéž platí i pro sklon zemské osy. Jak už jsem tu někde psal, nezdá se mně oprávněnou extrapolace naší aktuální zkušenosti do daleké minulosti či budoucnosti. Proto mne jakékoli věky nechávají klidným, ovšem s výjimkou vodnářského, který je na můj vkus prosazován jako doktrina (i přes veškeré omyly a zmatené pojmy), což mně nesedí.
A už vůbec mně nesedí, jak jsou lidé ohlupováni falešnou nadějí, že nás někdo zase spasí a ty hodné vezme do jakési páté dimenze. Proto Jiřího článek beru jako poctivou, zajímavou snahu přistoupit k problematice dlouhodobých časových intervalů jinak.
-
15 odpověď odeslal(a) Tichy Karel v Neděli 30.Ledna 2011 09:01:45
Ano, souhlasím s falconem. Kdysi se země točila podle jiné osy. Na Špicberkách, za polárním kruhem, se těží černé uhlí. Před nějakým milionem let tam byla tropická džungle.
-
16 odpověď odeslal(a) Vanda v Neděli 30.Ledna 2011 11:47:38
Jsou nepřehlednutlené indicie, že Země měla v minulosti jiné klima, nejspíš jinak osy, a dnešní stav je výsledkem nějaké dramatické celoplanetární události cca 2 mil. let zpátky, a klima je od té doby rozkývané. Velice dobré je přečíst si v té souvislosti knížky Jiřího Svobody. Proto nějaké teorie věků jsou spíše hypotézou autorů, nepříliš podloženou fakty z delší minulosti.
-
17 odpověď odeslal(a) Turnovský v Neděli 30.Ledna 2011 13:08:13
jelikož se teoriemi věků byvili lidé odjakživa (na Západě přinejmenším od Platona) jde nejspíš o snahu dát tomu chaosu, v němž žijeme aspoň nějaký řád. Hypotéza o přechodu do věku vodnáře se rozšířila nejprve díky vlivu Teosofické společnosti a jejích astrologickýh lóží, po úpadku jejího vlivu se šíří s Jungovým učením a "rozkvět" zajistil muzikál Hair resp. píseň Aqurius. Ale to jsou fakta notoricky známá
-
18 odpověď odeslal(a) Jiří v Neděli 30.Ledna 2011 15:16:27
http://www.matrix-2012.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1247:rok-o-360-dnech&catid=62:historie&Itemid=372
-
19 odpověď odeslal(a) Denis J v Neděli 30.Ledna 2011 18:15:57
Zaujalo mě, co napsala Vanda v 10. bodě. Pokud jde o Uran a vůbec superplanety, tak si myslím, že je pozoruhodné sledovat jejich aspekty, které zaujímají k svým vlastním předchozím pozicím, zejména při vstupu do kardinálních znamení. Například: Když byl Uran na začátku Kozoroha, dostal se do opozice na svoje postavení na začátku Raka. V tom bych viděl třeba pád komunistických režimů začátkem 90. let, které se etablovaly na přelomu 40. a 50. let. (I když to samozřejmě zjednodušuji, protože na začátku 90. let byl v Kozorohu také Neptun a Saturn, v konjunkci, atd.). V Raku Uran šokoval, pokud jde o tradiční hodnoty, domov, rodinu, vlast, o kolektivní šílenství. V Kozorohu šokoval, pokud jde o místa nahoře, kariéru, byznys, tedy spíše individuální šílenství. A otřásl tím, co před zhruba 40 lety změnil. Nyní bude v opozici na svoje postavení, kdy byl ve Vahách. Stručně: 70. léta 20. století oproti 10. létům 21. století. Tehdy přelom v partnerství a mezilidských vztazích, ve vzájemném porozumění a v mezinárodních vztazích třeba politika détente, „uvolnění napětí“. Nyní zlom v individualismu, egoismu, dravé průbojnosti. Zřejmě se tedy prosadí nová generace, a to agresivně, ale i radostně, hrdě. A popřemýšlel bych, čím z toho, co se etablovalo v 70. letech, by se mohlo otřást; třeba nějakými relikty normalizace.
