Zobrazení otázky a odpovědí
-
100 milionů dolarů kroužilo kolem...
5591 otázku odeslal(a) falcon v Pondělí 24.Května 2010 09:50:51
Vypůjčil jsem si krásný postřeh Jardy Jágra z dnešního tisku - řekl, že v poslední přesilovce Rusáků kroužilo kolem naší branky 100 milionů dolarů. Avšak i ta slavná jména z NHL byla nakonec "molodcům" nakočku. Ostatně, hned při udílení medailí Rusáci ukázali svou pravou mentalitu, když si, kapitánem počínaje, ihned po dekorování sundavali z krku stříbrné medaile, jakoby to nebylo znamení úspěchu, nýbrž hanby. Že to nakonec udělal i jejich trnér Bykov, to už mne nepřekvapilo. Oni si prostě nezasloužili nic jiného, než prohrát. Ve Starém Řecku by se něco takového bralo dokonce jako těžká urážka bohů.
Ale i když se dnes raduji z nečekaného titulu našich kluků, nezapomínám na astrologii: Před čtvrtfinálovým zápasem s Finy jsem dumal nad tím, jak poznat, jakou máme šanci uspět. Nakonec mne napadlo, že se podívám na tranzity při zahájení utkání k nativitě Jardy Jágra. Vypadalo to dost slušně, ale hlavně mne zaujalo, že v tom okamžiku měl MC na IC nativity - tedy dost pozoruhodná skutečnost, nehledě k tranzitu Slunce přes počátek 1. domu. Očekával jsem ten zápas s důvěrou, že se může stát něco opravdu nečekaného - buď naprostý průser, anebo naopak.
Na Jágrovy tranzity pro začátek včerejšího finále jsem se díval až po zápase, protože jsem si byl jist, že když už se kluci prokousali tím hektickým způsobem až do finále, musí to mít nějaký smysl.
Možná je to, co jsem zkoumal, z astrologického hlediska nesystémové - ale nic lepšího mne nenapadlo a jiná data jsem ani nesháněl.
Nikdy předtím jsem nezkoušel astrologicky odhadnout nastávající výkon sportovce, byť by to snad mohlo být hodně poučné. A tak bych byl rád, kdybychom zde toto téma více prodiskutovali.
-
Re: 100 milionů dolarů kroužilo kolem...
1 odpověď odeslal(a) JitkaK v Pondělí 24.Května 2010 15:11:51
Falkone, to je dobré téma. Dívala jsem se na včerejší Jágrovy tranzity. Zajímavé jsou tranzity Luny, která včera Jaromírovi aktivovala postupně, při průchodu V. a VI. domem, tyto radixové planety:
- trinus na Saturn do I. domu (soustředění)
- konjunkce Pluto VI. dům (aktivace psychických rezerv)
- kvadrát Jupiter VIII. dům (výhra – ano, nebo ne?)
- opozice Chiron XII. dům (výjimečný úspěch)
A z těch trvalejších tranzitů pak:
- Vámi zmíněné tranzitní Slunce v I.domě (sláva, pocty)
- tranzitní Uran (vládce Slunce) sextil z hrotu XII.domu na Saturn do I.domu (neobvyklé vypětí, pracovitost-kreativita, disciplína, nečekané stresové situace)
- tranzitní Mars v V.domě ve Lvu (hry, fyzické nasazení)
- tranzitní Chiron konjunkce Luna v XI.domě (pocit výjimečnosti v rámci nějaké skupiny)
-
2 odpověď odeslal(a) Jan Hampl v Pondělí 24.Května 2010 17:00:50
Zdravím, podle Jágra by to mohlo fungovat, ale jenom on tam nehrál. Napadlo mě, že by v tom mohl hrát roli Jupiter, ale nevěděl jsem na který horoskop Republiky by to mohlo fungovat, 1993 by to mělo platit i na Slováky. Slušný výsledek je na vznik českého hokejového svazu, 13.1. 1909. Jupiter je v konjukci se Saturnem a byl v opozici na své postavení. Honza
-
3 odpověď odeslal(a) falcon v Pondělí 24.Května 2010 18:07:36
To, že jsem to bral podle Jágra vypadá právě děsně nesystémově, protože člověk by měl spíš uvažovat nad více horoskopy. Ale nakonec jsem si uvědomil, že může pomoci, když se podívám na Jágrovu situaci, protože jednak byl v mančaftu naprostým veteránem, jehož příklad byl pro ostatní kluky obrovskou vzpruhou, zadruhé se ho protivníci tak báli, že mu stavičně někdo ležel na zádech - to se potom ale blbě střílí góly! Měl jsme dojem, že podle toho, jak to Jardovi sedne, může vypadat i hra ostatních.
