Zobrazení otázky a odpovědí
-
Neptun na Asc.
2733 otázku odeslal(a) Dana c. v Pondělí 28.Února 2005 15:06:58
Dobré odpoledne,setkal jste se někdo osobně s člověkem, který má Neptun na Ascendentu (popř. těsně pod horizontem)??Jak na Vás působil?Mám správný pocit, že se to častěji objevuje u lidí, kteří se nějak potýkají s uměním či s nějakou duchovní činností?(...působí jakoby z jiného světa...což nemusí být pravidlo, že?)
Mohl by zde někdo napsat osobní zkušenost s tranzitujícím Neptunem v kvadratuře na Nativní Neptun?Děkuji moc za případné odpovědi.
-
Re: Neptun na Asc.
1 odpověď odeslal(a) Honza v Pondělí 28.Února 2005 15:22:45
Ano, to je přesně můj případ. Je fakt, že to člověka stojí hodně sil v boji s iracionalitou a duchovním hledáním. Je tu tendence pořád "ulétávat" na vizích a ideálech. Taky velká touha po transcendenci. Samozřejmě to zesiluje na duševno orientované znamení, jestliže v něm leží Asc. Takový člověk může skončit i na drogách, pokud tyhle touhy neuhlídá.
Shrnul bych to do bodů:
- iracionalita
- snaha vše idealizovat
- snaha o transcendenci
- velký soucit
- velká snivost
-
2 odpověď odeslal(a) V.Milošová v Pondělí 28.Února 2005 16:17:57
Přidala bych ještě jednu oblast, která je méně známá, ale je kupodivu dost rozšířená. Neptun v prvním domě především ovlivňuje vnímání sebe sama, které z tohoto důvodu může být jaksi ,,rozmlžené". Takový člověk má potom posunutý práh pudu sebezáchovy a tedy jsem opakovaně viděla toto postavení u lidí, kteří vykonávali činnosti tak či onak nebezpěčné: např. odpůrci totalitních režimů, taky kupodivu dost sportovců hlavně u sportů, které jsou dost rizikové a často bolí.
-
3 odpověď odeslal(a) Iva v Pondělí 28.Února 2005 16:39:51
Vzhledem k tomu,že Neptuna v 1.d.měl i Masaryk, přidala bych u "rozvinutých" zrozenců schopnost mít vizi a schopnost pohybovat se v abstraktních systémech,eventuelně schopnost ovlivnit kolektivitu.
Asi bude též záležet na "vládci" domu(a tedy i Neptuna).
-
4 odpověď odeslal(a) Iva v Pondělí 28.Února 2005 16:57:08
Opravuji své čiré plácnutí:Masaryk nemá Neptun v 1.domě, nýbrž ve velmi silném postavení atd.
Nicméně Neptun na AS je též silné postavení a bude zřejmě záležet jak na "vládci" tak osobních planetách,zda něco ze mnou uvedených kvalit platí.
-
5 odpověď odeslal(a) Štěpán v Pondělí 28.Února 2005 17:49:20
Důležité je ale taky vědět, že v sedmdesátých a osmdesátých letech tvořil Neptun přesný sextil na Pluta, takže v našich zeměpisných šířkách vychází obyčejně to, že je Neptun na Ascendentu a zároveň Pluto na MC. Což samozřejmě taky zabarví radix trochu jinak.
-
6 odpověď odeslal(a) Iva v Pondělí 28.Února 2005 18:12:06
To je dobrá poznámka.
Já jsem se ještě tedy dívala na svoji kvadraturu Neptuna na svou pozici.Přidala se k ní ještě kvadratura Pluta ke své pozici a Saturn na MC.
Takže těžko říci, co byl přesně Neptun(i když to trochu vím-:))ale odpovídalo to,byla to "lahůdka".
-
7 odpověď odeslal(a) Iva v Pondělí 28.Února 2005 18:17:41
A taky od těch 80let byl vládcem Neptuna Saturn(nebo na začátku tedy Jupiter a pokud nebereme staré vládce tak je teď Uran).Takže se to také týká asi více Saturna a Jupitera lidí než třeba když jde Neptun Beranem,Býkem,Blíženci.I když by se asi stejně měli brát celé osy.
-
8 odpověď odeslal(a) Večernice v Pondělí 28.Února 2005 18:45:17
.
Milá Dano,
mám taky dlouhodobě nabourán kvadrát Netuna z Vodnáře ( v nativitě je na 18 st. Vodnáře Sev. Nod- čili tady konjukce nyní) - ale dlohodobě v kvadrátě na natální postavení v 1. domě - Váhy 22.st.
Protože Neptun se courá pomaly, jede střídavě Dir a Retro, tak mi chodí v těch exaktních kvadrátech na střídačku až 5 let, než zmizne z odstřelu - konečně...
Jinak když si vyjedete datum 25.4.1965 , 19.20 hod. SEČ- tak se Vám tam objeví Neptun v 1. domě jak vyšitý.
Patří člověku, který se živý automatickou kresbou a dělá v tomle oboru prognostiku a úspěšnou, a hlavně je vzorek z ročníků, majících konj.Uran Pluton Panna v opozici na Sat. Ryby, ale co je ještě zajímavější, je - tady kvadrát na Uzly - do velkého kříže.
Zdravím Večernice
-
9 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 1.Března 2005 11:30:38
nevím, zda mohu k tomuto tématu něco podstatného říci, neboť mám nejen Neptuna v těsné konjunkci s AS ale i s Marsem, čímž se situace radikálně mění. Řekl bych, že vůdčí silou je mi imaginace a vize. Když jsem byl obdařen vizí humanistické a transpersonální "neptunské" astrologie, dokázal jsem ji i proti téměř všem prosazovat. Transcendence? Ano, ale ne ta, která je spojena s běžnými i neběžnými náboženskými a okkultními představami, naprostou většinu názorů, které slyším nebo čtu zejména mezi astrology (oni sami vědí koho a které mám na mysli) považuji přinejmenším za směšné, medijní ve smyslu obsednutosti a v téměř každém případě za modloslužebné. Vyšel ze surrealismu a tak ctím alchymii, ale jen tu, která prakticky sleduje životní procesy a ne tu tzv. mystickou. Turnovský
-
10 odpověď odeslal(a) Dana C. v Úterý 1.Března 2005 14:28:59
Díky vám všem za příspěvky.
HONZO - Nevím, "co jste zač", ale to, co píšete, přesně vystihuje to, jak vnímám jednoho člověka, který mě k těmto dotazům inspiroval..Jako vystřižené!!!Navíc ten dotyčný (muž) má Asc. ve Štíru!Když ho vidím, mám pocit, že ani nejde po zemi, ale vznáší se o nějaký ten centimetr výš, pracuje ve skrytu, ale jeho práce má velký smysl,individualista, spoustě lidem vadí jeho zdánlivá letargie, přesto je to bojovník, ale ne příliš doceněný...kladný vztah k alkoholu...výtvarník, básník (6 planet ve 3.domě)
Tak se Honzo držte, ať neuletíte! (Ovšem dle slov J. Morrisona - "Přestaň se kontrolovat, ať můžeme uniknout" - jistě je Vám to blízké...)
