Zobrazení otázky a odpovědí
-
Příbuzenské vztahy v astrologii
1169 otázku odeslal(a) Turnovský v Neděli 28.Července 2002 12:01:24
Dostali jsme se k tomuto tématu v otázce ohledně diktátorů. Uvedl jsem, že základními příbuzenskými vztahy podle antropologů je otec, matka, syn a tchán (otec, matka, syn jsou jasní, tchán dává synovi dceru, čili i dcera je tu zahrnuta, jeho funkcí je spojit dvě linie - samozřejmě dnes můžeme vyměnit syna za dceru a tchána pak za tchyni) další příbuzenské vztahy jsou zpracovány v tradiční astrologii a patrně i v horární.
Příbuzenské a jiné vztahy z hlediska tradiční astrologie (viz Jan Kefer: Praktická astrologie)
1. dům 2/3 manžel, babička, maželky společníků, 3/3 manželky nepřátel
2. dům 1/3 bratři nepřátel, otcové přátel
3. dům 1/3 sourozenci - první bratr nebo setra, přátelé dětí, nepřátelé otce, děti přátel
4. dům 1/3 rodiče, nepřátelé dětí, 2/3 přátelé služebnictva
5. dům 1/3 milenka, děti, druhý bratr nebo sestra, 2/3 nepřátelé podřízených
6. dům 1/3 tchán, strýc, teta, nepřátelé manžela, 2/3 podřízení a zaměstnanci
7. dům 1/3 první manžel, druhé dítě, dědeček, třetí bratr a sestra, synovci, 2/3 společník v povolání, druhý manžel, veřejní nepřátelé, 3/3 společník, třetí manžel, veřejní nepřátelé
8. dům 2/3 sousedé, zaměstnanci sourozenců
9. dům 1/3 švagrová, švagr, třetí dítě, společníci prvního sourozence, přátelé přátel, 2/3 otcové podřízených
10. dům 1/3 rodiče a jejich vliv na povolání a sociální postavení, tchán, domov ženy, u ženy manžel, nepřátelé přátel, první dítě podřízených, přátelé nepřátel, 2/3 domov nepřátel a společníků
11. dům 1/3 osobní přátelé, pátý sourozenec, veřejní nepřátelé dětí, manželé dětí, společníci dětí, pastorkové
12. dům 1/3 tchýně, sourozenci matky, 2/3 tajní nepřátelé, manželka společníka
I když to na první pohled vypadá zmateně a dokonce tu najdeme protimluvy (1/3 12. domu sourozenci matky versus 1/3 6. domu strýc, teta) určitý systém tu je. Dům určitého příbuzného se považuje za jeho 1. dům a pak se od něho odpočítávají jeho domy. Např. 5. dům naše děti = 1. dům dětí pak samozřejmě protilehlý dům v mém horoskopu 11. dům je jeho sedmým v pořadí a značí manžele a společníky dětí (nezapomeňte při sečítání vždy odečíst 1 dům př. 5+7=12-1=11).
Pozoruhodný je nedostatek termínů češtiny pro složitější příbuzenské vztahy, asi se budeme muset poučit od přírodních národů.
Turnovský
-
Re: Příbuzenské vztahy v astrologii
1 odpověď odeslal(a) lajka v Neděli 28.Července 2002 12:36:55
A když už hlouposti, tak všechny.-A nesvědčí vládce 4.domu v domě 12.,že původ je
obestřen tajemstvím - zamlčen?
-
2 odpověď odeslal(a) lajka v Neděli 28.Července 2002 12:50:43
A lékař oddaluje smrt a ve spojení s tím Uranem
viz jeho vyváznutí jak ve válce tak při atentátech.Bylo by to hezké vysvětlení-škoda, že asi liché.
-
3 odpověď odeslal(a) lajka v Neděli 28.Července 2002 15:19:26
Já se kloním k příbuzenskému vztahu, byť pan Schaake píše o jeho nevlastní neteři -"byla vysoká, štíhlá, měla teplé hnědé oči a k tomu husté, téměř černé vlasy.Vypadala spíše jako Židovka."Ty hnědé oči jsou zvláštní, jinak mi připadá, že na Židovku nevypadá tedy vůbec - typická Němka.Ale můžu se plést.