Ostatně - Rusáci se ho včera zase snažili odrovnat a jestli je to fair nebo ne, je nezajímá, protože v jejich pojetí účel vždy světí prostředky. Jejich slovo pro vítězství (poběda) krásně ilustruje, jak u nich absentuje úcta k protivníkovi. Zvítězit, znamená protivníka zbědovat (však se to také pojí se 4. pádem - pobědit kavo).
-
4 odpověď odeslal(a) Turnovský Pavel v Pondělí 24.Května 2010 18:15:48
sice jsem koukal jen pár posledních minut na to drámo, ale měl jsem pocit že i rozhodčí se snažili, aby Rusové vyrovnali a vynutili si prodloužení atd. Navíc porážku nevydýchali. Stará známá věc, kterou popsal už Milovan Džilas, když vzpomínal na to, jak ještě před roztržkou Stalin-Tito sehráli jugoslávští fotbalisté nějaký přátelský zápas v Moskvě se sovětskou reprezentací a dovolili si vyhrát. Náhle atmosféra nenávisti. Za to prý, když pokračovali do Pekingu a tam vyklepli čínské fotbalisty nějakým drtivým skóre, Mao jim poblahopřál a projevil přání, aby naučili čínské fotbalisty svému umění tak, aby někdy příště i oni zvítězili.
V některých studených společnostech se hrají naučené sporty (např. kopaná) tak, že se hraje tak dlouho, až je na obou stranách stejně výher jako proher. V horkých společnostech hry rozdělují, ve studených spojují.
-
5 odpověď odeslal(a) radmila v Pondělí 24.Května 2010 21:57:47
...dívala jsem se až na závěrečnou parádu po konci zápasu - a předtím sem tam něco zaslechla, jak jsou naši nemožní a jak pojedou domů. A pak se ejhle vymrštili. Krása! A všichni jsou to kluci zrzaví, tedy krom Jágra. S Jágrem coby totemem ovšem vyhrál tým - síla skupiny. Moc jim to přeju. A Rolinek je taky pěknej:)
-
6 odpověď odeslal(a) falcon v Úterý 25.Května 2010 10:03:00
Tentokrát se jasně ukázalo, jak jsou veškeré papírové předpoklady, statistiky a národní mýty úplně napytel, pokud jsou bezprostředně konfrontovány s morálkou a vůlí toho, kdo žádné z oněch papírových kriterií tak docela nesplňuje, ale zato má dost vůle a umí se stoprocentně soustředit a je odhodlán svůj boj dovést do konce, i kdyby měl potom chcípnout. Tento šampionát by měl vejít do hokejové historie právě tím, co na něm předvedla podceňovaná mužstva - Dánové, Švýcaři, Norové a konečně i naši.
Tak jako nekrytá měna musí vést ke zhroucení finančního systému, vede ve sportu k neúspěchu spoleh na papírové předpoklady, pokud nejsou kryty morálně-volními vlastnostmi sportovce.
Na Rusácích je to nádherně vidět - jako jediní tam měli všechny možné hvězdy z NHL a netajili se tím, že si přijeli pro zlato. Totéž ale tvrdili před OH ve Vancouveru - a dostali hanebně napráskáno, protože si tam pro to zlato jeli s "nekrytým šekem". Žehnám proto našim klukům, že Rusáky sejmuli právě v okamžiku, kdy už ti si byli jisti, že jim svět povinně proplatí nekrytý šek na zlaté medaile! Když jsem viděl, jak se ruské hvězdy na střídačce dohadují a povykují na sebe, tetelil jsem se docela "svinskou" radostí a jen se v duchu modlil, aby se to povedlo dotáhnout do správného konce.
-
7 odpověď odeslal(a) falcon v Úterý 25.Května 2010 10:50:08
Mimochodem - nepoučitelnost Rusů krásně dokládá výběr z jejich sportovních komentářů (viz!)
http://hokej.sport.cz/hokej/ms2010/ostatni/169658-ceskym-hokejistum-chybela-kvalita-a-meli-stastny-los-pise-rusky-tisk.html
Úspěšnějšího soupeře je vždy potřeba aspoň trochu shodit, aby o to více vynikla absurdní nespravedlnost jeho vítězství.
Jednohlasně - ti zasraní Češi si dovolili opravdu moc!