Paní V. MILOŠOVÁ - u těch sportovců mě to docela překvapuje, čekala bych něco razantnějšího, třeba Uran nebo i ten Mars, ale je jisté, že v tom hrají roli i jiné aspekty - nevím, zda jste PANE TURNOVSKÝ někdy dělal nějaký SPORT, čímž myslím opravdu sport, ne ten náročný, leč plodný boj s astronadurtci...
..celkem bych k Vám tipovala něco východního, tai chi, už méně ty rychlejší bojové formace, už vůbec ne atletiku nebo míčové hry - bez urážky.
Vám všem přeju hodně fajn zážitků s Neptunem v jakékoliv podobě, já ho mám ve 12. domě v krásné kvadratuře na Slunce, nebýt záchrany trigonu z Měsíce , nevím, nevím, zda by na mě už někdo nezavolal Chocholouška...tedy občas.
-
11 odpověď odeslal(a) Honza v Úterý 1.Března 2005 14:56:06
Zajímavá paralela - p.Turnovský má vlastně moji obdobu - mám tam kombinaci Neptuna s Marsen na Asc. - Neptuna kousek v prvním, Mars na konečku dvanáctého domu. Cítím to jako boj, často až agresi vůči kolektivním dogmatům - což ony vize podporují. Samozřejmě má vliv celý radix, ovšem skutečně mne tyto dvě planety asi nejvíce definují. Tato kombinace na Asc. je ve Střelci...tudíž mě stálo hodně sil udržet se racionálně nad vším předuchovnělým...několikrát mne to sežralo..ale nakonec to sloužilo ke tříbení citu pro onu skutečnou duchovnost definovanou vlastně jen jako vztah ke světu...
-
12 odpověď odeslal(a) Honza v Úterý 1.Března 2005 15:01:28
...ten konec zní jako definitivní stádium :o)) Tak jsem to nemyslel. Samozřejmě to v určitých cyklech trvá, jen se to jakoby čistí...a vyjasňuje.
-
13 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 1.Března 2005 15:18:52
no ano v druhé polovině 70. let a potom dál jsem se věnoval joze, před pár lety čchen tai-ti, ale dnes je to módní záležitost a dělá do toho každý jeliman. Zdravím Honzu.
ještě bych chtěl podotknout, že mne vysloveně pobuřují názory, že jsem nespravedlivý, neobjektivní a neduchovní. Nikdy jsem totiž nikomu nesliboval, že budu spravedlivý, objektivní a duchovní. Turnovský
-
14 odpověď odeslal(a) Honza v Úterý 1.Března 2005 15:46:45
:o))) No vida, Čchen jsem cvičil taky...pak mě pobouřila atmosféra na kurzech a tak si zacvičím spíš doma pro radost...
-
15 odpověď odeslal(a) Petr K. v Úterý 1.Března 2005 18:28:09
Můj kamarád má Neptun přesně na ASC, v těsné konj. s Merkurem na 0 st. Střelce a to celé v opozici na Lunu. Je to technik- programátor, ale zároveń je také hodně duchovně i umělecky založený(hudba).
Petr K.
-
16 odpověď odeslal(a) Dana Š. ve Středu 2.Března 2005 08:47:55
Milá Dano, nevím zda-li objasním jak působím se svým Neptunem v těsné konjunkci s asc ve Štíru (ješte Venuše na MC Panna), běžně se spíš potýkám s nejasným vnímáním lidí, situací i sebe sama. Někdy mám i pocit,obzvlášt mezi prakticky založenými lidmi, že nestojím nohama na zemi, ačkoliv se snažím. A ačkoliv se snažím , mám dojem, že mě v praktických věcech neberou příliš vážně nebo dokonce nevnímají oni mě.Zprvu jsem to přikládala spíše převaze vzdušných znamení v mém horoskopu.Sklon k alkoholu i hudbě by se asi taky našel.
-
17 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 2.Března 2005 09:00:35
http://www.astrologie.cz
Honzo, ten boj proti společenským dogmatům bych spojoval s tím právě vyšlým Marsem.
Alkoholismus. To je dost ošemetné, spojovat alkoholismus s vycházejícím Neptunem. Chlastalo se celé dějiny lidstva tedy synchronně i diachronně ve všech kulturách a civilizacích, akorát např. Indiáni s tím mají velké problémy díky nepřítomnosti určitého enzymu v jejich organismu) a dokonce i některá zvřata si ráda cvaknou (v podobě zkvašeného ovoce např.). Ten Neptun by spíš ukazoval PROČ
Ti kdo zmiňovali hudbu: jakou hudbu jaký druh styl ti dotyční oblibují a jistě se jejich vkus a potřeby během života měnil a mění. Turnovský
-
18 odpověď odeslal(a) Honza ve Středu 2.Března 2005 09:45:52
Ano, ten Mars to bude - zvlášť když přimyslím konjunkci Urana s retrográdním Epimétheem hned nad Marsem ve 12. domě :o) Nu, je to boj...
Napadá mě ještě - spadá-li Merkur či Venuše do orbisu konjunkce se Sluncem, i tak se u nich bere Luc/Hesp - Prom/Epim v úvahu?
-
19 odpověď odeslal(a) Honza ve Středu 2.Března 2005 09:49:28
K té muzice dodávám - Meyer třeba uvádí, že je tam ona "obliba", ovšem že úspěšné muzicírování je dáno spíš planetami jinými - asi i ve vztahu ke stylu hudby. Sám jsem byl na hudbu hodně zaměřen a styl se měnil s časem. Teď spíš radši ticho... Ale ona estetika u Neptuna v tomto směru bude no.
-
20 odpověď odeslal(a) Alena ve Středu 2.Března 2005 10:29:10
Mám na AS Neptuna a Venuši ve volné konjunkci se Saturnem (ve Vahách). Alkohol proto téměř nepiji. Umělecké vlohy se projevovaly většinou ve zhotovování oděvů (šití, pletení atd). Nyní se věnuji automatické kresbě (spíše než o umění je to o stavu duše).
Vodu v mém životě nahradil sníh, vždy mám velkou radost, je-li ho hodně. Bylo ho dosti i za mého narození. (V mládí jsem závodně lyžovala). Alena
-
21 odpověď odeslal(a) Večernice ve Středu 2.Března 2005 10:59:52
.
Milý Honzo,
ano ten Neptun dává také tu touhu " komunikovat" jinak- čili neverbálně - přes něco.
Je to afinita pouze- k tomu neverbálnímu pejorativu. Zpěv je totiž verbální projev komunikace.