Po kom do čerta zdědil ty přeze všechno přeci jen umělecké sklony?Kdyby byl aspoň otec matky stoprocentně jistý(teoreticky by to mohl být ten samý co jeho).Lékaři mívají sklony k výtvarnému i hudbě.Když ne lékař , pak někdo zabývající se asi prakticky něčím od umění, stavitel,no čalouník je taky vztah ke krásnu anebo od Býk - lihovar,parfémy,řezník?, obchodník nemovitostmi, poživatinami,hmotami(plynnými?),drogista, nemovitostmi,
velkostatek-produkce+porážka zvířat.Není někdo takový v okolí?Nebo syn takového?U kohože to sloužila(předpokládám)Klára ve Vídni?Nebyl to příbuzný?
A už dám chvíli pokoj.
-
4 odpověď odeslal(a) Jarmila V. v Neděli 28.Července 2002 20:55:45
Pane Turnovský, rozumím tomu dobře - rozdělení domů jako doslova: první třetina druhého domu..., poslední třetina druhého domu... ?
Jak to vychází časově? Jestli tedy jde třetinu určit i časově nebo jde pouze o charakter určitého úseku jednotlivých domů? Ale nějaká dynamika tam asi bude, že jo.
-
5 odpověď odeslal(a) lajka v Neděli 28.Července 2002 22:21:15
Pane Turnovský,až budete mazat j.s.mohl byste smazat také některé moje příspěvky?Skutečně sem
nepatří ale neprozřetelně jste kdesi vepředu zmínil nevlastního otce a mně tam skutečně nějak ty vztahy nepasují.Myslela jsem, že z Vás(eventuelně i z nějakých TA astrologů) vytáhnu
proč si to myslíte ale už na tom netrvám, ostatně to pro ten horoskop není zas až tak důležité,jen
to pro nositele muselo být v dětství o to těžší,
nalézt identitu,což ovšem neomlouvá.Děkuji.
-
6 odpověď odeslal(a) js v Neděli 28.Července 2002 22:48:56
Lajko, jsem rada, ze se mnou tahnes za jeden provaz. Ahoj Jana
-
7 odpověď odeslal(a) Turnovský v Neděli 28.Července 2002 22:54:05
pro paní Jarmilu V.: ano, 1/3 = 1. třetina domu, 2/3 = 2. třetina domu a 3/3 = 3. třetina domu. Co se týče času, autor neuvádí, ale můžeme si domyslet, že se záležitosti dotyčné osoby by měly být aktivovány v reálném čase tranzitem planety těmito třetinami, analogicky pak i v direkcích průchodem direkční planety těmito místy. Obecně můžete použít i klíč pro bod svébytného já a/ cyklus 28 let od ascendentu k ascendentu, b/ 7 let v jednom kvadrantu, c/ 28 měsíců v jednom domě, ale to se mi zdá ve všech třech případech příliš mechanické. Turnovský
-
8 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 00:08:57
Pro paní J.S. - mrkla jsem se na Váš horoskop a
skutečně,my dvě jsme dokladem jak astrologie funguje - obě máme Neptun v podobných pozicích
a hle co udělá opozice Jupiter, Mars a vlastně i
Slunce.To co z nás vypadlo je nehodnotitelné a
měli bysme paní J.S. se sebou rychle něco udělat,
případně to řešit Neptunsky, jak Vy nad Temží říkáte-drinkem.Omluvu panu T.,dokonce už tuším,že
hledání identity bude spojeno- zkráceně- s otcovskou rolí ve společnosti?A už jen technický
dotaz-když je dům 63stupňů,první třetina je tedy
prvních 21 stupňů?
-
9 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 29.Července 2002 00:27:45
ano, přesně jak píšete, lajko, Turnovský
-
Přímluva
10 odpověď odeslal(a) baudy v Pondělí 29.Července 2002 00:39:40
http://www.astrolab.cz
Pane Turnovský, to že jste oprášil tenhle málo zmiňovaný kousek Kefera mne potěšilo. S touhle kapitolou si hraju neobyčejně rád. A tak můžu potvrdit, že krom základních rodinných vazeb se čtzou dobře i prarodiče (Asc/Dsc) a rodiče partnera (paradoxně ne 10. ale 9. dům).
