Zobrazení otázky a odpovědí
-
početí dítěte
181 otázku odeslal(a) Povětrnice v Úterý 8.Února 2000 11:21:17
Píši poprvé a před Vámi všemi se skláním. Astrologii studuji teprve rok a upřímně říkám, že kolikrát nevím, která bije. Valí se to na mě ze všech stran. Byli jste na tom stejně?
Přesto mám jeden dotaz. Jak se vypočítá příhodný termín pro početí dítěte?
Děkuji za odpověď.
-
Re: početí dítěte
1 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Úterý 8.Února 2000 12:16:06
Milá Povětrnice, sám za sebe jsem toho názoru, že děti se mají rodit tehdy, kdy se ruku v ruce s Vesmírem přihlásí k životu. nejsem tedy velkým přítelem vypočítáváním dětí, ale vůbec nejsem proti antikoncepci a rozhodně neproklínám ty ženy, které musely podstoupit interrupci. Pokud nějaká dvojice spolu děti mít nemůže, tak to tak asi má být. Je tolik možností jak to napravit, uznávám, že Jonášova metoda je jednou z nich, ale "neordinoval" bych ji na potkání. Znám případy takhle "vymodlených" dětí a vím, že jsou to mnohdy pěkní smradi a teroristi. Turnovský
-
2 odpověď odeslal(a) elenis v Úterý 8.Února 2000 23:41:58
Pokud jinak nedáte,mohlo by to být v hodinu,když je tranzitující Luna v konjunkci s Vaší nativní Lunou plus mínus hodina/může to vyjít i do období menstruace,jestli v tom máte binec/ a snad nejpřesněji,když je tranzitující Slunce v přesné konjunkci na Vaše nativní Slunce,což je jen jednou za rok přibližně v den Vašeho narození.Ale to je každej většinou úplně nalitej.
Vyzkoušené to ovšem nemám,ale klidně hup na to.Ve víře je síla.Elenis
-
Pravidlo Eugena Jonase
3 odpověď odeslal(a) Anonymous ve Středu 9.Února 2000 01:48:54
Skromne nazory - obecne se domnivam,
ze by lide meli znat Pravidlo Eugena Jonase,
"Zena je plodna, kdyz se na nebi opakuje
stejny aspekt Slunce a Mesice jako v dobe
jejiho narozeni." Toto obdobi je rozsireno
na tri dny pred a den po teto presne fazi.
Navic poloha Mesice v muzskych znamenich
dava predpoklad ke chlapci a v zenskych
znamenich k holcicce.
Celkove se k tomu da rici jen to, ze
opakovani faze Slunce a Mesice je dulezity
astrologicky fakt, pouzivany v zakladnich
predikcnich technikach, starych jako sama
astrologie. Tez prevladajici muzsky princip
v obdobi poceti dava predpoklad chlapce a
naopak. Vse je zajimave z drobneho postrehu,
ze pouzivani jednoho astrologickeho faktu
dava tak presvedcive statisticke vysledky.
Jedine k cemu se to da rozumne pouzit, je
doplneni antikoncepcni techniky plodnych dni
o takto spoctene dny.
Obecne je pouzivani jakkoliv spoctenych dni
velmi problematicke, protoze se neco sice
zesili ale zaroven i neco zeslabi, ceho si
clovek ani nevsimne. Jedina cesta je na sobe
pracovat. K.
-
4 odpověď odeslal(a) Borůvinka Vytrvalý ve Čtvrtek 10.Února 2000 01:38:22
Tak nevím...
Fakt je možné si naordinovat genia ?
Nevím proč, ale tohle mi smrdí. Zejména v HTA, (ale taky třeba trochu v hermetismu - ovšem poutze IMPLICITNĚ !!)pochopil-li jsem správně, je úplně jedno, kdo se Vám narodí. Každá mince má dvě strany, takže i když si naordinujete právě takového člověka, jakého si myslíte, že si naordinujete, bude se výsledeku s vysokou pravděpodobností dost divit. Víte, vím bohužel stále ještě víc o genetice než o astrologii a můžu Vám říct, že ty "matky" které se nechaly připustit pipetou s obsahem "prestižního samce", jsou velmi často rozčarovány když zjistí, že on ten potomek vypadá ale úúúúúplně jinak, než krasavec s obrovským svalem od nohou až po mozek, kterého viděly na obrázku u zkumavky.