-
20 odpověď odeslal(a) Vanda v Pondělí 31.Ledna 2011 14:33:57
Denisi tak, přitom v každém okamžiku se dostává planeta do miriád úhlových vzdáleností k svému postavení v minulosti. Například Jupiter opozici před šesti lety, kvadratuře před třemi a devíti, trinu před čytřmi a osmi, konjunkci před dvanácti. A to všechno se sčítá.
Zároveň Saturn jede svým cyklem, a taky se dostává do nějakých úhlových vzdáleností k minulým postavením. Totéž i ostatní planety. A když se objeví doba, kdy se více pomalých planet dostane naráz do hlavních aspektů k minulým postavením v jednom okamžiku, silně to ty časy propojuje. Najmě jak jsou ta minulá postavení spojena s nějakým dalším fenoménem, například zatměním.
Troufla bych si takové doby nazvat akupunkturními body na dráze času.
-
21 odpověď odeslal(a) maca v Úterý 1.Února 2011 11:08:14
Jiří, vaše práce se mi líbí. Stroj času podle mého gusta jsem sestavila vám i Johnu Harrisonovi, udatnému bojovníkovi se zemskou délkou. S vaší prací jsem si pohrála, a jak jinak, taky jsem si s radostí přičetla 178 nebo 179 k číslům na straně tři. Řadí se to krásně ve stupních i znameních. Ale já se vás chci na něco zeptat. Jsem samouk a nevím, jestli se o tom někde píše nebo ne. Dospěla jsem k tomu pozorováním vašich čísel. Všimla jsem si datumu 28.11.1901 a konjunkce Jupitera a Saturna na stupni, na kterém nyní proběhlo zatmění Slunce. U zmíněného datumu je Luna v opozici na konjunkci Jupiter-Saturn. Tak jsem se podívala na 24.10.1682, kdy je Jupiter-Saturn na 20 stupni Lva. Téměř na tom samém stupni, na kterém proběhlo zatmění 11.8.1999. 24.10.1682 je Luna v konjunkci s Jupiterem a Lvem. Pak bych ještě uvedla zatmění 29.3.1903 a srovnala ho s 21.5.1702. I zde dochází k podobné situaci. Může to být tak, že na konjunkci Jupiter-Saturn na příslušném stupni proběhne v příštím období nějaké zatměníčko a upozorní na to blízkost Luny? Asi je to banální a známé. Ale můžete mi k tomu dodat něco zajímavého. Přeji vám hezkou procházku na kravatovou horu s pomoci stroje času. Máca
-
22 odpověď odeslal(a) maca v Úterý 1.Února 2011 11:09:56
-
23 odpověď odeslal(a) maca v Úterý 1.Února 2011 11:10:29
-
24 odpověď odeslal(a) maca v Pátek 4.Února 2011 12:13:56
Snad jste nezabloudil, Jiří.
K poslednímu ještě toto.
Já samozřejmě nevím, jestli je mezi zatměními a konjunkcemi Jupiter-Saturn vztah, navíc je v tabulce málo čísel. Ale posílám něco zajímavého.
K zatmění 4.1.2011 na 14 st. Kozoroha a jeho možnému vztahu k 28.11.1901 - konjunkce Jupiter-Saturn 14 st. Kozoroha bych dodala:
Rozdíl mezi 2011 a 1901 je 110.
110 plus 2011 je 2121.
19.1.2121 zatmění na 29 st. Kozoroha.
K zatmění 11.8. 1999 na 19 st. Lva a jeho možnému vztahu k 24.10. 1682 – konjunkce Jupiter-Saturn 20 st. Lva bych dodala:
Rozdíl mezi 1999 a 1682 je 317.
317 plus 1999 je 2316.
20.7.2316 zatmění na 28 st. Raka.
U trojité konjunkce ve znamení Lva – Jupiter-Saturn ve Lvu (1682/3) a u trojité konjunkce ve znamení Vah – Jupiter-Saturn ve Vahách (1980/81) by mohla v případě, že mezi konjunkcemi Jupiter-Saturn a zatměními existuje vztah, hrát roli skutečnost, že při zatmění je v obou případech ve znamení Býka Jupiter-Saturn. Bylo by zajímavé sledovat další trojité konjunkce ve vztahu k zatmění. Přitom u třetí sledované trojité konjunkci v Panně (1940/41) je Jupiter-Saturn ve znamení Býka.