Ty dispozice přes ten talent k tomu muzicírovaání bych viděla také -v možnosti genetického otisku telíčka od rodičů- kde může být dán stop- dále pokračovat. Všechno souvisí- se vším...
Já jsem např .při svém Neptunu ve Vahách v konj. se Sluncem v 1. domě chodila coby dítko leta na klavír, stím, že tatínek mě už viděl na konzervatoři a jako hudebnici z povolání.
Osud- či genetika- zamýchali kartami - opvšem jinak. Ručka mi dál neporostla, vychytala jsem s nemírným úsilým po 7mi letech studia - pouze oktávu, ale u Rachmaninova- už nonu a decimu- to byla už pro mne -fyzicky- už dále pouze věc abstraktní- a neřešitelná. Ručka to nezvládla - nebylo rozpětí dlouhých prstíků...
Možná ? to byl také ten " Saturn" (vymezení- omezení )- u toho Neptuna Sluníčka v konjukci - ve stéliu...
Co vím, tak ty idealistické Váhy s tím " mariánkovým hipíckým" Meptunem 60-70 let- u mě ještě u Slunce( vitalita radost energie v nadšení)-způsobily, že jsem taky dlouho byla za " důvěřivého blbce" a totálně naivního - i když chytrého - troubu, který se na spostu věcí- a lidí - díval " bezelstně"- a zbytečně " šel " na "smeč"....coby fackovací panák.
Až ten Saturn- zaplaťpánbůh- při těch lekcích života- mi zprostřekoval " objektivnější" a racionálnější - pohled na své skutečné možnosti sebeprosazení a zpětné reflexe( prožvýkání u Neptuna - taky " nekonečných lekcí"-daného) a také uklidnění - hladiny zbytečného sebemrskačského entuziasmu.
Neříkám- že teď není. Je- a celý život taky- bude. Je to přece jenom otis- ¨predispozic- v nativitě.Ale v rámci nutné opatrnosti- a především" zdravého rozumu"- čili sundání Neptunských brejliček z nosu.
To, ovšem, že jsem dále pak už " nevlála " jako hadr na žerdi- 24 hodin denně v zátěžových situacích - třeba v těch závislostech- je také dílem sextilu toho Neptuna z 1. domu na Plutona( stop a hranice)-
A také silně obsazeným Štírem-Lunou, Merkurem a dále Venuší- v sextilu- na tvrdohlavce a tradicionalistu-konzervativného Marse v Kozorohu.
Myslím, že dobře nasvícený Neptun v 1. domě neb v AS konj. může být velký Boží Dar.
Dává přes sebe( 1)- velké možnosti - ale je to Neptun!- tady sice (1)skvěle realizovatelné sny - talent k mnoha životním tvůrčím radostem- ale také ošál, sliby a úlety-do abstrakce, z kterých není často- v zátěžových situacích- dost sil k návratu .
Záleží ale na nás- pouze - jestli bude Neptun v 1. domě - já chci, potřebuji, zvládám, nebo vzdávám to přes sebe-skutečně Dar Boží- nebo Danajský.
...
PS. mimochodem, pane Turnovský, i když nemám také toho Marta-Janka Bojovníka v konj. s Neptunem jak Vy- ale - mám Neptun v konj.se Sluncem- také coby " akční" planetu- a dovolím si takový (absolutně Neptunsky něškodně-lazený a naprosto mírumilovný )" drobjazg" že s tím AS (Váhy 2-3 st.)- jsme v...zejména -" v něčem" -jak siamská dvojčata...
To byla -adresně ! osobně lazená -poznámka.... (pro nenechavce....)
Přeji foru pevné zdraví a veselou mysl při Luně ve Střelci. Večernice
-
22 odpověď odeslal(a) Axmannová ve Středu 2.Března 2005 12:17:18
Konjunkci SA/NE pod AS u sebe laskavě nazývám "moje lety a pády" - op. LU, kva.UR, sex.PL - vztahy, poznání, uplatnění, celkem drsná výuka...LA
-
23 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 2.Března 2005 12:33:02
nechci ovlivňovat, proto nepíši jakou hudbu oblibuji, tož do teho, neptunovci, napište jakou oblibujete hudbu. Turnovský
-
24 odpověď odeslal(a) Iva ve Středu 2.Března 2005 13:10:47
Pane Turnovský, to není zas až tak těžké uhodnout při konjunkci s Marsem jaká to asi bude hudba-:)).
Přinejmenším v něčem avantgardní a to zřekmě ve filosofickém smyslu(viz kde je Venuše)..
-
25 odpověď odeslal(a) Axmannová ve Středu 2.Března 2005 13:13:43
All the Jazz...
-
26 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 2.Března 2005 13:25:22
no ono to zas tak úplně jasné není. Pokud Ljuba poznamenala all the jazz tak u mne to neplatí, dixielend třebas bytostně nesnáším. pro mně to začalo až s bop, pokračovalo přes hard bop, cool, new thing a vůbec nejradši mám bossa nova, jazz rock mne většinou nudil. Jazzovými hrdinami je pro mne např. Davis, Coltrain a Monk
-
27 odpověď odeslal(a) Iva ve Středu 2.Března 2005 13:38:11
Však tam paní Axmannová má také Saturn(tradiční nebo tedy kořenný) a ne avantgardní Mars-:)).
-
28 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Středu 2.Března 2005 13:42:45
Mars nemá s avantgardou nic společného, je to "poskok" který má vykonat co mu řeknou, ať je to co je to. PT
-
29 odpověď odeslal(a) Iva ve Středu 2.Března 2005 13:42:53
Bossa Nova na mě působí dost jako Venuše v Blížencích(merkurickovzdušný rytmus nebo tedy ty drobné vyťukávané údery prsty) s návazností(je to devátý dům Jupitera)na
slunečného Jupitera v pětce...-:)).
Ale nemusím mít pravdu..
-
30 odpověď odeslal(a) ... ve Středu 2.Března 2005 13:44:08
Dobře,tak poslouchá tu Venuši...
-
31 odpověď odeslal(a) Večernice ve Středu 2.Března 2005 14:56:19
.
Kromě povinné rodinné klasiky- neb při ní jsem vtávala z lože coby dítko a také usínala coby antitotalitního Večerníčkě - řvavě Táborem( to bylo rádio) -üž tehdá navigována ke své nynější profesy-(otcův oblíbený celý Wágner, pak můj oblíbený Rej čarodejnic..., ruská národní klasika- Čajkovskij,Šostakovič,polsko-"francouzký "Schopin( díky Sandové a období-mladého Lizsta, a hlavně Fibich, Suk a z francouzů modré období-Zahrad v dešti a abstraktní poezie v novodobé hudbě- bez Janáčkových konntrapunktů- neb mu dosud nemůžu přijít na chuť....).