Má-li tedy pan Turnovský pravdu v tom, že horoskop je jiným vyjádřením téhož čeho je vyjádřením genom (což mne trochu děsí), pak si Vás dovoluji ujistit, že si lautr nic nenaplánujete. Záleží na tom, koho z dítěte vychováte - astrologicky - jaké potenciality z těch, které horoskop jako suma symbolů vyjadřuje, uvedete v aktualitu.
Navrhuju tedy raději vsadit na krásnou atmosféru situace. Já bych asi nemoh tehdy, kdy si zavelí hvězdy...
Mnoho úspěchů přeje
Borůvinka
-
5 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský ve Čtvrtek 10.Února 2000 01:47:57
To bylo hezký, pane Borůvinko Vytrvalý, dík, Turnovský
-
6 odpověď odeslal(a) Antonín Baudyš jr. ve Čtvrtek 10.Února 2000 03:55:41
Milý kolegové,
myslím že otázka vhodného termínu pro početí dítěte byla původně myšlena více vzhledem k ženám u nichž je dispozice pro otěhotnění biologicky zkomplikována. Asi nemusím připomínat, že pro mnoho žen je nemožnost přijít do jiného stavu důvodem k malému soukromému zoufalství. Mé soukromé stanovisko je to, že raději mít dítě než zůstat bez dětí a když dítě, tak než adoptované, raději se pokusit o vlastní. (Doufám, že touto formulací nikoho nediskriminuji.) Otázky případného nadstandardní výbavy dítěte jsem u žádného astrologa zatím neviděl řešit. Co já vím, vždy šlo při výpočtech o holé vydupání dítěte ze suché země.
Za této situace považuji Jonášovu metodu jako dar z nebe. Spíš než na vlastní výpočtové kutilství bych se v kauze tak zodpovědné jako uvádění dítěte na svět spolehnul na radu profesionála. Vím, že dr. Josef Kulovaný z Prahy má v tomto směru asi nejbohatší zkušenosti u nás. Sám tento výpočet dělám taky, zpravidla poskytnu tři, čtyři vhodné termíny z roku. Pro zdar věci připomínám, že je třeba zvolit správný hodinový předstih před exaktním zopakováním aspektu a že je třeba vyloučit ty horoskopy početí, ve kterých kosmická situace směrodatných planet naznačuje zdravotní slabost budoucího dítěte.
Mnoho štěstí Vám přeje přítel strmých populačních křivek, Baudyš jr.
-
7 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský ve Čtvrtek 10.Února 2000 11:28:33
Jonášova metoda Soli-lunární revoluce sama o sobě nestačí zajistit úspěch. Je třeba zasadit tento okamžik do dlouhodobých cyklů. Je-li v soláru/transoláru, v tranzitech a direkcích naznačeno v příslušném období není jeden z pratrtnerů připraven na rodičovství - mnohdy ani otcem/matkou být nechce a ani nemůže, pak je to celé zbytečné a uvádí oba do ještě zoufalejší situace. podotýká Turnovský, který si myslí, že lidí je na Zemi už PŘÍLIŠ - hlavně tady na severu a že už s tím ostatně příroda něco dělá...
-
8 odpověď odeslal(a) Antonín Baudyš jr. v Pátek 11.Února 2000 02:25:31
Milý pane,
je nás tu moc, ale tohle si mohli říci již moji rodiče, eventuální nerodiče a to by mně i jim bylo líto. Nechci problém přelidnění bagatelizovat, ale současně nevidím jako řešení na potomstvo rezignovat. Kdyby ne z osobních důvodů, tak strategicky viděno, aby nás země s porodností vyšší než dvouprocentní časem nepřečíslily a nepřesídlily. Bez trochy vitality a sebevědomí, tedy vůle žít, se žádná kultura neprosadí. Ať je naše kultura jakákoliv, za to dobré z ní máme - myslím - zodpovědnost i jejím dalším zachováváním skrze naše děti.
Připomínky se zasazením do širších cyklů jsou namístě. Kde je radix s ohledem na potomstvo "zapikolován" již předem, je však i příležitostí v rámci cyklů pomálu. Buď se s tím člověk smíří, anebo přírodu přesvědčí o své vůli s touto (zpravidla psychickou) dispozicí něco dělat, sebe měnit.
Vitalitu s nastupujícím jarem přeje Baudyš jr.
