Zobrazení otázky a odpovědí
-
/Pluto přes Dračí hlavu?/
3627 otázku odeslal(a) wifis v Sobotu 29.Dubna 2006 17:49:25
A.Ruperti kdysi řekl něco ve smyslu - jestliže v období určitého tranzitu/direkce nic neprožíváte, pak tedy "spíte". Musím najít přesné znění. Ale jak identifikovat co je projevem kterého tranzitu, direkce a co je projevem, prožíváním jiného tranzitu/direkce.
Příklad: známá teď zažila velmi vysilující období. Direkce by hovořily tradiční astrologickou řečí o opaku. Z tranzitů vyjímám např. přechod Pluta přes Dračí hlavu. Je možno např. tomuto tranzitu přikládat výše uvedený projev životních okolností?
-
Re: /Pluto přes Dračí hlavu?/
1 odpověď odeslal(a) Vanda v Neděli 30.Dubna 2006 11:02:22
Je to možné, ale nejdůležitější je vzít celkový vliv na radix ať už tranzitů, nebo direkcí. V případě, že ve více systémech bude najednou v daném období více přesných a důležitých aspektů, obvykle se něco děje. Stejně tak přechodové období značí přechod planet ze znamení do znamení v direkčních pohybech. Typ aspektů a zapojených planet pak mohou napovědět, v kterých životních oblastech se dané aspekty projeví, případně jestli budou změny probíhat pro nositele horoskopu harmonicky nebo méně příjemným způsobem.
Při posuzování, co působí silněji, co méně silně, se alespoň já nedovedu obejít bez stanovení síly vlivu jednotlivých prvků.
Zásadní jsou přitom aspekty od takových planet, které mají významné postavení v radixu.
U Vámi zmíněného Pluta by to např. byla situace, kdy by radixový Pluto byl ve Štíru, bylo by tam víc planet, tedy by jim vládl, nebo by byl na jedné z hlavních os horoskopu, z toho nejsilněji na AS, MC. Atd...
-
2 odpověď odeslal(a) Janek v Neděli 30.Dubna 2006 18:54:15
Mam takovy prechod za sebou tj v 8 dome a mohu rici ze cca 2 roky jakoby se cas zastavil!Jsem aktivni clovek a toto byl pro mne trest....
-
3 odpověď odeslal(a) wifi. v Neděli 30.Dubna 2006 20:00:25
Děkuji za odpovědi. Poprosila bych Janka, kdyby více přiblížil projev toho zastavení času.
-
4 odpověď odeslal(a) Janek v Neděli 30.Dubna 2006 20:46:53
Proste se nic nedeje,vsade tam kam sahnete narazite na neuspech,nic nejde,je to jako stav beztize,kazdy pokus o cokoliv je v tomto obdobi scela zbytecny!Ale je mozny ze u me to bylo jeste dany tim ze mi sel zaroven uzel 12d.
Pro cloveka aktivnihi je to dost obtizne obdobi.
-
5 odpověď odeslal(a) wifi. v Neděli 30.Dubna 2006 21:43:23
Pane Janku, mám pocit, jako by něco ve vašem projevu nebylo v pořádku. Opravdu si myslíte, že jste to co jste prožíval, tak prožíval díky/kvůli tomu překrytí? /Včetně průchodu DH 12.domem - máte na mysli 12.dům nativity?/
-
6 odpověď odeslal(a) Janek v Pondělí 1.Května 2006 08:10:38
Ano bylo tomu tak.Draci hlava zaroven tranzitovala 12d,uz jen tento tranzit sam o sobe prinasi jakesi omezeni a schovani se pred okolnim svetem.mozna jsem to nespravne podal a za to se omlouvam.J.
-
7 odpověď odeslal(a) wifi. v Pondělí 1.Května 2006 08:29:12
Máte na mysli 12.dům horoskopu nebo 12.ekvální dům co se týče krokování horoskopu směrem od původní polohy Dračí hlavy po směru jejího - zpětného, narozdíl od jiných prvků - pohybu oblastmi horoskopu?
-
8 odpověď odeslal(a) Janek v Pondělí 1.Května 2006 08:38:06
12d horoskopu.
-
9 odpověď odeslal(a) Vanda v Pondělí 1.Května 2006 09:12:31
Jenomže Janku nebyl s tím náhodou spojený i přechod Saturna přes IC a čtvrtým domem, což člověka často uzemní a přilepí na jedno místo, nemáte náhodou osu AS - DS na v Býku - Štíru a tím páded nebyla ona aktivovaná celý loňský podzim kvadraturou Saturna a Neptuna na Jupitera a Marse?