Po prvních diskotékách ve Véčku, který fungoval úspěšně i za těžké totality( 1970,1971,197-3)- tatínek dídžejů byl náčelníkem komančské Krajské Marškupačky-na kolejích VŠTU- v Kočicích - bratia Rybárovci- bohatě zásobování " plitami"- od zahraničných studentů na kolejích- to byla celá sestava- ( 70 let- zlatého věku )nesmrtelných ELP, Roberta Planta-a Zeppelinů, Párplů, Jethro Tull, ZZ-top a Pik Foyd , Jimi Herdrixe no prostě paráda.....až mačkám slzu v oku!...
Na přesslazené grupy- stylu Abba, Europe atd- jsem moc nebyla.
Dodeť poslouchám- když nemůžu usnout, Floydy a Mika Oldfielda( Ne Terryho- ten je jinak žánrově posazen-a hlasově vybuzen)...
Jen na muzicírování už mi u mého Petrofa- celopancéřovaného-s francouzkým lazením a rozšířenou klaviaturou( což u piana- ne pianina- je dost velká vzácnost)- nejak už nezbývá čas. Občas si " vyťukám" - ještě" evrgríny"-Beatles- neb Jana Nedvěda-či Petra Jandy- ale je toho už čím dál míň a míň- ručně...
Prostě vzpomínky dosud živého " vzorku" Neptunsko-Váhovské generace- odchycené konjukcí Saturna ve Vahách - těžko-přetěžko - zbavujících se vpomínek na zlaté časy a přelaďující se s důvěrou a jiskrou v oku na jinou "strunu" či hudební avangardu new age- Štírovkého vybarvendí ( kde patří i konec melodického Hard Rocku a začátek zvlčilého " drogově" oblbujícího -vytěsňujícího k nule -cit a křehkost- ..Techna....
To mariánka z dob našeho mládí - byla proti techno párty -hadr...
Zdravím- i veškeré příznivce- pomlouvaného techna- ... které patří teď k Hot- přítomnosti a bude SNAD taky jednou- minulostí...Večernice
-
32 odpověď odeslal(a) .... ve Středu 2.Března 2005 15:02:20
.
Prosím, omluvte tu hrůzu překlepů, přetěžko se mi píše levou rukou a teď také i myslí " správně" se vším všudy- synchronně. Díky. Večernice
-
33 odpověď odeslal(a) Štěpán ve Středu 2.Března 2005 17:17:34
I když nejsem bůhvíjaký Neptunovec, taky se k vám přidám a napíšu pár postřehů o hudbě. Jsem trochu pozdější ročník a vyrůstal jsem na 80. a 90. letech. Depeche Mode, The Cure, New Order...prošel jsem si i obdobím techna, dnes pokud chci poslouchat něco opravdu našláplého, dám spíš na psytrance. Hodně můžu všelijakou elektroniku, od Nine Inch Nails, po Fatboye Slima, od drum´n´bassu po ambient (Lustmord atd.). V současnosti jsem hozen hodně do etnické a syrové domorodé hudby, zejména alikvotního zpěvu z Tuvy, Mongolska a Kalmykie.
Z astrologického hlediska, mám Neptun v konjunkci s Merkurem ve druhém domě, v dobrých aspektech na Lunu, Saturn a Pluto, dále pak Mars konjunkce Slunce a třeba Uran v prvním domě...
-
34 odpověď odeslal(a) Jan Skopeček ve Středu 2.Března 2005 18:19:24
Pro Štěpána: Jestli upřednostňujete trance, tak doporučuju http://eternaltrance.tempo.fm/?page=listen dále http://www.surfmusic.de/dsltrance.htm
Jinak taky Neptun kon. Asc. nemám, ale znám ženu, která ano, a ačkoliv má Slunce v beranu, tak na první pohled působí takovým zamlženým, možná zasněným dojmem.
-
35 odpověď odeslal(a) Roman ve Středu 2.Března 2005 19:00:59
Massive Attack, především album Mezzanine, to mě napadlo jako první. Jinak všechno možné, v poslední době hlavně tvrdší věci, úplně mě pohlcuje rachot kytar :-)(Paradise Lost, Linkin Park, Metallica, Faith No More). Ale taky Björk ...
Abych nezapoměl, Neptun v 1. domě ve Štíru v opozici na Mars. Už docela dlouho fušuju do bojových umění. Ale jakožto neznalý astrologie nevím, jestli v tom nehraje roli i trigon Mars-Pluto.
-
36 odpověď odeslal(a) Honza H. ve Středu 2.Března 2005 19:02:04
Ahoj! Znám jednu ženu která má také Neptun na ascedentu. Co se týče hudby poslouchá folk a ze sportu dělá jogu, celkem běžné. Poměrně dobře ovládá tarot a má intuici a žádný velký pití. Zajimavé asi bude trigon na Lunu na Ic. Je celkem realista a má tímto problém ústát toto postavení Neptuna. Proto asi dělá tu jogu na usměrnéní energije. Honza H
-
37 odpověď odeslal(a) Dana.A ve Středu 2.Března 2005 21:46:46
Dcera mé kamarádky s Neptunem na Asc točila film už asi v 6-ti nědělích.
Kamarád s touto konstelací fungoval před lety úspěšně při našich nerozvážných pokusech jako medium. I dnes je velmi intuitivní, hraje na kytaru - hlavně folk, miluje lyžování a poslední dobou (možná pod kvadr.neptuna na jeho nat.postavení?) to přehání s pitím alkoholu -skoro denně.
-
38 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 12:12:55
Jestli můžu taky napsat něco o písničkách, i když nemám Neptun a asc.
Poslouchám písničky který jako bych v tu dobu potřebovala tak jako člověk potřebuje jídlo. To je ale normální a na to hudba právě je.
Například písnička Don´t cry for me, Argentina, tu někdy potřebuju strašně moc slyšet. V roce 2002 o prázdninách jsem na ni měla úplně šílenej "hlad" a pátrala jsem všude možně kde ji najít a pak mi ji jeden člověk našel na desce po dlouhém hledání a to bylo tak nádherný, dali jsme to tak nahlas, že to bylo jak symfonickej orchestr v celým domě, bylo to pro mě jako když si feťák vezme po absťáku drogu.
Letos někdy na podzim mě to zas chytlo, tak strašně jsem ji chtěla slyšet, ale nemohla ji najít. Ale už mi ji někdo nahrál.
Tu někdy vysloveně potřebuju slyšet.
Nebo někdy jinou hudbu.
-
39 odpověď odeslal(a) Iva ve Čtvrtek 3.Března 2005 12:20:45
To jídlo ve spojení s tou hudbou není špatný.Býk-Venuše,jídlo a hlas-:)).Takže takové skryté(neptunské)jídlo..
-
40 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 12:47:54
Ne, Ivo, to protestuju. Je to tisíckrát "víc" než jídlo. Je to něco jiného. Když člověk nemá jídlo, je to hodně podobné, ale s tou hudbou je to takové víc vznášející se, takové mnohem víc psychické i když je to pociťováno možná i trochu nebo dost podobně fyzicky jako absence, absťák.