-
11 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 29.Července 2002 00:58:36
Má to ovšem vady na kráse, kromě výše uvedených má např. každý z nás nárok na dvě babičky a dědečky, z otcovy a matčiny strany, nevšiml jsem si, že by Kefer, nebo lépe prameny z nichž Kefer-Danzer čerpali to nějak zohledňovali. Turnovský
-
12 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 01:31:33
Nevím už u koho,ale někde jsem četla otec otce-10.dům od desátého,matka matky 4.dům od 4.domu,tedy matka otce 4.dům od desátého domu atd.,takže nakonec se sejdou v 7.domě matka matky
a otec otce a v mém horoskopu to tedy opravdu platí včetně toho, že oba zahynuli první ve druhé,
druhý v první svět. válce.(Přičemž otec otce vychází spíše z 1.a stanou se mu věci ze 7. a matka matky vychází původem ze 7.- příčinou je opozice Pluta + sextil Neptun,jeden byl nezvěstný,druhý plyn).
-
13 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 02:12:00
Takže narazím-li v 7.domě na Venuše con Mars na Býku,není se co divit,že uvažuju o pokrevním příbuzenstvu.Navíc Uran ve 12.d. atd. těch narážek
je tam spousta, téměř u každé planety.Namátkou
Jupiter ze druhého ve 3.domě s Lunou-(bratr matky?)
Slunce s Merkurem
Spoluvládce 1.domu Pluto s vládcem 5.domu(byl by vnuk i syn- tedy sám sobě otcem nebo dítětem)
Saturn z 3.domu na Lvu-5.dům-dítě sourozenec)Venuše z 12.domu(tajně) v 7.domu se spoluvládcem zdraví
vládce zdraví v 8.domě se spoluvládcem 1.domu
-
14 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 02:38:43
Chtělo by to ovšem maličkost-muže, který by měl vztah jak s Klárou tak její matkou.Jaký by to byl muž říká stařičký Danieli-"Mars v Býku-Umíněný hrubý,nestřídmý požitkář,svůdce žen na které pohlíží jen z hlediska erotického"
Venuše con Mars-"hlavně fyzicky a propagovati své potomstvo"
a Klářina Venuše opozice Mars - podobně ne-li hůře a "děvče bývá násilně svedeno" "důsledkem toho jsou často nevlastní děti"
Vzhledem k tomu, že ta Venuše je retrográdní je v tom Klára dle mého soudu nevinně.
-
15 odpověď odeslal(a) like A v Pondělí 29.Července 2002 03:42:09
A kdyby to byla pravda,tak bychom tu měli otce, syna a ducha pozpátku, čili Antikrista a p.T by musel odvolat jistá slova.A ke všemu bych měla pravdu i s tím Merkurem - geneticky
poškozený nervový systém,který si špatně vyložil
"vlnění" od Urana.Zdraví "sova".
Je pravdou,že by pak asi za spoluvládce Berana
byl Pluto v 8.d.i když víc viny by měl Mars na Býku.
-
16 odpověď odeslal(a) Jarmila V. v Pondělí 29.Července 2002 06:05:53
Pro pana Turnovského:
to je zajímavá informace, budu o tom přemýšlet, jak říká pan Baudyš - pohraju si s tím.
-
17 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pondělí 29.Července 2002 08:23:35
Nevšiml jsem si, že by tu byly někde uvedena data narození osob, o kterých lajko píšete, nebo se mýlím? Turnovský
-
18 odpověď odeslal(a) Anonymous v Pondělí 29.Července 2002 08:31:33
Danieli píše o Ve0Ma milovati hlavně fyzicky a propagovati své potomstvo (Býka nezmiňuje) a na str. 137 přímo uvádí interpretaci horoskopu Adolfa H. na str. 138 11. a 12. řádek shora:
"uplatniti své schopnosti pro politiku a to politiku vehementně (Ve0Ma120Ju) národní, sobeckou (Býk!)" a pokračuje dál. není nezajímavá tato danieliho interpretace z dob, kdy byl AH na vzestupu (vydáno 1936). Turnovský
-
19 odpověď odeslal(a) likeA v Pondělí 29.Července 2002 10:19:51
Erich Schaake - Hitlerovy ženy (Aktuell,Bratislava
2001)strana 16 - " narodila se ve Spitalu nedaleko českomoravských hranic 12.8.1860.Byla nejstarší ze tří dcer.Svého pozdějšího manžela znala už jako dítě.Alois vyrůstal s Klářinou matkou Johannou Hiedlerovou a bylo možné, i když se to nedá s jistotou tvrdit, že byli dokonce příbuzní.Alois se oženil s dívkou z dobře situované rodiny o 14 let starší než on ...."