První datum je konjunkce Jupiter-Saturn, druhé zatmění na tom samém stupni.
24.10.1682 – 11.8.1999 – 19/20 st. Lev
31.10.1980 – 1.10.1940 – 9 st. Váhy
-
25 odpověď odeslal(a) Jiří v Pátek 4.Února 2011 13:05:50
Díky za Váš zájem, Máco, omlouvám se, jsem teď poměrně velmi zaneprázdněn. Pokusím se Vám odpovědět hned jak jen to bude možné, prosím zatím o pár dní strpení.
-
26 odpověď odeslal(a) Vanda v Sobotu 5.Února 2011 18:56:53
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/224410-premier-cameron-chysta-tvrdy-uder-islamskym-radikalum-v-britanii.html
Jak Uran nezadržitelně míří do Berana, přituhuje, viz odkaz.
-
27 odpověď odeslal(a) maca v Pondělí 7.Února 2011 16:03:40
Jiří, můžete klidně počkat. Mě to tak zaujalo, že se na to podívám více do hloubky. Jen nebudu proti tomu, když mi sem dáte zajímavý tip na knihy o zatmění. Máca
-
28 odpověď odeslal(a) Jiří ve Čtvrtek 10.Února 2011 11:44:59
http://www.extra-levne-knihy.cz/kniha/56429/Vlna---studie-zatmeni
Dík za trpělivost, Máco.
O zatmění, pokud je mi známo, vyšla v češtině před časem kniha Leona Zawadského - viz odkaz v kolonce URL.
-
29 odpověď odeslal(a) Turnovský Pavel ve Čtvrtek 10.Února 2011 20:59:02
z astrologického hlediska je tu Ovason Kniha zatmění
nakl. Práh 1999
-
30 odpověď odeslal(a) Vanda v Pátek 11.Února 2011 15:22:46
http://zpravy.idnes.cz/evropa-pohrbiva-multi-kulti-projekt-padl-shodli-se-statnici-pl7-/zahranicni.asp?c=A110211_120816_zahranicni_btw
Přidám další odkaz stejného druhu, připomínám, že vyjádření německé kancléřka Merkelové v tomto duchu se datuje na 17.10.2010.
On základní problém bude v tom, že náklady na sociální dávky neadaptovaných přistěhovalců jednotlivým státům přerůstají přes hlavu.
-
31 odpověď odeslal(a) Vanda v Úterý 15.Února 2011 11:56:50
http://www.lidovky.cz/radnice-zadaji-po-vlade-bic-na-romy-chteji-je-vykazat-z-mest-pat-/ln_domov.asp?c=A110214_223257_ln_domov_pks
Přidávám další zprávu, která podle mě souvisí s nastupujícím Uranem do Berana, zveřejněná v den, kdy balík planet na rozhraní kardinálních znamení aktivovala Luna v Raku ( tradiční komunita).
Kromě Egypta, Tuniska
-
32 odpověď odeslal(a) maca ve Středu 23.Února 2011 10:04:35
Jiří, malou poznámku. Časy mezi konjunkcemi (krátké i dlouhé intervaly), které uvádíte, jsou spojeny se 179 a násobkem tohoto čísla. Píšu to proto, že to ve své práci neuvádíte.
Několik příkladů:
377 - 179x2
139 - 854-716 (4x179)
258 - 973-716
79 - 973-716-179
atd.
Dám to sem celé časem.
Máca
-
33 odpověď odeslal(a) Jiří ve Středu 23.Února 2011 10:58:42
Romane, v návaznosti na výše uvedený rozbor Keplerova díla si dovolím poznámku, že Kepler celý život sledoval a hledal vzájemné propojení hudby a nebeských pohybů planet. Hudbu sfér...
Tam možno jít jít pro inspiraci.
-
34 odpověď odeslal(a) Jiří ve Středu 23.Února 2011 11:00:25
Trefil jsem se předchozí poznámkou do jiného vlákna...