-
41 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 13:02:09
Myslím si, že to je touha dotknou se podstaty. Své, individuální nebo jen podstaty.
-
42 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 13:10:56
Nedávno jsem viděla, jak člověku, který několik dní skládal hudbu na počítači, přesně při dokončení ta hudba nějak vypadla z počítače. V tu chvíli křičel tak děsivě, jako musí křičet člověk při opravdovém absťáku.
-
43 odpověď odeslal(a) Iva ve Čtvrtek 3.Března 2005 13:39:48
Paní Stránská souhlasím-:).
" Myslím si, že to je touha dotknout se podstaty. Své, individuální nebo jen podstaty.".
To je moc dobře řečeno,je to tak.
Proto také jisté spojení Luny s Venuší značí "pokoj duše" a proto je Luna v Býku v povýšení-:).
-
44 odpověď odeslal(a) Dana C. ve Čtvrtek 3.Března 2005 13:59:07
No to koukám, to je odpovědí, hezky se to rozjelo...
Ještě: Dano Š, milá jmenovkyně, k Vaší odpovědi č. 16, máte převahu ve vzdušných znameních a Neptun na Asc. ve Štíru ?To jste přesně ten typ, o kterém píšu v úvodu, ten dotyčný má 6 Vodnářů ve 3. domě....a taky ho spoustu lidí nebere vážně, což je obrovská škoda..Na druhou stranu si myslím, že je velmi cenné setkávat se s takovými lidmi (nemyslím, že by jste patřila tím, že máte Neptun na Asc. do nějaké "jiné sorty"), ale alespoň z mých dosavadních zážitků - setkání s "Neptunskými lidmi" pro mě bylo vždycky příjemným zážitkem a jakýmsi balzámem....Přála bych všem, kdo se dívá na svět jen černobíle, aby potkal nějakého takového "Neptunovce" , který by mu trošku "rozhodil systém"...
PS: Já mám sice Asc. v Kozorohu a Neptun kus nad ním ve 12., ale v praktických záležitostech se mně taky moc nevěří...(Luna v 2. domě, Retro Merkur Prométheus v Rybách)
A co se týče hudby - vše příjemné, vypovídající o něčem, zasahující...teď právě Olmerová - Blues samotářky, ..hudba z filmu Poslední tango v Paříži, Mluv s ní.., z klasiky Bach a Chopin.
-
45 odpověď odeslal(a) Iva ve Čtvrtek 3.Března 2005 14:23:24
Když jsme u té vážné hudby.Také nemám Neptun na AS ale je s ním spojený a zvýrazněný(taky mi dal a asi stále dává zabrat).
Takže z vážné hudby Mozart(Lev,páté domy,Merkur,Vodnář)a Beethoven.Beethovena jsem v Johannesu nenašla, má někdo jeho data,prosím?-:)
-
46 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 14:54:29
Rudhyar upozorňuje na to, že během pobytu Neptuna ve Vahách (cca 1942-1957) došlo ke kvantitivnímu skoku při rozšiřování a reprodukci hudby díky rozvoji rozhlasu, televize, gramofonového průmyslu a konečně i díky zesilovačům. Já k tomu dodávám z rockové scény že při tranzitu Neptuna Štírem - kolektivní psychismus- (cca 1957-1970)zachvátily děti a mladistvé vlny až hysterického nadšení pro některé bigbeatové skupiny typická je beatlemanie, ke konci tohoto období začaly první monstrfestivaly (Woodstock), za pobytu ve Střelci došlo na jedné straně ke zkamenění a dinosaurizaci jedněch (typické pro Pinkfloyd, jež zachraňovala jen hysterie nejšikovnějšího a pak i nejbohatšího sirotka na světě megalomanského Rogera Waterse) a radikalizaci druhých: punk a new wave. začátky world a ethno music. Turnovský
-
47 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 15:14:44
on je tu ještě jeden zajímavý jev a to přibližná souběžnost Pluta a Neptuna ve jednotlivých znameních zaokrouhleně:
Pluto 1938 - 56 Lev / Neptun 1942 - 57 Váhy
Pluto 1956 - 71 Panna (konj. s Uranem 64) / Neptun 1957 - 70 Štír
Pluto 1971 - 84 Váhy / Neptun 1970 - 84 Střelec
Pluto 1984 - 95 Štír / Neptun 1984 - 98 Kozoroh (konj. Uran 1993)
Pluto 1995 - 2008 Střelec / Neptun 1998 - 2011 Vodnář
Neptuna na asc. bych v těchto letech spojoval z vlastní zkušenosti s výtaznou polyrytmikou, miluju z těch starých osvědčených Captaina Beefherata, Franka Zappu, Fugs, zapomenuté iniciační a všemi vykrádané Love, samozřejmě Velvet Underground, Can, Soft Machine, Pat Metheny, nejstarší PinkFloyd a Syda Barretta, King Crimsony, Clash, Andersonovou brutální elektroniku Cabaret Voltaire, Chrome a Tuxedomoon, staré Residents a Rock in Opposition - z artificiální hudby minimalismus Steve Reiche a LaMounte Young a mnoho dalších
bytostně nesnáším new age, z toho je mi na blití
-
48 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 15:34:18
Napadá mě zajímavá souvislost: asi od doby kdy jsem se přihlásila do Vašeho kursu je mi z New Age na blití taky. A to doslova. I z určitých jiných věcí - napadá mě konkrétně jedna skupina, když si na ni vzpomenu, vyloženě se mi zvedá žaludek.
Je taky zajímavé, že většinu skupin, které jste jmenoval, jsem měla na pořadu dne od rána do večera, když jsem bydlela se svým prvním manželem. Myslím, že měl Neptun na Asc. Tehdy se mi to líbilo nebo jsem si na to zvykla, už nevím, ale sousedi si na nás stěžovali, takže to bylo spojený s něčím nepříjemným. Chodili k nám jeho kamarádi, a legrace byla, že domovnice několikrát telefonovala mýmu strýčkovi, že chudák taková slušná dívka bere s těma pobudama drogy. Strýc z něj měl několikrát skoro kolaps když se s ním bavil a snažil se mě od něj odvrátit.
A přitom jsme nikdy žádný drogy nebrali. Ale je zajímavý, že jsme se seznámili tak, že jsem po něm chtěla marihuanu.
On ji předtím někdy kouřil, ale se mnou a za mně nikdy.
-
49 odpověď odeslal(a) J.Stránská ve Čtvrtek 3.Března 2005 15:54:47
Šílená blbost - neměl Neptun na asc., ale na descendentu, teda možná plusmínus pár stupňů, to teď nevím z hlavy.
Ale podstatná věc byla ta, že jsme měli v synastrických horoskopech skoro přesnej Nov.