-
10 odpověď odeslal(a) Janek v Pondělí 1.Května 2006 10:27:37
Ten saturn prechazel pres IC o 1 rok drive,bylo to pri vstupu Draci hlavy do 12d.
-
11 odpověď odeslal(a) Vanda v Pondělí 1.Května 2006 11:51:21
No však, tak jsem to myslela.
-
12 odpověď odeslal(a) Janek v Pondělí 1.Května 2006 18:03:19
Ale saturn nebyl v kvad. na neptuna.ani na jup.ani na marta.Nejen dle meho nazoru hlavni duvod one brzdy je tranz. draci hlavy 12d. a prechod hlavniho skudce horoskopu PLUTA pres onu draci hlavu.
-
13 odpověď odeslal(a) wifi. v Pondělí 1.Května 2006 21:28:21
Milý pane, po přečtení vašeho hlavního škůdce jsem se hlasitě rozesmála. Právě A.Ruperti o této fixní představě některých - škůdci atd. říká svoje. To jsem našla, ale to předchozí ne. Říká něco, jakože uvědomte si, že....nevím, ale planety nezastavíte, principy jsou dány, karty rozdány, prostě musíme se snažit, abychom užívali, to co k užívání je, abychom se nechávali transformovat tím co k transformování je, nevěřili na škůdce, ale věřili ve smysl života. Ve smysl toho, co je nám dáno.
-
14 odpověď odeslal(a) Martin Badžič v Pondělí 1.Května 2006 21:36:14
Tranzit Pluta přes Dračí hlavu jsem v nedávném období prožíval také. Nic moc hezkého to nebylo :( je ovšem pravda, že to bylo podpořeno několika dalšími faktory. Je,ale také pravda, že obtížnost tohoto aspektu mi potvrdilo více lidí.
Myslím si, že míra obtížnosti tohoto aspektu je spjatá s tím jakou živnou půdu tomuto tranzitu člověk nachystá. Ve více případech jsem slyšel vyjádření ve stylu rány osudu atd.Podle mého je to dáno tím, že při tomto tranzitu se dostávají na povrch I podvědomé věci a člověk si nemusí být zcela vědom příčiny svých potíží. Možná, ale to co popisuji je zkresleno tím, že v mém horoskopu se osa DO/DH nachází na ose 12.d/6.d
-
15 odpověď odeslal(a) wifi. v Pondělí 1.Května 2006 21:38:11
Smála jsem se hlavně tomu, že v tradiční astrologii se dočtete že škůdci jsou Mars, Saturn a Vy k tomu ještě přidáte Pluto. Vždyť to je děs, to už by nešlo strávit. Popřemýšlejte nad tím, prosím.
-
16 odpověď odeslal(a) Vanda v Pondělí 1.Května 2006 22:22:40
V tradiční astrologii jsou Mars a Saturn zváni škůdci nikoli pro svou povahu, ale protože při jejich postavení a aspekty přinášejí podstatně častěji a těžší na zvládnutí životní zkoušky a obtížné události. Z tohoto důvodu se může jako škůdce projevit jakákoli planeta, každá svým specifickým způsobem:
Slunce nedostatkem životní síly, sklonem k egoismu
Luna poruchami v emocionálním životě, výživě, vztahu k ženství a mateřství,
Venuše sklonem k poživačnosti
Merkur chybama v komunikaci
Jupiter nestřídmostí a pýchou
Uran zbrklostí a tendencí kdejakou hloupost vydávat na genialitu
Neptun podvody a lhaním, omyly a omamností drog
Pluto obdobně jak Mars a nadto manipulací s mocí, vystavením situacím, kde je jedinec bezmocný
Takže Pluto, je -li v radixu silně a problémově postavený, může fungovat v tranzitech jako škůdce, protože člověk vnímá jeho energii prioritně podle svého radixového postavení. Změna tohoto stavu je nutná od kořenu problému: tedy zaměřit se na oblast, kterou oblivňuje v radixu. To by mělo přinést i změnu prožívání tranzitu.
