Zobrazení otázky a odpovědí
-
Tranzity na sto způsobů
3481 otázku odeslal(a) Jiří K. v Úterý 24.Ledna 2006 10:51:58
Tak jsem včera zas dostal chuť pohrabat se v deníčku a porovnat ho s jednotlivými tranzity. Vzhledem k tomu, že pořádně to sleduju necelé dva roky, sledoval jsem zejména tranzity osobních planet, které mě beztak už dlouho zajímají. Už dlouho mi přijde, že jejich sdělení není o nic méně důležitější než tranzity pomalých planet, jen holt neprocházejí naším životem jedním velkým štychem, ale tkají daleko jemnější a pravidelnější vzory.
Vzal jsem kupříkladu tranzit Merkura ve všech možných aspektech k nativnímu Slunci. A potom k Luně. Přišlo mi, že za každým takovým přesným tranzitem se v orbisu jednoho dne vyskytuje nějaká příhoda, která ho víceméně dokresluje. Zatím nemám víc kompletních cyklů vedle sebe, takže srovnávat stejné fáze můžu jen někdy. Zato se dají porovnávat stejné fáze, ale u různých tranzitních a nativních planet. No, bylo to moc hezké, kdyby to někoho zajímalo, rád se podělím. Do budoucna se hodlám podívat pořádně i na astrologickou situaci během jednotlivých fází (aspoň těch, které mi přišly významnější).
A pak jsem si vyjel revoluce planet od Jupitera po Pluta se Sluncem. To byly věci. Ty zkušenosti byly opravdu podobné a jak seděly sabiány v revolucích... Jen mi přišlo, že ty impulsy, které nám plynou z opakujícího se vztahu např. Slunce-Uran, jsou sice děsně super a najednou je člověk zahlcen tisícem možností, ale není vůbec jasné, jestli jsou pro něj a dají se stejně dobře pominout jako rozvinout.
Moje otázka by mohla vypadat asi takhle - hrajete si takhle občas s tranzity? Co vám přišlo zajímavé, co doporučujete sledovat? Určitě mě k tomu dovedlo také to, že se mi čím dál častěji objevují lidé s nějakými konkrétními problémy - od 18. prosince mám tu a tu práci a teď se mi děje to a to - a myslím, že na konkrétní dokreslení jednotlivých situací jsou tranzity osobních planet nedocenitelné. Ale rád se podělím o cokoli. Možností, jak využít pouhé tranzity, je plno, si myslím.
A byl bych rád, kdyby se tu zase více začalo povídat o astrologii, nějak to tu upadá a člověk se už skoro stydí, když se vytasí s čistě astrologickou otázkou :-).
Jiří K.
-
Re: Tranzity na sto způsobů
1 odpověď odeslal(a) Váva v Úterý 24.Ledna 2006 11:20:35
Jsem ráda za toto téma. Jednat se snažím pozorovat vše ve svém životě, protože to člověk dokáže nejlépe poznat. Tranzity mě vždy překvapí.
Musím se přiznat, že si píšu deník. Myslím, že bych si události mohla zapisovat jinak než chronologicky dle následujícího data, ale podle tranzitů planet, zajím nevím jak.
Teď v práci máme tuto situaci. Od poloviny roku asi až do léta čeká každého kolegy tranzit Saturna přes důležitý bod.Říkám si, byl by to dobrý sociologický průzkum (kvalitativní nebo kvantitativní)jak a kdo co vnímá před a po. Prostě jsme se tak nějak sešli. Tak tedy
1. ASC - asistentka
2. DSC - účetní, ekonom
3. Slunce - makléř
4. Luna konjunkce Jupiterem - finanční ředitel
-
2 odpověď odeslal(a) Karel v Úterý 24.Ledna 2006 11:43:03
Z blizke minulosti mam za sebou tr.Cerne luny 5 domem,a vyrazne jsem vnimal touhu po zabave a devcatech z razantnim stridanim absolutniho odmitani a rezignaci na tyto veci.Toto stridani probyhalo cca po 3-4 tydnech.
-
3 odpověď odeslal(a) Jarka v Úterý 24.Ledna 2006 16:00:15
Sledování tranzitů je opravdu zajímavé a poučné. Asi před 2 měsíci jsme byli se známými na jednodenním turistickém výletě do přírody-vždycky si přitom popovídáme a teď jsme to znova zopakovali. Tranzity vypadají následovně.