Znám ještě jednoho člověka, s kterým mám v synastrických horoskopech skoro přesnej Nov. a nejspíš to znamená kamarádství na celej život, protože když se jednou za čas vidíme, jako bychom se viděli před týdnem.
-
50 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 15:57:40
téměř všichni jsme poslouchali to samé, zapomněl jsem na spostu jmen (např. Žimi Ánris) zvrat přišel s punkem a novou vlnou, kdy se každý snažil najít něco novýho, co nikdo zatím neznal, to byla od roku 1977 další řadu let největší frajeřina. Na některé těch "bétovenů" jak jsme jim říkali jsem byl a dosud jsem naprosto alergický na Oldfielda, Queen - když dodnes vidím králičí zuby Mercuryho, tak jdou na mě mrákoty, podobně nesnáším Vangelise a častou průpovídkou je mi: Kytaro by mně zabilo. Turnovský
-
51 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Čtvrtek 3.Března 2005 16:32:16
A co Janis Jophlin ?
To snad není možný, že by ji nikdo neposlouchal ?
-
52 odpověď odeslal(a) Jan Skopeček ve Čtvrtek 3.Března 2005 16:36:31
Jak jsem napsal, Neptun kon. Asc. nemám, aler neptunovina mě tkla zhruba dva tři roky zpátky, když Neptun tranzitoval kvadraturou na Slunce- tehdy jsem hodně ujížděl na Massive Attack, Schiller (a Happner), trance, Vangelis, Depeche Mode, ale i sborový zpěvy mnichů z ostrova Athos, atd.
-
53 odpověď odeslal(a) Večernice ve Čtvrtek 3.Března 2005 17:11:24
.
Anonyme, no jasan !!- že Janis a Jimi Hendrix je klasika!
Bez nich by - náš zlatý vek -zlaté mládeže- ještě odchované bez těch motoricky oblbujících šílených syntetizátorů pouze na skutečných -bicích - a borců- co to taky " ostrou verzí" uměli na živo- maximálně zesilovačů- byl by nemyslitelný- ne?
Večernice
-
54 odpověď odeslal(a) Jan Skopeček ve Čtvrtek 3.Března 2005 17:25:28
Zapomněl jsem na Jima Morrisona (nebo jak se to píše.
-
55 odpověď odeslal(a) Stívinka Deczy_ová ve Čtvrtek 3.Března 2005 17:46:57
Docela je radost to číst.
A budeme sympatičtí dědečkové a babička, v křesílku na uších sluchátka - a ze sluchátek bude dunět třeba Frank Zappa , nebo King Crimson , sice nemám na Asc Neptuna, ale mám tam Pluto s Jupiterem, takže mě klidně z tohodle štrůdlu vyhoťte, ale bylo mi s Vámi dobře.
Nějak se mi zastesklo, jdu si něco pustit.
-
56 odpověď odeslal(a) Petr k. ve Čtvrtek 3.Března 2005 20:44:53
Když jsem psal - zájem o umění-hudbu- měl jsem na mysli aktivně- hraní na NÉKOLIK hudebních nástrojů, skládání vlastních skladeb atd, prostě hudba jako elixír, životabudič.
Jinak hudbu, jako takovou(ať už je to jakýkoliv styl) poslouchá snad každý. K tomu stačí pouze pustit si rádio(nebo něco jiného).Petr K.
-
57 odpověď odeslal(a) Honza H. ve Čtvrtek 3.Března 2005 21:17:33
Hudba není jediným prostředkem jak se vyjádřit. Což tak třeba malování, psaní.....
Honza H.
-
58 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 22:44:15
paní Pernová, jsem starší o pár let než Vy a proto a rozhodně si nepřeji být spojován se zlatou mládeží. Pokud se k ní hlásíte Vy, Vaše věc, ale pro nás představovala zlatá mládež dětičky z bohatých rodin, které se nemusely starat o živobytí a žili/y si v přepychu a rozmařilosti, my jsme byli děti chudý. Pak na jejich místo, když byli/y po roce 48 schozeni ze společenského piedestalu do pekel bolševických koncentráků a převýchovných ústavů, na místo zlaté mládeže se instalovala skupina dětí bolševických funkcionářů a my jsme byli dál chudí. Takže pokud se počítáte ke zlaté mládeži, paní Pernová, pak vězte, že jsme třídní nepřátelé. Pro duchaře "marxista" Turnovský
-
59 odpověď odeslal(a) Iva ve Čtvrtek 3.Března 2005 23:19:21
Já navážu na Honzu H. s jeho připomínkou i výtvarného umění.A k tomu se mi hodí i ty chudý děti
a třídní boj-:).Včera dávali na ČT pořad o výtvarnících,kteří stáli mimo hlavní proud od roku 1945.Krom kouzla s husou,která musí mít optimistický výraz,tam bylo více kouzelných věcí a tak mě doklapává i onen aspekt Saturn Neptun.Protože ti výtvarníci byli zahnáni do role bezdomovců společnosti,jejich společenský status byl více než bídný a to vše pro to,že tvrdohlavě trvali na svém NeptunSaturnu.
Bylo to tak?-:)).
-
60 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 23:32:20
já třeba Ivo nechápu, z čeho žil celá léta Alén Diviš! Znal jsem vyvlastněné továrníky, kteří v 50. letech živořili s důchodem 100 Kč měsíčně, hrůza i na tehdejší úroveň spotřeby - rychlá smrt vyhladověním
-
61 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 23:34:37
a pak zas byli vychcánkové, kteří si to dokázali zařídit a přežili i tuhle pohromu v řadách nové nomenklatury: Zlatá mládež bolševická
-
62 odpověď odeslal(a) Večernice ve Čtvrtek 3.Března 2005 23:35:25
.
Pro bolševika- pana Turnovského...
No to jsem opět po nějaké době " řvala smíchy"...
díky, skutečně díky!
Pojem zlatá mládež- není to co Vám " vyvanulo "na mysli"- v mém " pejorativu" uvedeného významu - ale skutečně - " zlatá mládež"- tím, že byla bezprostřední, permanetně nesfetovaná během celé disko, a verbálně i emočně použitelná- během - těch " studenských rokových párty"- ( zaplať Pánbůh)-našich " zlatých mladých let"...
Za bolševika- bohužel- Košický študácký plebs- neměl možnost dorvat se k deskám zahraniční hudební new age-tak jsme holt " využili, použili , zneužili a hlavně důsledně podojili" bolševickdé kádry- / oteckov skudentů/- k pravidelnému přísunu- těch skvělých kapitalistických hudebních novinek a tím k !!.
Takže- Nééé- frackovití privilegovaní pazgřivci-dítka komančské marškumpaačky KV KSČS-kteří pařili na disko a provokovali - bolševický mladý proletariát- ale výslednice- nutnosti- " přežít" - i v zákopové- hudební " ilegalitě"- s důvtipností a někdy i nutným " vyčuranectvím- aby bylo docíleno - adekvátního výsledku- že??