-
20 odpověď odeslal(a) likeA v Pondělí 29.Července 2002 10:38:19
ještě - "jednoho dne ho napadlo navštívit starou přítelkyni z dětských let.Klára při té příležitosti poprvé spatřila tohoto o 23 let staršího muže, jemuž -po celý život - říkala uctivě"strýček Alois"."?!?- /já- napadlo ho?/
Danieli - Mars v Býku str.63
Venuše con Mars str.82
Venuše opozice Mars str.82-83
úplně dole str.82- "děvče bývá násilně svedeno"
Pozlobím ještě trochu a dodám, že ten horoskop mi
připadá jako leták varující před klonováním,pokusy
s umělým oplodněním a dalšími - vztaženo k dnešku.
Jinak ta Luna s Jupiterem - ten blažený pocit znám
neboť jeden můj přítel měl Jupitera na Rybách tedy v trigonu na mojí Lunu (tedy jako p.T)a opravdu to působí hrozně blahodárným povznášejícím
způsobem.To k tomu pocitu Kláry a syna - tedy jako
z Nibelungů(bylo to z nich?)tam myslím také vítězí nad nevlastními sourozenci a zůstávají sami dva.Narážím na to, že ostatní děti Kláře zemřely.Jinak děkuji p.T, který jediný mě donutí
zapnout i přídavné motory a dostat mozek do obrátek.
-
21 odpověď odeslal(a) js v Pondělí 29.Července 2002 10:44:23
Lajko, ja Vas taky!
Ale uz musim bezet. Cesta vola. PA DRAZI, UZIVEJTE SI DNE.
-
22 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 10:51:42
Danieli se s ničím nepáře ale je dle mého soudu dobrý - horoskop A.H.str.139 - kde"4.dům konečných poměrů podle Saturna a Urana jako regentů domu, nemá dobré předpoklady" a na str. 137 již opatrněji-"aby si žák bedlivě a sám učinil úsudek co se stane až tranzity v 8.domě na
Mars.(Dává nesprávně Mars do 8.d.ale jinak musí být žákovi vcelku jasné co se stane v letech 1938-
1941).Na to, že to vydal v roce 1936-dobré.)
A to neznal nebo neuvažoval Pluta.
-
23 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 11:02:36
Paní J.S.- Vy jste mě úplně na den odrovnala, když jste mi na můj dotaz na kocourka odpověděla
(jak jsem napůl předpokládala)najednou úplně věcně a něžně.Myslím, že máte vysoce citlivý Neptun, který zachytí každé zachvění a proto Vám také působí potíže(neboť reagujete např. na nebezpečí
mnohem dříve, než to zachytí druzí).Zdravím Londýn a také běžím.(Ještěže je p.T tak laskavý a citlivý, že nás dvě neseřval).
-
24 odpověď odeslal(a) lajka v Pondělí 29.Července 2002 11:33:52
Jo ovšem ta Luna s Jupiterem je u A.H.ve 3.domě(též nervový systém,mentální schopnosti,kromě sourozenců)
a to ze 2.d.(fyzicky,hmotně)a to na Kozorohu-pevné znamení čili se promítá do hmotného.
-
25 odpověď odeslal(a) Con v Pondělí 29.Července 2002 15:40:52
7. dům, první až třetí manžel – platí taky u muže, tedy první až třetí manželka?
A jak jde dohromady s 10. domem, první třetina – u ženy manžel?
-
26 odpověď odeslal(a) baudy v Pondělí 29.Července 2002 18:15:46
Pane Turnovský, dobrý den. Kefer o tom skutečně nepíše, stejně jako u řady dalších věcí předpokládal, že si je čtenář vyvodí z dosavadních informací. Stačí připomenout jak stručně je u Kefera pojednána problematika vládcovství.
V radixu muže skutečně lze číst babičku z otcovy strany stejně jako dědečka z matčiny strany - Ascendent. Babičku z matčiny strany jako dědečka z otcovy strany - descendent. Že horoskop od určitého stupně informace zjednodušuje, s tím se nedá svítit.