První výlet:
Luna (t) (atmosféra-ostatní lidé, relaxace) na počátku Štíra (příroda), ve III.domě nativity (krátké cesty)
Luna (t) kvadrát Merkur (n) (komunikace-výměna názorů)
Druhý výlet:
Luna (t) na počátku Štíra, ve III.domě nativity
Merkur (t) trinus Luna (n)
Luna (t) kvadrát Merkur (t)
-
4 odpověď odeslal(a) Martin Badžič v Úterý 24.Ledna 2006 20:05:25
No já měl teď co dělat spíš s těma velkejma štychama :), takže na jemný předivo nebyl moc čas, ale musím říct, že to byla docela jízda. Za poslední dva roky mi šel Saturn přes ascendent, Uran si zacvičil na MC a Pluto si na závěr šouplo kvadraturku na nativní Slunce a konjunkci s dračí hlavou.
Saturn přes asc: Poměrně příjemná záležitost.Dalo by se říct celková stabilizace.Nebo spíš klid před bouří.Nativní Saturn mám kousek nad asc, takže takovej první kontakt s jeho novým cyklem.
Uran přes MC: Docela divočina a zmatek. Málem sem přišel po skoro patnácti letech o práci. Skoro naráz přestěhovali firmu kde pracuji.Během pobytu Uranu na mém Mc(Téměř 5O let měla stejné sídlo :))
Kvadratura Pluta na Slunce: Hóódně silná káva. Deprese.Dalo by se říct ego rozedřený až na kost.Docela by mě zajímalo jestli má někdo zkušenost s tímhle tranzitem a jak jej vnímal. Něco ve mě zemřelo.Už se pomalu otřepávám, ale řek bych, že obrazně řečeno je to tranzit s trvalými následky.
Odpozoroval jsem, že narozdíl od Saturna šlo u Pluta a Uranu o události nastartované jakoby zvenku a zdánlivě neovlivnitelné.
-
5 odpověď odeslal(a) Karel v Úterý 24.Ledna 2006 20:17:33
Martine a co to pluto s dračí hlavou?Mě jde teď přes a nevím, kolem mě se děje neustále hodně věcí nevim co mu přisoudit! Jinak mě ceká konj.pluta s nat,sluncem,moc se netěším...
-
6 odpověď odeslal(a) Sanat Kumara ve Středu 25.Ledna 2006 00:52:47
Mohu se podělit pouze o zkušenost tranzitu Pluta v konjunkci se Sluncem. Souhlasím s názorem "něco staré umírá a nové se rodí", ale osobně jsem cítil jako daleko důležitější a evidentnější ten nový zrod a hlavně ohromný nárůst energie a jaksi "umetení cestičky". Jakési osvobození a vystartování do nové etapy života. On ten Pluto zřejmě opravdu vládne Beranu a ne Štíru...
-
7 odpověď odeslal(a) rafa ve Středu 25.Ledna 2006 07:17:53
Také by mě zajímala zmíněná konj. Pluta s Dračí hlavou. Právě mám Pluto přesně na Dsc a o 3°dál mě čeká konj. DH a Luny v opozici na nat. Saturn na Asc.
Jen když si vzpomenu na rok 2002, kdy mi přecházel Saturn přes Asc a následně přes Saturn, tak mi není zrovna dobře po těle.
I když předpokládám, že v případě Pluta asi půjde o trošku něco jiného.
Zdraví Vás Rafa
-
8 odpověď odeslal(a) Jiří K. ve Středu 25.Ledna 2006 08:37:30
No, na velký štychy se chystám, tak si zatím vyplňuju čas těma malejma :-). Na letošek mám naplánovanýho Neptuna v kvadrátu na Lunu, Pluta v kvadrátu na Slunce mám zas další rok, aby toho nebylo moc najednou :-). A pak ještě Uran opozice Venuše a pak Slunce. A mezitím novoluní v sekundárních direkcích. Už se na ty nevratný transformace těším, myslím, že je potřebuju jako sůl :-).
No - ale návrat do reality - teď se mi Venuše zastaví přímo na ascendentu, tj. ji v orbisu budu mít na ascendentu extrémně dlouho, cca 3 týdny. Co si o tom myslíte?
JK
-
9 odpověď odeslal(a) Jan Skopeček ve Středu 25.Ledna 2006 09:56:25
Sice jste, Jiří,začal s tranzity osobních planet, ale já mám zkušenost, že v době, kdy Uran tranzituje přes mé MC, se mi udály změny jak blesk z čistého nebe- v době kdy bych to nečekal- okolo půlnoci. A vidím paralelně probíhající profesní šoky i u mého otce, který má +-2 stupně stejné postavení hrotů domů.