-
9 odpověď odeslal(a) Tereza Dvořáková v Pátek 11.Února 2000 15:37:22
Dovoluji se také přihlásit se o slovo, neboť mě rozběhlá debata na téma plánovaného rodičovství docela zaujala. Plně souhlasím s pány Turnovským a Borůvinkou Vytrvalým. Rovněž si myslím, že matička Země je už dost přelidněna a vydupávat z ní za každou cenu další potomky, rozhodně nemá smysl. Co když žena, která dítě mít nemůže, ho ani nemá mít a má svůj život zasvětit něčemu jinému, a proč vlastně vůbec většina žen v současné společnosti stále vidí svou jedinou seberealizaci v mateřství? To jsou, podle mého názoru otázky, kterými by se měl astrolog zabývat. Lidé většinou chtějí mít děti úplně z jiných důvodů, než kvůli tomu, aby jejich potomci ztělesňovali svaté ideály a hodnoty jejich velkolepé a rádoby nejhumanističtější kultury. A kdo rozhoduje o tom, která kultura je lepší než druhá? Ve světě byly a budou společnosti, které vzniknou, bojují o přežití, expandují a po dodažení svého vrcholu upadají a zanikají, aby je mohly nahradit kultury jiné. Jsou - li na vyšší úrovni než předchozí, ví Bůh.
Zdraví Tereza Dvořáková
-
10 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Pátek 11.Února 2000 17:44:01
Ano, cykličnost (vzestup, vrchol a úpadek kultur a civilizací je nepopiratelný, stejně jako to, že mnozí rodiče mají děti, aby do nich investovali, nebo aby měli aspoň někým manipulovat. A v této civilizaci (pseudokřesťanské) k tomu ještě přistoupil fakt, že děti v pubertě nikdo nezasvětil do techniky sexu. Správně ani podle teologicko-religionistických představ ani neměl mít kdo, když klerus má žít v celibátu (cha-cha kdo věří tomu, že tak činí, ať tam běží a nechá se u církve zaměstnat) a tak tomu ani nesmí rozumět. Takže zbývá jedině poslanec Severa, který má mladé lidi rád. Zdraví Turnovský
-
Re: bez dětí to není ono
11 odpověď odeslal(a) Antonín Baudyš jr. v Pondělí 14.Února 2000 00:03:10
Vím, že je to už osobní argumentace a že už nepíši o astrologii. Ale protože se mne téma dětí někudy zevnitř dotýká víc než témata různých technik ... Osobní postřeh. Znáte jaké to je, jít na navštěvu k bezdětnému páru a jaké to je jít na návštěvu do rodiny s dětmi. Nemohu se ubránit dojmu, že u bezdětných párů často visí ve vzduchu počítání, vrtání jak ušetřit, jak si užít. A že töto počítání a užívání je nějakým způsobem prázdné. Myslím, že z titulu příslušnosti k rodu homo jsme programováni k reprodukci a k pocitu smyslu plynoucího z reprodukce.
Pane Turnovský, nehledejte za mými slovy žádnou lidoveckou politiku nebo katolické imperativy. Kdo mne a otce zná, ví, že dohledati se lze u mne i u něj všeho možného, jen lidovectví a katolictví jsme kdesi v půli cesty potratili. My jsme spolu ještě osobně nemluvili a díky tomu byste mne mohl nazírat výše uvedenou optikou. Bylo by to vedle a bylo by mi to líto.
Buďte všichni zdrávi a dětem na svět nebraňte, jako nám nebylo bráněno. Baudyš jr.
0602.228.593
-
12 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Pondělí 14.Února 2000 01:50:23
Vážený pane Antoníne Baudyši jn.
beru na vědomí vaše upozornění stran vašeho katolictví a lidovectví. O tom, jaká atmosféra vládne v té které rodině (bezdětné, dětné), o všech pro a proti plánovitému, vědomému, neplánovanému atd. atp. rozmnožování lidského rodu, bych byl ochoten, pokud svolíte, s Vámi zapříst diskuzi až budete rodičem. Prosím, neuražte se, ale teoretické a praktické pohledy mohou v této oblasti opravdu být diametrálně odlišné, zdraví Turnovský
PS: ze stejných důvodů bych varoval případné klienty, aby si nechali ve věcech výchovy dětí radit bezdětným astrologem, či ještě hůře astroložkou
-
13 odpověď odeslal(a) Zora v Pondělí 14.Února 2000 10:39:40
To znamená, že jediným řešením je adopce. Získám zkušenost, která mě opravňuje k vlastnění názoru na tuto věc, ale nuceně se nerozmnožím. :-)
Hezkého Valentýna přeje Zora.
-
14 odpověď odeslal(a) Pavel Turnovský v Pondělí 14.Února 2000 17:03:21
No, ono se už párkrát stalo, že po adopci se rozpustily blokády a příslušný pár - do té doby "neplodný" se plodným stal. Zdraví Turnovský