-
27 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 30.Července 2002 00:01:01
S redukcí se samozřejmě musí počítat, ale ne s tak glajhšaltující. Babička adědeček s otcovy a matčiny strany jsou setsakramentsky funkčně rozdílné instituce, zejména v tradičních společnostech, v nichž tradiční astrologie operuje. Turnovský
-
28 odpověď odeslal(a) baudy v Úterý 30.Července 2002 01:29:10
Zkuste navrhnout lepší čtení prarodičů.
Ono to funguje stejně jenom do určité míry. Někdy je problém přečíst i rodiče, natož bábušku s děduškou.
-
29 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 08:38:53
Dodala bych ještě,že Jupiter bývá v TA považován
za strýce.Což v případě A., kdy by byl matčin syn a zároveň její bratr-tedy sám sobě strýcem a synovcem
není, myslím, v souvislosti s tím, že Jupiter vychází z 2.domu(on sám fyzicky) a je ve třetím - sourozenců tak nezajímavé.
Mohl by se prosím, někdo z jistě velkého počtu astrologů (i astrologů TA)kteří tyto stránky čtou
vyjádřit k té přemíře znaků v uvedeném horoskopu
ohledně Slunce, Merkur(otecsyn)
3,5 dům -sourozenci
vládce 1.domu v Blížencích-sourozenci a zároveň
v 8.d. druhý vládce ve vztahu s Venuší na Býku
atd atd
vyjádřit.
To nikomu jinému nepřipadá nápadné-tolik znaků?
Pouze mě?
Pak si ale na svůj výklad činím autorská práva.
-
30 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 09:24:25
Ještě dodám - myslím si, že výklad horoskopu od
tradičního astrologa nemůže být nikdy dobrý, prostě proto, že se nedokáže na horoskop podívat
holisticky,vcelku - takže škoda těch pěkných divinačních schopností co na internetu vidím.(Uran)
Stejně tak si ale myslím,že šmahem zavrhovat některé postupy a prostředky TA není také dobré,
protože v jednotlivostech nám můžou lépe osvětlit
některé jednotlivé prvky, které mohou být pro celkový výklad podstatné, ostatně Dan Rudhyar
měl TA v malíčku, takže mu nedělalo potíže je
v holistickém pohledu zahrnout, což se(dle mého mínění)ale mnohým žákům nepodaří.
Nevím, ale myslím si, že výklad horoskopu by měl být co nejkomplexnější to jest dobrý nebo ještě lepší.
-
31 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 13:19:47
Protože tu nikde nevidím žádnou myšlenku, a já mám myšlenek plný toulec a možná by se nějaká mohla trefit do černého(někdy také přestřelím, jak už se stalo)když mi inteligence fóra pomůže(poklona) dokončím laičin výklad horoskopu.Pokud p.T uvidí nějakou zběsilost může v zájmu (i obrazu mé inteligence) i mém mazat, případně smazat vše.Myslím, že ve zmíněném horoskopu měl Pluto plno práce jak srovnat genetiku, takže mu už nezbývalo místo ani čas podívat se také do vědomí.Ego na Býku vypadá spořádaně,usazeně,hmotně -takový obraz se také jeví ve společnosti spolu s Venuše con Mars, čili vřelejší, akčnější Býk.Ale co dělá nervová soustava potažmo Merkur, ta je chudák v 6.domě a snaží se o nápravu konkretizovanou Uranem na Váhách -
obrozené společenské hodnoty Marsovské mentality.A z Blíženců - 8.domu vykukuje Pluto(sdílené hodnoty) spolu s ideami ještě 7.domu.Jaké to budou idee - budou to idee Pluta z podvědomí,instinktů, ze spojení Luna,Jupiter a Plutonské Venuše jakým se nositel horoskopu v 1.domě jeví.A protože se Pluto nemůže dostat do vědomí a Saturn na něj tlačí, vytryskne ten přetlak jako čistý horský potok.A protože všichni máme nějaké podvědomí a téměř nikomu se nepodaří jej zkrotit zcela(Freud)není divu, že na to podvědomí lidí reaguje (podvědomý Pluto je silný), aniž by si uvědomili na co reagují - reagují v podstatě na idee Wagnerovské Luny s Jupiterem .A teď ještě 17.stupeň Býka- SaSy-symbolická