-
10 odpověď odeslal(a) Martin Badžič ve Středu 25.Ledna 2006 13:08:20
Jsem tu jen na skok :), ale nedá mi to abych se nezeptal ještě na jednu věc. Poslední dobou se hodně zajímám o problematiku domů. Zkoušel jste se někdo dívat na tranzity z tohoto pohledu? Myslím třeba tranzit nějaké planety přes hrot domu v různých systémech. Já mám bohužel k dispozici jen poznámky z posledního období a nekvalitní paměť, ale zatím jsem nenašel žádnou událost, která by se vázala k pohybu nějaké planety přes konkrétní hrot. Kromě os horoskopu. Postupně dospívám k tomu, že přestávám dělat mezi domy ostrou hranici a beru to spíš jako přeliv jedné oblasti do druhé.Ale co se týče As/Ds, Mc/Ic není o konkrétní události nouze.
-
11 odpověď odeslal(a) Gardi ve Středu 25.Ledna 2006 14:41:01
Při tranzitu konjunkce Slunce a Jupitera nad mým nativním Marsem v 7. domě jsem se setkala s neobyčejnou agresivitou mých přátel. "Musíš, prostě musíš jít na večírek". Odmítla jsem a druhý den mi sehnali kontakty na psychiatry v okolí, že asi nejsem normální. Mě se jen prostě nechtělo juchat.
-
12 odpověď odeslal(a) Jiří K. ve Středu 25.Ledna 2006 21:01:26
No to by mi taky přišlo celkem zajímavé sledovat. Teoreticky si to představuju tak, že se jakoby trochu něco změní v přístupu k rozvíjení tématu té planety, která mění dům, a to něco se může projevit při přechodu planety přes hrot nějakou symbolickou událostí, která jakoby ukazuje, o čem to následující období bude, o co se to bude dál rozvíjet a co bude potřeba zpracovat. Ale moc konkrétních příkladů nemám. Spíš se koukám na celá období pobytu planet v domech. Taky nemám moc možností k pozorování, Uran s Neptunem mi někdy od třetí třídy bloudí útrobami prvního domu a ještě chvíli potrvá, než se aspoň ten Uran dostane do druhýho. Jenže na hrotu 8. domu mám Slunce, tak to bude rozhodně výrazný :-). Tak budu muset počkat až na hrot 3. a pak řeknu :-). JK
-
13 odpověď odeslal(a) Martin Badžič ve Čtvrtek 26.Ledna 2006 07:18:33
Pro Karla: No já bohužel nedovedu oddělit věci související s konj. pluta a dračí hlavy a kvadr. pluta na nat. slunce. Téměř se mi to v radixu kryje.
-
14 odpověď odeslal(a) Karel ve Čtvrtek 26.Ledna 2006 08:38:22
Kamaradovi jde pluto 2 domem,je mu 28let a je roztristenej s toho jak ma videlavat penize,proste to nevi...kazdy den ma 5 napadu a nezrealizuje ani jeden.Muze to mit nejakou souvislost?
-
15 odpověď odeslal(a) Jiří K. ve Čtvrtek 26.Ledna 2006 11:02:49
Doufejme, že ne :-), Pluto se 2. domem bude toulat pěkně dlouho, to by taky mohl pojít hlady :-).
Ne, když už tak by to chtělo mrknout se na celý horoskop, než tady říkat "jasně, to je to Pluto v 2. domě" - to si sice říct můžem, ale jemu to asi k ničemu nebude... JK
-
16 odpověď odeslal(a) Jan Šalomoun ve Čtvrtek 26.Ledna 2006 22:40:45
Zdravím.
Osobně rychlé planety při tranzitech nesleduji vůbec. Moc informací. Zato od Saturna výše – to je jiné kafe.
Aspektaci beru v úvahu prakticky jen konjunkci – s planetami a hroty domů a dále sleduji průchod těchto planet jednotlivými domy. Opět kvůli vyčištění systému :-) To celé pak na pozadí lunárních cyklů.
Tak pár zajímavostí k dobru.