Máco, díky moc !!!
Těším se na Vaše výsledky.
-
35 odpověď odeslal(a) maca ve Středu 23.Února 2011 11:41:33
Jiří, 110 (může být 111,112) - momentálně v tom ležím - a 179 - poměr mezi těmito čísly je blízko fííííííí 1,618 (179 děleno 1,618 rovná se 110,...). Vztah - zatmění a konjunkce Jupitera-Saturna. Celý sešit A5, pokračuji.Stopař Máca
-
36 odpověď odeslal(a) maca ve Středu 23.Února 2011 11:43:21
-
37 odpověď odeslal(a) maca ve Čtvrtek 10.Března 2011 10:40:50
Jiří, těch 576 let, které jste uvedl u tabulky 3, je náhodných? (1504-2080) Jinak: stále u zatmění...Máca
-
38 odpověď odeslal(a) Jiří ve Čtvrtek 10.Března 2011 21:54:40
To byl vskutku náhodně vybraný interval, Máco, cca šesti set let. Jedinou podmínkou pro něj bylo, aby zahrnoval data z výše uvedeného Keplerova trigonu a ukázal pohyb konjunkcí Jupitera se Saturnem v triplicitě v delším časovém období.
První konjunkce se v tomto zvoleném intervalu objevila v roce 1504 a to v ve znamení Raka a poslední v roce 2080 ve znamení Vodnáře.
-
39 odpověď odeslal(a) maca ve Středu 16.Března 2011 12:15:44
Jiří, upřímně děkuji za odpověď. Raději jsem se přeptala. Zdálo se mi to podezřele uspořádané. Jenže, Jiří, kromě toho, že vynásobeno dvanácti a čtrnácti (tady odečteno 179) dává výsledek (mrkněte se na to, odpovídá to těm věkovitým letům, které jste zaznamenal), jsem zjistila něco pozoruhodného. Určitě dám vědět.Máca
-
40 odpověď odeslal(a) maca ve Středu 16.Března 2011 12:19:10
Ještě poznámku, určitě neplést s vaším ušlechtilým záměrem (Kepler(. Máca
-
41 odpověď odeslal(a) Turnovský Pavel ve Čtvrtek 17.Března 2011 14:35:01
podobná kalamita měla postihnout Japonsko v roce 869 a tam žádná superplaneta do Berana nevstupuje, dokonce není ani v kontaktu s žádným kardinálním bodem. Uran/Beran s japonskou katastrofou nemá nic společného.
-
42 odpověď odeslal(a) maca v Pátek 18.Března 2011 12:54:58
Jiří, krátce k mojí předešlé poznámce.
576 x 12 rovná se 6912/3(Střelec)
576 x 14 - 179 rovná se 7885 (Kozoroh)
Toto číslo se v zajímavé souvislosti vyskytlo u mého předmětu zájmu (policajti by řekli - důkazní materiál?)
Ještě. zkoušel jste opozice uvnitř 218-letého živlového trigonu? Zajímalo by mě, jestli jsou tam ty opozice pokaždé (například Ryby-Panna, Beran-Váhy) a je mezi nimi 159 letý odstup, zatímco mezi těmi za sebou ve zvířetníku 179 (20 let rozdíl) a 160 st. - tzn. KVARTINOVIL. Nemusíte to zkoumat kvůli mně ale třeba vás to zaujme. Kdybyste to zkoumal, dejte sem, můžete?
Já vím, je špatně, ale třeba vás to z té špatnosti vytrhne, když se na to podívate. Přeji dobrý víkned. Máca
-
43 odpověď odeslal(a) Jiří v Pátek 18.Března 2011 22:16:11
Máco, může mne paměť šálit, je to už asi deset let. V té době, kdy jsem ony trojnásobné konjunkce studoval, zabýval jsem se i opozicemi Jupitera a Saturna. Pokud si dobře vzpomínám nenašel jsem žádnou obdobně zajímavou situaci.
To ovšem neznamená, že jsem ji třeba nepřehlédl a můžete na ni přijít Vy.
Přál bych Vám to z hloubi své duše.