-
17 odpověď odeslal(a) wifi. v Pondělí 1.Května 2006 22:23:55
Ale je pravda, ono to má háček. A.Ruperti říká, ostatně to říkal i D.Rudhyar, i humanistická astrologie všeobecně, opisem, přibližně:" že vše co je v horoskopu, je perfektně pro vás. Je to k použití, není tam nic co byste nemohli použít." - háček však je - ale jen na první pohled, v tom, že tranzity, direkce k vám, vašemu horoskopu vlastně nepatří. To je něco vlastně jakoby vám vnuceného, přidaného, co dodatečně přetváří dané podmínky. Ale není tahle věta úplná blbost? Protože každá nativita přece musí počítat s postupnou aktualizací v průběhu života a to od té startovní pozice - jak jsou ty planety v první chvíli umístěny jaké mají mezi sebou vzdálenosti atd, tak to pak podle toho probíhá. Kdyby s tím nepočítala, nebyla by tu nativita k použití, tak jak oni říkají, ale nebylo by přece nic.
Dá se tedy říci, že i tranzity a direkce jsou perfektně pro vás, k využití. Ovšem slovo škůdce, to je směšné slovo, to patří opravdu spíš na zahrádku.
-
18 odpověď odeslal(a) Martin Badžič v Pondělí 1.Května 2006 22:51:37
No co se hlavního škůdce v horoskopu týká. Tak tím bývá nezřidka jeho nositel :)
-
19 odpověď odeslal(a) Vanda v Pondělí 1.Května 2006 22:54:45
Osobně si myslím, milá Wifi, že odmítáním slova škůdce jednak odmítáte život v jeho plnosti, protože i nepříjemné a smutné události k němu patří, a jednak v tom vidím projev strachu před možným ohrožením.
Na to mám jediný recept: Nebát se a žít.
PS: Když můj brácha měl minulý týden autonehodu, stál mu mimo jiné v opozici Mars na své radixové postavení. Pojem škůdce byl pro jeho působení trefný.
-
20 odpověď odeslal(a) wifi. v Úterý 2.Května 2006 05:09:34
Promiňte, nechtěla jsem ublížit vašemu bratrovi. Mně prostě pod pojmem škůdce napadne si představit nějaké mšice, housenky, případně krtka, hraboše apod.Nějakého drobného škůdce, s kterým zápasíme na zahrádce, nemůžu za to. To je všechno, ty planety si s tímhle slovem prostě neumím spojit.
-
21 odpověď odeslal(a) Vanda v Úterý 2.Května 2006 06:21:44
Milá Wifi, nemáte se zač omlouvat, nejsem si vědoma, že byste jakýmkoli způsobem ublížila mému bratrovi, tomu se naštěstí kromě boule na čele a pochroumaného auta nic nestalo. Ten příklad měl sloužit jen pro ilustraci.
Každému z nás se čas od času stanou nepříjemné životní události a dějí se podstatně častěji při napjatých aspektech škůdců.
Od toho máme astrologii, abychom jejich působení změnili, zmírnili nebo alespoň pomohli člověku unést. Ale k tomu potřebujete pojmenovat věci reálně.
-
22 odpověď odeslal(a) Janek v Úterý 2.Května 2006 08:13:06
Ja osobne Saturna jako skudce nevidim ten pouze vycisti vzduch v danem domu kterym prejde,je to ocista,po prejiti saturna urcitym domem vidim tuto oblast krasne cistou,co se marta tyka tam to vidim v energii kterou do nas pousti,jsou to privaly ktere nekdo zvlada napr.hnevem,vztekem,ale jde vyuzit i pozitivne a to napr.ve sportu.
Ale takovi Uran ten skodi!za tim si stojim a neni to pouze muj nazor.
-
23 odpověď odeslal(a) wifi. v Úterý 2.Května 2006 08:57:50
No vidíte, že to jde. Slevujete.
A k Uranu - kdo jsou ti další kteří mají ten názor?
-
24 odpověď odeslal(a) Jiří K. ve Čtvrtek 4.Května 2006 10:54:08
Souhlasím s tím, že každá planeta může být za určitých okolností "škůdcem". Jen je třeba vědět proč. Myslím, že každý máme své oblíbené a neoblíbené tranzity :-). Pro mě třeba tranzit Pluta v kvadrátu na Venuši byl úžasným obdobím, kdy jsem změnil či rozšířil pohled na spoustu věcí a podařily se mi zrealizovat některé záměry, jiné zas pro změnu ne. Takže u toho tranzitu Pluta přes dračí hlavu v 8. domě bych se nezabýval tím, jestli je Pluto škůdce nebo není, ale zkusil se zamyslet nad tím, proč se mi nedařilo, kde jsem opakoval totéž jen v jiném převlečení a co jsem si z toho měl vzít. JK