bitva mezi "meči" a "pochodněmi" spolu s Marsem con Venuše- tedy akční prosazování hodnot společnosti.A to má co dělat s plutonskovenušinským 1.domem a to v hmotném společenském projevu- tedy konkrétně se zhmotňující a potažmo tedy hlavně s Plutem.Jak bychom si to vyložili - já bych řekla takhle - jsou vždy dvě skupiny lidí -jedna používající Pluta spíše mentálně ve vědomí a ti vždy budou potlačovat své instinkty na svůj úkor ale v zájmu míru ve společnosti např. budhisté a jiní.Pak jsou ti druzí, kteří buď ne zcela mohou anebo dokonce svých instinktů využívají na úkor a ke škodě(i na životech) jiných.Mezi těmito dvěma od nepaměti zuří boj - skutečně boj mečů a pochodní.Pluta buď použijeme ke stínání
hlav nebo jako pochodeň osvětlující např. zákoutí lidské duše,k osvětlení a vytažení na světlo všech hluboko skrytých příčin atakpodobně.Ne náhodou nechal pálit knihy,které by mohli osvětlit a ne náhodou se zbavoval
protivníků, kteří byli od nepaměti mírumilovní a Pluta používali spíše intelektem(respektive poslouchali Saturna-mravní řád).Čili ten horoskop je v podstatě o Plutovi a ten souvisí též s 8.a 2.domem s genetikou.Aniž bych se chtěla dostat na druhý pól fašizujících úvah o genetice , byla bych ráda kdyby např. pan Rastokin řekl něco o 2. a 8.domě, protože karmická astrologie to má snad v popisu práce(domnívám se) a já karmickou astrologii neznám.
Ne nadarmo byl nový cyklus Neptunskoplutonský v Blížencích - zvládnout to mentálně, ne nadarmo je teď opozice Saturn Pluto .A myslím, že nastal čas podívat se na genetiku v horoskopu, přičemž bychom se ovšem měli vyvarovat všech možných a v tomto případě přečetných úskalí.Inteligentních lidí schopných se toho vyvarovat je snad na fóru dost.A také by mě zajímalo proč si p.T myslí, že se už přestěhoval nebo stěhuje Pluto do Berana.Já si to myslím také a to z důvodů - 8.dům ztrácí svoje tabu, žel někdy i se svojí magičností - o sexu se už malé dítě má možnost dozvědět v podstatě vše, moc hlubin tam už nezbylo včetně umělých oplodnění atd.
Naproti tomu akce lidí se stávají promyšlenější,ne tak zřejmé a prvoplánové jako ne zas tak příliš komplikovaný Beran.Mohli bychom se o tom dozvědět více?
P.S.Pochopitelně, že nebýt v Německu bída a nemít samo Německo odjakživa tendence řešit své potíže na úkor druhých, nikdy by se nikdo o té jeho Venuši nedozvěděl(možná v úzkém kroužku)ale možná by byl zajímavý
horoskop Německa, které samo ve svých mýtech (potažmo horoskopu) tu Wagnerovskou Lunu musí asi mít?
-
32 odpověď odeslal(a) js v Úterý 30.Července 2002 14:58:36
Neco k 31.odpovedi: '8.dum ztraci svoje tabu, zel...'
Co se tyce napr l z moznych charakteristik 8.domu- sexu, myslim si, ze tajemstvi sexu nema nic spolecneho s - dulezitou - osvetou nebo kontraosvetou, protoze vzdycky spociva jen v mysli cloveka. I kdyby jeden clovek rikal a delal cokoli, tajemstvi a magicnost zustane, protoze podstatou prijmu informace je mysl druheho, ta se diva, nevidi, vidi co se da videt, vidi falesne stopy, vidi, co chce videt, vidi co MUZE videt.
-
33 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 18:38:58
Asi si nakonec budeme psát jen my dvě k obveselení ostatních.Než nad tou Vaší replikou
zapřemýšlím - mě se to zdá napsaný hezky.
-
34 odpověď odeslal(a) js v Úterý 30.Července 2002 19:05:06
Lajko, nehazejte flintu do zita, pise tady dost lidi. Obcas i k obveseleni nas, ale casto i dustojne a vazne a odborne, a z toho muzeme mit vsichni radost.
j.
-
35 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 19:52:48
Paní J.S. děkuji.
A zkusím ještě tohle.