Nebo - Vy jste už- jaksi - pozapoměl na své bouřlivé" mladé léta"??
NO to mi neříkejte s tou svou sestavou Mars Nept. ( z 1) v nádherném výživném kvadrátu -tady ovšem -naštěstí- volném !!na MC-Uran-že jste coby hodný hošík- držel " pusu a krok".
A to ani omylem!...
S tím stejně nasvícendým AS na Urana- jste - teda v té zavěšené " průpovidce "- u mně na " špatné adrese"- abych Vám to zbaštila!!!
To říkejte- jinému AS- a stupni- než mému- který je v konj. s Vaším- a pokud o tom i teď jaksi pochybujete - vemte si Rudhyara-Mandalu - spočněte- okem na příslušném sabiánu...
Nic ve zlém, ale afinita Vašeho "pochopení "a následně zavěšená reprodukce výrazu " zlatá mládež"- jako taková- konstatuji - suše-( a nezakrývám ´také osobní údiv!!)
je tady Vaše- osobní a pořádná "sekyra."..
A neuražte se prosím, laskavě, opět, !...
Nechci Vám vůbec " brutálně" vletět do úsměvu.
Dí- - Neptunsko-ascendentní siamské dvojče-Večernice
-
63 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 3.Března 2005 23:46:16
Zlatá mládež je termín, který je jasný a zřetelný, budižkničemové a flákači ať už buržoasního nebo bolševicko-nomenklaturního původu. Já jsem paní Pernová ještě zažil hrdinné Vyšehradské jezdce, jejichž náčelník pohrdlivě pozdravil soud slovy: Čest prejšn, rudí konšelé!
-
64 odpověď odeslal(a) Iva v Pátek 4.Března 2005 00:11:04
Pane Turnovský a neznáte data právě toho Aléna Diviše?Ten musel mít krom Saturn Neptun ještě strašlivého Pluta-:)).(Ale pokud ne,já si je najdu.)
To byla doba a to byly osudy..
Po pravdě i teď je doba a jsou osudy-:).
-
65 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 00:15:32
.
No vidíte!
A já jsem OSOBNÉ ! " odtáhla" v hluchém období( 1970)v době maturit vyších ročníků -hluboce se nudící třídu spolužáků II. E- SVŠ Šrobárova 46, Košice - Mesto- na miestne výletné kúpalisko-, vyfásla za tento " počin"- trojku z chování a následně čelila jak ředitelskému sboru- tak nepříčetnému Otci-Plukovníku ČSA- který -byl osobně povolán z Leteckého Musea Prahy Kbely- kde byl náčelníkem- osobně se zodpovýdat z mého chování a byl poté i tvrdě zdrbán místním OV KSČ příslušné Košickké vojenské pobočky..
A pak mi, drahý pane Turnovský- tady povídejte- co obnáší " osobní zážitek " - slova- " geroj".v dobách hluboké totality...
Dí - opět pobavena- Večernice
-
66 odpověď odeslal(a) Dagmar v Pátek 4.Března 2005 00:17:46
hele, Pavle nejste sám, kdo je takhle starý, i já si je pamatuji i jejich výroky!!
V tomto případě - týkající se hudby a nejen té - jako jedno z mála - je zdánlivé stáří výhodou!
-
67 odpověď odeslal(a) Dagmar v Pátek 4.Března 2005 00:26:45
A ještě mám jeden krásný zážitek - asi před 15 lety jsem vyhazovala krámy ze sklepa při velkém úklidu - mezi nimi i starý magnetofon ve kterém byla ještě páska. Fungoval a na pásce byly nahrány Doors ! A ještě jedna skupina, jméno si nepamatuji se kterou tenkrát zpívala Maryska Veres - nebo tak nějak se jmenovala. To mě dojalo až k slzám!! fakt!
-
68 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 00:31:10
no pak se paní Pernová omlouvám, vy tomu opavdu nemůžet rozumět a vědět o čem mluvíte, já mám na mysli 50. a 60. léta ne nějaká unudlaná 70. Turnovský
-
69 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 00:43:45
.
No ale to jste byl v těch 50 tých letech přece pane Turnovský ještě " na houbách"- ne?
Ty exceletní osobní zážitky se děly tedy- v předstihu zrození, neb jak jste tedy u " sebe" vyloučil -mýlku- možnosti osobního selhání - transformace- do subjektivního " pohledu"- na ONU dobu?
Dí -zvědavá Večernice
-
70 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 00:53:26
pokud to nevíte tak jsem ročník 1950, paní Pernová
-
71 odpověď odeslal(a) Iva v Pátek 4.Března 2005 00:56:35
Paní Večernice,nezlobte pana Turnovského,já jsem také zažila pěkné věci ještě než jsem opustila jisté útulné bříško-:)a venku to pak o moc lepší nebylo-:)
Raději mně poraďte, jak je možné, že někdo s tak pohnutým osudem má nakonec vlastně jen tak nevinně vypadající opozici stélium PlutoVenuše Neptun opozice celkem šťastný Jupiter Uran a ke všemu ve Střelci??-:).Koukám na Saturna v Kozorohu atd a myslím si o tom své ale čekala jsem vážně něco přímo SatNep.
Data : Alén Diviš * 26. 4. 1900 Blato (u Poděbrad), † 15. 11. 1956 Praha.
-
72 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:04:31
.
No to je mi známo.
Já jsem 1952- tomu říkáte rozdíl?
Padesátá léta jsou od 1940-dp 1950.
Šedesáta léta jsou od 1950 do 1960.
Tak jako naše drahé - sabiány...
A tak mimo těch " hub" jste pak v těch šedesátých létech coby dítko-pak mohl pouze skvěle zpívat- v mateřince-( jako já, že?)- Kočka leze dírou, neb " akční" ´-vysoce populární " častušóčky".
Když už moc zavřu - obě oči- tak motivačně- na Vás tak mohl ještě působit pouze repertoár akční pop music- ansáblu" Alexandrovců- z žánrově dostupného bratrského Sajuzu.
Takže co mi nato teď odpovíte-??? dí pořád se zájmem Večernice
-
73 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 01:09:44
Padesátá léta jsou od 1940-dp 1950.
Šedesáta léta jsou od 1950 do 1960.
????!!!! už nemusíte nic dodávat, to stačí.
navíc v útlém dětství je každý rok rozdílu setsakrametsky vidět
-
74 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:10:40
.
Ivuško, to chcete něco k tomu narození -nebo úmrtí?
Jsou zavěšeny od Vás dvoje data.
O které souřadnice se Vám jedná?
Díky- Večernice
-
75 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:18:23
.
No jistě!
Jsou tak jak píši.
Dvacátá léta- byla přece od 1990 do 2000.
Tak jako dvacáte století je od 1900 do 2000.
Je to pouhá logika.
Nic víc.
!!!
To dodávám- zase já.