Za tu dobu, co to sleduji osobně a na svých přátelých, které mám možnost často vídat a sledovat jejich vývoj – cca. pět let – se mi ten systém takto zredukoval. Proto bych v případě Pluta osobně rozhodně viděl sílu v jeho konjuknci s dračí hlavnou a nikoliv v kvadrátu na Slunce. (příklad výše)
Co funguje bezvadně je popis Saturnského cyklu od Rupertiho – taková Saturnská bible pro mě. Co se týče Pluta, mám za sebou tranzit přes MC pohromadě s úplňkovou lunární fází a bylo to maso na hraně životě – totálně, následky si nesu dodnes a ponesu dále. V současné době zažívám Plutonský tranzit domem dvanáctým, k tomu Saturnský sedmým a končící fázi lunárního cyklu a občas nevím hodiny co se všechno děje. Tak radikální posun ve vědomí, v náhledu na věci a v chápání souvislostí jsem nikdy nezažil. Někdy je to na hranici šílenství, někdy je to o tichu a vyrovnání. Prakticky přesně tuhle samou kombinaci sleduji na jednom známém a je to až neuvěřitelně podobné maso. Včetně „venkovních symptomů“. Ale jedna zajímavost. Kamarád, který bydlí za rohem, narodil se stejný den a jen o pár minut časově – o několik let pozdějí, zažívá ty samé tranzity a také mu končí lunární cyklus – takže hodně podobná situace – to zdaleka nazažívá tak dramaticky. Ty témata se tam objevují také, ale ne tak radikálně a tím pádem i zažité vzorce zatím odolávají. I když on sám hovoří o tom, že se někdy děsí toho, že je to klid před bouří a že cítí vzrůstající vnitřní tlak. Pravda tyto tranzity jsou dlouhodobé a tak mají čas, nicméně jsem zvědav, jak u něj proběhnou.
Ještě jednou v životě jsem měl možnost sledovat podobnou situaci a to u mé velmi dobré známé – která je zas již mezi šedesátníky, nicméně s velmi mladou myslí a ta zažívala tranzit Plutona dvanáctým domem v kombinaci s končícím lunačním cyklem velmi zběsile. Dvakrát se za tu dobu probrala v nemocnici, po té co se s ní jednou utrhla silnice a podruhé sotva vyšla poprvé na procházku jí sejmul cyklista. Dále úmrtí v rodině... V tu dobu se dostala poprvé na delší pobyt do jednoho Barmského kláštera a od těch dob také datuje velmi radikální posun ve vědomí.
Podobné lahůdky sleduji i u Uranských tranzitů – Neptunské se mi zatím tak procítit nepodařilo.
Tak to jen tak, aby řeč nestála :-)
Pěkné dnové
JŠ
-
17 odpověď odeslal(a) Jan Šalomoun ve Čtvrtek 26.Ledna 2006 22:47:36
.. ještě dodatek - rychlé planety. V současné době mi trazitoval mars přes Slunce a IC v býku. Přesně v době toho tranzitu, který by se dal očekávat jako nějaké nabití, jsem se opět setkal se smrtí velmi intimě. Tělo se prakticky zhroutilo - nemohl jsem dýchat, srdeční aritmie a další lahůdky. Z toho mám pocit, že důležité je sledovat děj na nějaké hlubší mapě - tou jsou pro mě lunární cykly a tranzity pomalých planet. V kontextu toho pak zřejmě i tranzity rychlých planet hovoří jinak. Místo nabití, skoro shoření...
-
18 odpověď odeslal(a) Martin Badžič v Pátek 27.Ledna 2006 08:30:55
Co se týče tranzitů Neptuna tak v období jeho konjunkce s nativní venuší jsem se zamiloval. Hodně a pochopitelně taky hodně blbě :)
-
19 odpověď odeslal(a) rafa v Pátek 27.Ledna 2006 10:43:25
Taky se přidám s Neptunem. V době, kdy mi Neptun procházel IX. domem, přes Slunce, Venuši a Merkur, jsem pobývala ve Španělsku a myslím, že jsem fakticky byla do této země zamilovaná, v té době jsem se také zamilovala do cizince a otěhotněla s ním. Chtěla jsem v našem vztahu vidět to, co tam nebylo. Chovala jsem se neúměrně tolerantně, dodnes sama sebe nechápu.
A ještě k těm rychlým planetám. Předevčírem přecházela Venuše přes moje Slunce v IX domě, po 6 letech mě volali z agentury, jestli bych neměla zájem o překlad ze španělštiny do češtiny a ještě týž den mi volal můj známý ze Španělska. Právě se vrátil z Číny a Indonésie, kde dlouhodobě pracuje a chtěl vědět, jak se mám a že by mě rád viděl. Podotýkám, že slunce mám na hrotu IX. domu.
Zdraví Vás Rafa
-
20 odpověď odeslal(a) rafa v Pátek 27.Ledna 2006 10:50:43
Chyba, Slunce mi přecházelo přes Venuši, čili ne přes vrchol devítky, ale uvnitř IX. domu. Omlouvám se a hezký den přeje Rafa
-
21 odpověď odeslal(a) Karel v Pátek 27.Ledna 2006 10:54:26
Myslim si ze by Pluto pri prechodu pres nativni vzestupny uzel mohlo ukazat tu /prcovni/cestu kterou ma clovek skutecne jit.Tim padem i zborit tu dosavadni.