Dobře - aniž bych o píď změnila HATA pohled na tento horoskop, pohled jenž přesně ukazuje jaké síly má ten jedinec k dispozici a jaké síly budou působit v jeho celém životě a "osudu" pokusila jsem se sama pro sebe vysvětlit si proč D. Rudhyar
viděl klíč k této nativitě v té retrográdní Večernici.Pokud má někdo lepší vysvětlení sem s ním.
Halóó halóó je na tomto fóru vůbec někde nějaký astrolog?!
Všichni vědí proč je klíčem Večernice jen já ne?
-
36 odpověď odeslal(a) Turnovský v Úterý 30.Července 2002 20:11:22
proč je pro DR klíčem k nativitě AH venuše se tu několikrát zmiňovalo: retrográdní Večernice v suprtěsné konjukci s Marsem vše v 7. domu, dispozitorka ascendentu, v kvadratuře se Saturnem v domě 10.
Na vesnici a na malém městě docházelo a dodnes dochází k četným porušením sexuálních tabu a incestu různého druhu a úrovně, ne pro nějakou prostopášnost, ale pro udržení majetk v celku - takový holismus v praxi, řekl by tradicionalista, že?. Turnovský
-
37 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 20:48:42
Malé postesknutí:
zatímco já jsem na objasnění mé prvotní otázky a to proč si Vy myslíte stejně jako já,že otec nebyl
otcem biologickým, anebo že tam prostě něco neklape v příbuzenských vztazích nelenila a byť
neuměle popsala několik stránek astrologického
zdůvodnění svého názoru jsem si jista, že ani po této urgenci se jej nedočkám - v nejlepším případě
to bude zřejmě zdůvodnění neastrologické.
A to je ten rozdíl mezi mužským a ženským pokolením.Zdravím.
-
38 odpověď odeslal(a) lajka v Úterý 30.Července 2002 23:41:53
Vlastně vztah k biologickému otci by mohli naznačit vládce Merkura Mars a vládce Slunce Venuše čili ta Venuše con Mars a to mu pak působí potíže ve vztahu k roli otce sociálního i autoritám - chce se jí stát sám (krom zřetelně
naznačených poruch v oblasti sexu).
Takže to je sice hezké, že k tomu často dochází
(věřím)ale můžeme také vidět co to dělá s psychikou jednotlivce(ten Pluto aby se pak zbláznil když to má srovnat)a nedej bože, když
se náprava děje cestou společnosti.(Merkur z Blíženců s 8.d.v 6.d.).
-
39 odpověď odeslal(a) lajka ve Středu 31.Července 2002 09:02:48
Vlastně ten vztah Mars con Venuše je tedy pro otce
a syna zvláštní a pokud nechci sklouznout k mocnostem pekelným, jediné vysvětlení by bylo,že už babička a dědeček z 1.a 7.domu a že tedy už bylo toto počínání rodinnou tradicí a pak mě tedy napadá,že ono nesesmilníš má jakýsi smysl a že možná ty 3 šestky(bříška jsou oproti devítce dole)
povolují jen 3 generace a dost.(6 - také jako příbuzenstvo).Pak už to má asi značnou atypičnost.
Při vší úctě k DR - to vysvětlení se mi zdá málo
konkrétní, tak si ho tak pro sebe pokouším zkonkretizovat.Pohybuji se už za hranicemi rácia
nebo jsem pořád ještě v normě?Navíc Klára tam má
také jakési podivné vztahy Slunce Merkur atd.
-
40 odpověď odeslal(a) lajka ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 11:50:45
Pluto ve hmotě(Býk)contra Pluto ve Štíru(duševní,duchovní,společenský)- zde v Blížencích tedy vědomí - 8.dům sdílené vědomí.
Doba po níž není jasné co přináší con Neptun,Pluto
(i pozůstatky minulého cyklu)než dojde k polosextilu,oktilu,sextilu.