A ty dva roky- se v tom ucouraném Váhovském Neptunu- (o kterém tady mimochodem byla celou dobu řeč- že?se - skutečně ztratí.
Není náhodou ten Neptun taky o " idealismu" a - mlžení?...čistě " tradičně".
Nevnucují-názor- koukám na nativitu Vaší a mou a píši, píši...
Už Vám dám pokoj- tak se už nečertite!
Díky za diskusi-a Krásné sny .... Večernice
-
76 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:23:06
.
Znovu:
Dvacátá léta byla 1910-1920,- sorry- překlep- také logika, že?
Jinak to ostatní platí.
O letech 199O až 2000- se praví, že to je poslední desetiletí- dvacátého století.
Večernice
-
77 odpověď odeslal(a) Iva v Pátek 4.Března 2005 01:23:29
Paní Večernice ta data narození.On odešel do Paříže někdy v roce 1924(asi,cca).Před 2.svět.válkou jej jako domnělého zvěda internovali do samovazby a pak například do tábora v Maroku atd.,pak pár lepších let v USA, po válce se vrátil sem a zase život trochu jako v samotce-:)).
Já jsem vážně čekala ponurost SatNeptuna(jeho kresby) a koukám JupUran ve Střelci-:)).Ale to jen vtipkuju.
Ale nespěchá to,jen až byste měla náladu,třeba kde by mohl být AS(SL,Me,Ve??).
-
78 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:27:30
.
Ivuško- sorry- už jdu taky na kutě- zítra se na to podívám- a jinak nashle na Pacifiku- zdravím a přeji dobrou noc. Večernice
-
79 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 01:34:12
nejen v dějinách literatury ale jinde: 20. léta jsou odjakživa 1920-1929, 50. léta 1950 - 1959, šedesátá 1960 -1969
-
80 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 01:46:11
.
No jo, ono se to v literatuře takhle uvádí.
Ale v běžném životě a komunikaci- je to jinak.
Jsou samozřejmě lidé co chápou desetiletí - bibliograficky. A já pokud - se nejdená o bibliografií- jsem zvyklá pojmově se vyjadřovat - viz to logické:
znovu:
dvacáté století je: od 1900 do 2000
Toť vsjo- ten Váš přístup k těm 5,60 letům- Vám neberu...
Každý máme- holt své.
(Ale stejně, i při té Vaší alternativě- v těch 50 letech jste mohl tak spívat nanejvýš zájmově ty národní lidovky- coby dítko školkou neb školou povinné a možná něco kolem puberty- v těch 60 letech- bugy-bugy- mohl pak nastoupi konečně ten Elvis, pak Beatles , Stouni atd...- ).
Dobrou - a " vyvěšuji už bílé prostěradlo"( do okna)...Večernice
-
81 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 01:52:09
kecy
-
82 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 02:01:22
.
a oceňuji- jak mě ..." moc milujete" / *******
-
83 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 10:55:52
je to tím, že používáte termíny bezmyšlenkovitě, prostě plácnete nšco, co Vám slina přinese na jazyk a do klávesnice, a když Vás za to něco někdo chytí tak zuříte. Používáte přeíru slov a tak to není nijak těžké, naopak, jeden aby se krotil, Vás kritizovat, neděl by nic jiného.
Použila jste termín zlatá mládež a já Vám ukázal na význam tohio slova. pak jste kontrovala tím, že jste mi zkritizovala používání termínu 50. 60. léta apod. V dějinách umění a i v historii se tento termín používá, i když nemá logiku. Termíny totiž nebývají na logických vztazích založeny dokonce nejsou spojeny ani s nápodobou jevů. Prostě se to tak vžuilo a každý kdo chce mluvit o období 1901-1910 s tím má potíže, neboť kdyby napsal 10. léta tak nikdo neví co tím myslí. Historie nezná rok 0, v matematice nepředstavitelné. Podobně s násobky. Když je něco jednou tak drahé tak je to současně dvakrát tak drahé. V matematice by nás tím vyhodili, v krámě se nám to nestane. Turnovský
-
84 odpověď odeslal(a) Večernice v Pátek 4.Března 2005 11:35:44
.
Pane Turnovský já Vás především při pátku - zdravím z Ostravěnky- a přeji pevné zdraví a pohodářsky veselou mysl.
Já skutečně -NEZUŘÍM!- proč máte ten dojem, ždyť píši zvesela a - k věci-... Tak o co jde.
Nebuďted tak " nabroušen"- a zbytečně" ráčkovsky- nedůtklivý" a sebestřetný... prosím.
Vím, že to myslíte za sebe dobře, jak jinak, že?
ale já skutečně nemůžu zato, že když uvedu klasiku pojmu zlatá mládež- do ! úvozovek !- tak si to osobně vyložíte-v diskusi jinak-. NEŽ !pejorativum na tento výraz.
Vždyť tam byly TY uvozovky.
Nemůžete chtít přeci u sebe " protekci" tady- pro své osobně lazené -myšlené-pejorativa- jako např. příklad s 13. znamením Hadoše-kde jste přiřadil úplně vážně v kontextu textu planetu Pluton- k 13. zn. zvěrokruhu a Štíru.
Tady jste se pejorativně "vyperlil "a poeticko-básnicky " odmocnil" a následně jste v diskusi- žádál!- ostatní o NADHLED - a brání v potaz- básnícko- literární afinity- významu.
Já jsem s tou zlatou mládeží udělala - ale lautr to samé!
A kde je tudíž - Váš proklamovaný nadhled a tolerance k stejně " danému "-myšlenému - s tím rozdílem že to není pouze u VÁS ale - ??u druhých...
( nebo snad Uzkoprsá Panenkovská Luna Sat- vicící solo ve 12 domě - tady má něco -přese mne- neco nezvládnuté??, i když je vysoce precizní a jinak fajn...ptám se...)
Co myslíte, proč jsem studovala na SVŠ v humanitní zaměření a ne přírodovědní?
Kvůli matice a desktriptivě a nechuti z nepřirozeného a zbytečého omezení rozevlátého Slunečního AS, v kombinaci se Štírovským Merkurem., znásilňovat vzduch a intelekt.
U metálních nutných dispozic a racionálních pouček- mě přeci držel a drží pořád ten Sat. Váhy a Kozoroží Mars v sextilu na Štírovskou Lunu- (obě planety jak Saturn, tak Mars duchovně- ne mentálně !!- v povýšení -- ne?- dle mě dostačující až moc).Jsem spokojena- já osobně, z této výbavy. Patří ke mně a je taky fajn....
Tak znova- mám prostě jiné vybarvení- a je to dobře, a že si tady diskutujem -astrologicky- k věci a přínosně.
Každý kopem ovšem ze své- hvězdné -" branky".
Jinak díky za diskusi- a vůbec se nezlobím!!- a jsem v pohodě- pohodičce.
S přirozeným pochopení a také úsměvem dí Večernice
-
85 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 4.Března 2005 12:16:36
A no jo