-
41 odpověď odeslal(a) lajka ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 18:19:02
Protilehlý bod 17Býka - 17Štíra - Žena oplodněná vlastním duchem je "velká dítětem".Jinak mi všechny prvky v horoskopu do výkladu(nemusí být, a asi není, správný) zapadají.Až na Černou Lunu . SaSy-Asimilace.Mám tomu rozumět tak, že se tito lidé(nebo lidé - pastorkové,nebo ti co nesouhlasili s otcovskou autoritou,nebo i ti, co zbyli nejen z toho dobrého - z minulého cyklu)asimilovali do společnosti a svého rozkvětu se dočkali za 2.svět.války?Nebo může být jinak - asimilovali se až za 2svět.války to je jedno.Myslím, že ani na tuto otázku nedostanu odpověď a tak souhlasím s Con(zčásti i s panem Čížkem) a myslím, že někdy se může stát, že se INTELIGENCE může poznenáhlu a polehoučku stávat pouhou INTELEKTUALITOU.(Výklad celého horoskopu je v HATA zapovězen?To jsem netušila, omlouvám se.)Nechápu, skutečně nechápu, co bylo na mém dotazu špatně.Ten horoskop mi připadal pro začátečníka vhodný.Jen 4 con a jedna opozice(v podstatě).Pes je zvíře věrné a velmi vděčné a já mám být skutečně za co a to velmi mnoho vděčná.Pokud se tedy ještě vůbec někdy na něco dotáži, budou to otázky jako mají všichni ostatní(slibuji).S vděkem a přáním všeho dobrého Lajka.
P.S.Myslím, že paní J.S. je dobrý astrolog - to vidí, co vidět MŮŽE je dobrý postřeh(platí i na mně pochopitelně).
P.S.2 Jak může ale někdo pochopit cykly, když mu ani není jasné o co se v horoskopu(i ve skutečnosti)jedná,
to teda opravdu nevím.(A zajímalo by mě, kolik žáčků tohle ví).To pak můžeme dojít k omílaným klišé,přesně
jak někdo na fóru řekl - Saturn převezme štafetu po Uranovi - to je to co chtěl DR?A nestává se náhodou ta
Venuše s tvůrčím Plutem pak pouze ikonou(Plutonskou)byť duchovní?Říkám to nerada a v žádném případě
nechci ublížit.(Asi jsem si nevybrala ten nejlehčí horoskop, byť výrazný- je vůbec někomu z českých astrologů
jasný?)
-
42 odpověď odeslal(a) lajka ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 18:35:56
Jo ta ikona neplatí pro A.H. ale pro p.T pochopitelně.
-
43 odpověď odeslal(a) Turnovský ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 21:26:24
To co lajko píšete není příliš přehledné, proto na to nikdo nereaguje. Turnovský
-
44 odpověď odeslal(a) js ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 21:57:07
Lajko, piste jak Vam to jde.
-
45 odpověď odeslal(a) lajka ve Čtvrtek 1.Srpna 2002 22:48:09
Dobrá, dobrá.Než se pokusím to zhustit do několika
stručných vět zeptala bych se pro jistotu na pár věcí.Pane Turnovský Vy víte všechno - jak
je to v těch Wágnerových Nibelunzích(nebo jiné jeho opeře?)je to incest mezi sourozenci nebo nějaký ještě pikantnější?
Za druhé - toho Kefera bych se vůbec nedržela.Jiní
astrologové počítají jednodušeji-prostě sourozenec je 3.dům tedy sourozenec matky je 3.dům od domu matky.Dítě je 5.dům - tedy dítě kohokoliv je 5.dům od toho kohokoliv atd atd.
Dále mám pocit, že v tom hrají roli uzly - to by musel říci např. pan Rastokin, který od nich počítá domy a který také operuje s "krví rodu"
tedy genetikou.
Já mám uzly na ose AS - DS a to je asi ono proč to u mě vychází úplně perfektně(to příbuzenstvo).
Mimochodem mnoho jiných astrologů také nepočítá
druhého a třetího manžela stále v 7.domě nýbrž
druhý manžel je druhý dům od 7.domu tedy 9.dům, třetí manžel druhý dům od tohoto tedy 11.dům
a případně tedy "furt" dále.
-
46 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 2.Srpna 2002 00:12:31
Wágner mne nikdy moc nebral, (moderní hudba pro mne začíná až u Erika Satie) takže jak je to v těch Niebelunzích nevím, ale pokud by to byl incest mezi sourozenci tak je to incest silných, narozdíl od incestu slabých - mezi rodičem a dítětem. Turnovský
-
47 odpověď odeslal(a) Turnovský v Pátek 2.Srpna 2002 01:08:16
Mohu Vás ale Lajko ubezpečit, že v horoskopu AH o vztahu k ženě z příbuzenstva hovoří Luna ve 3. domu. Turnovský